پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 620218 تاریخ : 1401/07/19-14:20:21
,13,
کسب موفقیت سازمان ملی استاندارد در پیشبرد تدوین استاندارد بین المللی زعفران

کسب موفقیت سازمان ملی استاندارد در پیشبرد تدوین استاندارد بین المللی زعفران

در ششمین اجلاس کمیته کدکس ادویه و گیاهان مورد مصرف آشپزی، پیش نویس استاندارد زعفران ممتاز ایران علیرغم مخالفت های شدید آمریکا، در بخش درجه بندی استاندارد بین المللی این ادویه قرار گرفت.

به گزارش بانک و صنعت، ششمین اجلاسیه کمیته کدکس ادویه و گیاهان مورد مصرف آشپزی (CCSCH) به میزبانی کشور هند، با حضور بیش از 230 شرکت کننده از سراسر جهان از تاریخ 4 لغایت 11 مهرماه سال جاری به صورت مجازی برگزار شد. در این اجلاس متخصصان ایرانی از سازمان ملی استاندارد ایران، دانشگاه، بخش خصوصی به عنوان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران حضور فعال داشتند.

در این اجلاس مباحث تخصصی مختلفی از جمله پیش نویس استاندارد زعفران، جوز هندی، چیلی و پاپریکا، هل، میوه های خشک و انواع توت ها، زردچوبه و پیشنهاد ساختار جدید برای استاندارد های ادویه و سایر موارد مرتبط مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
براساس این گزارش یکی از موضوعات پرچالش و مهم مورد بحث در این اجلاسیه، بررسی پیش نویس استاندارد زعفران توسط کشور ایران بود که علیرغم مخالفت های شدید برخی از کشورها از جمله آمریکا، با تلاش و پیگیری تیم فنی ایران و با ارائه توجیهات تخصصی، ویژگی های کیفی زعفران ممتاز ایران در بخش درجه بندی استاندارد بین المللی مذکور گنجانده شد.
از دستاوردهای مهم این اجلاسیه تصویب استاندارد زعفران و ارتقاء آن از مرحله 5 به 8 از مراحل تدوین استانداردهای کدکس بود که می تواند گام بزرگی در جهت توسعه صادرات این محصول به عنوان یک کالای غیر نفتی استراتژیک باشد.
همچنین استاندارد بین المللی کدکس هل نیز به ریاست هند و نایب ریاست جمهوری اسلامی ایران از مرحله 3 به مرحله 5 ارتقاء یافت.
در ادامه با توجه به مسئولیت ایران به عنوان رئیس پروژه استاندارد زردچوبه، مقرر شد؛ برای بررسی پیش نویس در مرحله 3 و اعلام نظر سایر کشورها، کارگروه الکترونیکی به رهبری کشور ایران و همکاری کشور هند به فعالیت خود ادامه دهد.
در پایان پروژه های زعفران و هل به منظور تصویب نهایی برای ارتقاء پروژه، به چهل و پنجمین اجلاسیه 45CAC ارجاع داده شد.


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 223
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران