پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 618913 تاریخ : 1401/05/31-12:21:08
,13,
کشت گلخانه ای راهی به سوی صادرات و تنظیم بازار

کشت گلخانه ای راهی به سوی صادرات و تنظیم بازار

رئیس اتحادیه بارفروشان در مصاحبه با رادیو گفت وگو، لزوم تحول کشاورزی و رفتن به سمت کشت گلخانه ای را بهترین روش برای صادرات و تنظیم بازار میوه و تره بار عنوان کرد.

به گزارش بانک و صنعت، مصطفی دارایی نژاد در رابطه با خبری مبنی بر کاهش 50 درصدی خرید میوه گفت: روزانه 10 تا 15 هزار تن ورودی میوه داشتیم و به علت آن که استقبال آن چنانی نشد، 5 هزار تن کمتر حمل کردیم.

وی با اشاره به این که در حال حاضر 10 هزار تن بار وارد میدان اصلی بارفروشان می شود، افزود: دوسه ماه قبل یک و نیم برابر سال قبل تولید داشتیم ولی از سوی مردم استقبال آن چنانی صورت نگرفت و دلیل هم چند مورد بود.
نخست آن که ورود به ماه محرم موجب می شود بازار خوبی وجود نداشته باشد؛ به جز پیاز و سیب زمینی.
به گفته دارایی نژاد، گرمای هوا نیز دلیل دیگری بود که مردم کمتر به سمت خرید میوه رفتند و از دیگر سو قیمت ها نیز بالا بوده است.
وی افزود: هزینه کارگر، بسته بندی، سردخانه و... صد تا 200 درصد افزایش یافته که روی پول میوه خواهد رفت و قدرت خرید مردم کاهش یافته است.
دارایی نژاد گفت: طی دو روز گذشته بار به فروش می رود و از طرفی افت قیمت هم داشتیم چون میوه سریع الفساد است و وقتی از سردخانه بیرون بیاید، باید بلا فاصله در یک نصف روز به فروش برسد و قابل دپو نیست.
وی از دیگر سو تاکید کرد هم کشاورزان و هم مردم نسبت به قیمت گذاری ها ناراحت هستند چون برنامه ریزی درست و صحیح باید داشته باشیم.
دارایی نژاد به لزوم اجرای الگوی کشت تاکید کرد و گفت: یک سال سیب زمینی و سال دیگر پیاز به وفور دیده می شود و لذا محصول را دور می ریزیم؛ در حالی که کشت باید به اندازه کافی باشد تا الباقی به منظور صادرات برنامه ریزی شود که در چند سال اخیر هیچ برنامه ای نداشتیم.
وی یادآوری کرد: در همه جای دنیا برای کشاورز برنامه ریزی می کنند چون کشاورز نمی تواند صادرات کرده یا بار خود را بفروشد. ما نیز یکسره در حال رایزنی هستیم تا صادر کنیم و از طرف دیگر نمی خواهیم مصرف داخلی به چالش کشیده شود.
دارایی نژاد در بخشی دیگر از سخنان خود با انتقاد از کشت محصولات آب بر گفت: کشت باید فرامرزی و گلخانه ای باشد تا مصرف آب به نصف برسد و کمیسیون کشاورزی نیز در حال پیگیری این موضوعات هستند.
وی ادامه داد: دیگر کشورها محصولاتی خوش طعم و بو نظیر ایران ندارند؛ لذا باید بهترین کشت را داشته باشیم. بنده کشاورز، صادر کننده و وارد کننده و توزیع گر بودم و تنها می خواهم مردم در آرامش باشند و حرف کارشناسی امثال بنده را بپذیرند.
***برجام تاثیری بر بازار املاک ندارد
در ادامه این مجله صبحگاهی، اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس در ابتدای مصاحبه با در رابطه با لغو قراردادهای اجاره گفت: باید دید آیا مبلغ خسارت لغو اجرا می شود چون این مسئله بسیار مهم است.
وی افزود: طی بررسی های شخصی، احساس نمی کنم این مسئله آن چنان حاد باشد ولی بازار خرید و فروش ملک قدری در ابهام به سر می برد و تصمیم گیری برای صاحب ملک سخت می شود.
شاکری تغییر و تحولات سیاسی اجتماعی و روانی فضای کسب و کار را از دیگر دلایل دانست و گفت: یکی از دلایل مهم همین مسئله است.
همچنین عبدالله اوتادی، عضو هیئت مدیره اتحادیه املاک در پاسخ به سوالی مبنی بر لغو قرارهای خرید و فروش ملک اظهار کرد: در قرارداد شروط و خیاراتی هست که اگر هر یک از طرفین منصرف شود، باید توافق صورت گیرد.
وی همچنین تاکید کرد که اگر طرف مقابل قبول نکند، خساراتی باید به طرف مقابل پرداخت شود.
در ادامه غلامی، عضو کمیسیون اتحادیه املاک کشور روی خط ارتباطی برنامه حاضر و بازار ملک را متاثر از برجام دانست و گفت: خریداران در انجام قرارداد متزلزل هستند ولی باید بدانند بازار مسکن همچون دیگر بازارها به سرعت واکنش نشان نمی دهد.
وی ادامه داد: اگر امروز هم برجام امضا شود، یک سال آینده در بازار مسکن نمود پیدا می کند و متاسفانه جو روانی حاکم بر بازار های ایران، جو را بر هم می زند.
غلامی گفت: مردم باید بدانند این اتفاق در بازار مسکن به سرعت نمی افتد و زمان بر است.
وی همچنین عرضه و تقاضا را اصلی ترین دلیل فزونی گرفتن قیمت مسکن دانست و افزود: مواد اولیه و مصالح ساختمانی هیچ ربطی به برجام ندارد؛ حال آن که در روند صادراتی سیمان قرار داریم اما وقتی دلار گران شود، قیمت آجر هم افزایش می یابد.
غلامی از دیگر سو 90درصد مواد اولیه ساختمان های شمال تهران را وارداتی دانست و بار دیگر تاکید کرد در بازار مسکن برجام تاثیری ندارد.
در این میان شاکری وارد بحث شد و در خصوص رصد رخدادهای هفته گذشته پرسید و تاکید کرد که شخصا شدت بالایِ لغو معاملات ملک را مشاهده نکرده است و غلامی در این باره گفت: هنوز لغو قرارداد نداشتیم ولی قراردادها متزلزل هستند.
شاکری ادامه داد: تحولات سیاسی اجتماعی فضایی روانی ایجاد می کند که بیش از حد برجسته سازی می شود.


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 564
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران