پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 351809 تاریخ : 1397/04/13-12:35:20
,23,17,
نقش هزینه بنگاههای اقتصادی در تعیین درآمد مشمول مالیات

یادداشت:

نقش هزینه بنگاههای اقتصادی در تعیین درآمد مشمول مالیات

در جهان امروز ملاحظه می کنیم که حتی کوچکترین بنگاههای اقتصادی نیز برای تحصیل درآمد، و کسب سود نیازمند صرف هزینه می باشند. به دیگر سخن پرداخت هزینه برای کلیه فعالیتهای اقتصادی امری اجتناب ناپذیر بوده و در این میان فعالان اقتصادی که خواهان سودهای سرشار و فراوان هستند، می بایست هزینه های گزافی را نیز متحمل شوند.

بانک و صنعت، نظر به اینکه بین درآمدها و هزینه های بنگاههای اقتصادی رابطه معکوسی وجود داشته، بدین معنی که هر چه هزینه ها فزونی گیرد، به همان میزان درآمدها کاهش می یابد. بر همین اساس تعدادی از فعالان اقتصادی می کوشند بمنظور کاهش مالیاتهای خویش هزینه های خود را بیش از واقع در دفاتر و اسناد و مدارک نشان دهند.

معمولا ماموران مالیاتی نیز با آگاهی از این موضوع در رسیدگیهای خود، بیشتر توجه خویش را به مواردی معطوف می دارند که تاثیر کاهنده بر درآمدهای مودیان داشته، که قدر مسلم سهم اصلی و عمده این عوامل کاهشی مربوط به هزینه های مودیان می شود. 
از اینرو ماموران رسیدگی کننده برای جبران این مسئله، کل یا بخشی از هزینه های مودیان که غیر واقعی بوده، برگشت داده، تا از این طریق به تشخیص درآمد مشمول مالیات و تعیین دقیق مالیات آنان دسترسی پیدا نمایند.
به همین منظور قانونگذار برای حل و فصل این موضوع و نیز آگاهی مودیان از هزینه های مورد قبول، فصل دوم از باب چهارم قانون مالیاتها را به هزینه های قابل قبول اختصاص داده است. لذا بمنظور آشنایی هر چه بیشتر فعالان اقتصادی در ادامه ابتدا به تعریف هزینه های قابل قبول پرداخته و سپس شرایط هزینه های مذکور مورد امعان نظر قرار می گیرد.
هزینه های قابل قبول، هزینه هایی است که در حدود متعارف متکی به مدارک بوده و منحصرا مربوط به تحصیل درآمد موسسه در دوره مالی مربوط با رعایت حدنصاب های مقرر باشد. گفتنی است در مواردی که هزینه ای در قانون مالیاتها پیش بینی نشده یا بیش از نصاب های مقرر بوده، ولی پرداخت آن به موجب قانون یا مصوبه هیات وزیران صورت گرفته باشد قابل قبول خواهد بود.
همچنین هزینه های مربوط به درآمدهایی که به موجب قانون مالیاتهای مستقیم از پرداخت مالیات معاف یا مشمول مالیات با نرخ صفر بوده یا با نرخ مقطوع محاسبه می شود، به عنوان هزینه های قابل قبول مالیاتی شناخته نمی شوند. 
لازم به ذکر است پذیرش هزینه های پرداختی قابل قبول مالیاتی موضوع قانون مالیاتهای مستقیم که به شیوه تهاتری انجام نشود چنانچه میزان هزینه از مبلغ50.000.000ریال بیشتر باشد پرداخت یا تسویه آن از طریق سیستم بانکی الزامی است.
امید است بنگاههای اقتصادی با آگاهی یافتن از شرایط هزینه های قابل قبول ضمن آنکه هزینه ها را مدیریت نموده بتوانند مانع تضییع حقوق خویش نیز گردند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 403
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران