پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 281456 تاریخ : 1396/04/20-07:09:04
,17,25,
نگرانی سرمایه گذاران خارجی معادن از جریمه های بانکی آمریکا

نگرانی سرمایه گذاران خارجی معادن از جریمه های بانکی آمریکا

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به استقبال کشورهای خارجی برای سرمایه گذاری در بخش معدن پس از برجام گفت: نظام بانکی این کشورها از جریمه های آمریکائیها نگرانند.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، مهدی کرباسیان افزود: البته نشانه هایی از خواست اروپاییها برای جدایی از آمریکا در این زمینه وجود دارد که نمونه آن بروز اختلاف در نشست اخیر گروه جی 20 بود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به صادرات هفت میلیارد دلار محصولات معدنی کشور در سال گذشته گفت: از این میزان شش میلیون ششصد هزارتن مربوط به فولاد است که نیمی از آن به اروپا صادر شد.
وی اضافه کرد: در کشورما حدود 70 نوع مواد معدنی وجود دارد که با توجه به تعداد بیشتر معادن کوچک دولت باید با فراهم کردن زیرساخت ها از آنها حمایت کند.
کرباسیان گفت: در ابتدای دولت توانستیم برای هفت طرح فولادی نزدیک به دو میلیارد یورو فاینانس جذب و یک میلیارد دلار برای آلومینیم جنوب گشایش اعتبار کنیم اما تنها سرمایه گذاری مستقیم مربوط به کنسرسیوم «روی مهدی آباد» است که به کنسرسیوم ایرانی دادیم و دو روز گذشته نیز بنده خبر دادند سفری به سوئیس داشتند و توانستند یکی از شرکت های معتبر را قانع کنند که در این سرمایه گذاری شریک باشد.
وی درباره اختصاص بخشی از درآمدهای دولت برای ایجاد زیرساختهای معادن افزود: سالانه این موضوع در بودجه دیده می شود اما تخصیص داده نمی شود.
 
کرباسیان درباره پذیرفتن پروانه معدن به عنوان وثیقه از طرف بانک ها گفت: بانک ها موظفند براساس قانون پروانه معدن را در مقابل پرداخت تسهیلات بپذیرند و این موضوع در شورای عالی پول و اعتبار مطرح شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: کار اکتشاف در 250 هزار کیلومتر مربع از 21 استان کشور آغاز ودرسال گذشته 400 میلیون تن سنگ آهن ، 350 میلیون تن زغال سنگ و 40 تن طلا کشف قطعی شده است.
وی با بیان اینکه بخش اکتشاف آزمون و خطا دارد و این مسئله را دولت پذیرفته است گفت: در هر منطقه ای که به نتیجه می رسیم آن را آگهی و با بخش خصوصی یا مشارکت یا کل معدن را به آن واگذار می کنیم.
کرباسیان یکی از لطمه های تحریم ها را به بخش معدن موضوع فناوری بیان و اضافه کرد: اکنون با به کارگیری فناوری های جدید از دریاچه نمک قم پتاس و از معدن کهنوج 400 میلیون تن تیتانیوم استخراج می کنیم. 
داریوش اسماعیلی نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز با اعلام اینکه بیش از 4 هزار معدن فعال و  نیمه فعال در کشور وجود دارد گفت: دولت به بخش معدن به ویژه زیرساخت و اکتشاف بی توجه بوده است.
 
وی با اشاره به اینکه در بخش اکتشاف صرفا به اکتشافات سطحی کفایت کرده ایم؛ در رابطه با میزان سرمایه گذاری خارجی در بخش معدن افزود: فاینانس های داخلی و خارجی و تسهیلات بانکی که از صندوق توسعه ولی و سایر منابع بانکی به بخش معدن تخصیص پیدا کرده است نسبت به سایر صنایع بسیار بسیار محدود بوده است.
این نماینده مجلس یکی از اساسی ترین مشکلات بخش معدن کشور را خام فروشی دانست و گفت: البته جهت گیری ها مناسب و در پی رفع این مشکل است.
اسماعیلی اضافه کرد: در سال گذشته 22 میلیون تن سنگ آهن خام فروشی شد که این میزان 15 میلیون تن به صورت کنسانتره و هفت میلیون تن به صورت دانه بندی شده بود.
این نماینده مجلس سهم دولت از این خام فروشی را سه و نیم میلیون تن اعلام کرد. 
وی با بیان اینکه به ازای هر یک شغل در بخش فولاد 17 شغل غیر مستقیم در این صنعت ایجاد می شود گفت: در سال گذشته 20 میلیون تن سنگ آهن دانه بندی با قیمت 30 دلار صادر شد که اگر آن را به ورق یا میلگرد تبدیل می کردیم هفت برابر قیمت آهن دانه بندی شده آن را می فروختیم.
اسماعیلی افزود: اگر دولت قانون معادن از جمله ماده 4 و تبصره 4 و 6 آن را اجرا کند بخش زیادی از مشکلات معادن حل می شود.
 
حسین سلاح ورزی نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: نخستین مشکل بخش معدن مربوط به صدور مجوزهاست.
وی با بیان اینکه بزرگترین معادن در اختیار دولت است افزود: با توجه به نبود زیرساخت ها برای دیگر معادن به ویژه سیستم حمل و نقل و بحث مالکیت برای خارجی ها جاذبه ای برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی در این زمینه وجود ندارد.
وی ادامه داد: دومین مشکل در این حوزه این است که، بر خلاف بسیاری از کشورها در مشکلاتی داریم که از اشتیاق آن ها در این حوزه می کاهد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گفت: د رحالی که کار معدن سرمایه بر است اما سرمایه گذاری خارجی برای آن وجود ندارد و سرمایه گذاران داخلی نیز انگیزه ای برای این کار ندارند.
وی با بیان اینکه دولت در بخش معدن رقیب بخش خصوصی نیست افزود: روند خصوصی سازی برخی معادن توجیه پذیردولتی نیز آغاز شده است .
سلاح ورزی گفت: دولت در سرمایه گذاری مشارکت دارد اما باید در ایجاد زیرساخت ها و طرح های توسعه ای نیز وارد شود.
وی درباره اختصاص تسهیلات بانکی به معادن نیز افزود : بانکها رغبتی برای پذیرفتن پروانه معادن به عنوان وثیقه ندارند.
 

منبع: گفتگوی ویژه خبری 


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 371
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران