پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 351455 تاریخ : 1397/04/06-11:10:56
,5,22,
دلایل رهاسازی 20.8 متر مکعب بر ثانیه آب از سد زاینده‌رود چیست؟

شرکت مدیریت منابع آب ایران توضیح داد:

دلایل رهاسازی 20.8 متر مکعب بر ثانیه آب از سد زاینده‌رود چیست؟

به‌دنبال خبرهای منتشر شده در فضای مجازی و برخی رسانه‌های کشور درباره افزایش رهاسازی از زاینده‌رود و ربط دادن این موضوع به طرح‌های انتقال آب بین حوضه‌‌ای، شرکت مدیریت منابع آب ایران توضیح زیر را برای روشن شدن ابعاد مختلف آن ارائه کرد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازوزارت نیرو، در توضیح شرکت مدیریت منابع آب ایران آمده است: گروه‌هایی در تلاش هستند مسأله آب در حوضه آبریز زاینده‌رود را به اغراض غیرکارشناسی و نامفید برای شرایط فعلی مدیریت منابع آب کشور بیالایند، و از جمله تلاش شده رهاسازی آب از سد زاینده‌رود، کاری غیرکارشناسی و با مقاصد سیاسی جلوه داده شود.

متن زیر دلایل شرکت مدیریت منابع آب ایران برای رهاسازی آب به مقدار متوسط 20.8 مترمکعب بر ثانیه از سد زاینده‌رود را تشریح می‌کند. امید است همه دلسوزان در شرایط خشکسالی کنونی، اظهارنظر درباره مسائل آبی کشور را با عنایت به داده‌های معتبر و توجه به مستندات کارشناسی انجام دهند.
1. در خرداد 1397 به‌طور متوسط مقدار 20.8 مترمکعب بر ثانیه آب از سد زاینده‌رود رهاسازی شده است. مقدار آب رهاسازی شده از سد زاینده‌رود برای مصارف مختلف، در خرداد 1397 حدوداً به شرح زیر است:
  • 8.4 متر مکعب بر ثانیه برای آب شرب استان اصفهان و سامانه آب شرب کاشان
  • 1.4 متر مکعب بر ثانیه برای آب شرب استان یزد
  • 0.9 متر مکعب بر ثانیه برای مصارف صنعتی استان اصفهان
  • 4.7 متر مکعب بر ثانیه برای حدود 17000 هکتار باغات استان چهارمحال و بختیاری در پایین دست سد زاینده‌رود
  • 3.9 متر مکعب بر ثانیه برای حدود 2500 هکتار باغات استان اصفهان در پایین دست سد زاینده‌رود
  • 1.5 متر مکعب بر ثانیه تبخیر از مخزن سد زاینده‌رود
2. جمع مصارف برای شرب، صنعت و باغات حدود 19.3 متر مکعب بر ثانیه است.
3. محل آبگیری برای انتقال آب شرب استان اصفهان برای تصفیه‌خانه باباشیخ‌علی، در محل چم آسمان دارای فاصله حدود 110 کیلومتری با سد زاینده‌رود می‌باشد و آب در این فاصله از طریق رودخانه منتقل می‌شود. این شیوه انتقال اجازه می‌دهد تا آب از رودخانه برداشت شود. رساندن 10.7 متر مکعب آب به چم آسمان، با توجه به برداشت‌های آب در مسیر رودخانه برای عموماً کشاورزی (که حدود 9 متر مکعب بر ثانیه است)، رهاسازی حدود 21 متر مکعب آب از سد زاینده‌رود ضروری بوده است. اگر این میزان رهاسازی نمی‌شد، تأمین آب استان‌های اصفهان و یزد ناممکن بود.
4. عطف به توضیحات فوق، رهاسازی به‌طور متوسط 20.8 متر مکعب بر ثانیه آب از سد زاینده‌رود در خرداد 1397  اقدامی برای تخلیه منابع آب سد و بحرانی جلوه دادن وضعیت منابع آب نیست، بلکه ضرورتی است که به دلیل کم‌توجهی مقامات محلی به ممانعت از برداشت‌های آب کشاورزی در مسیر انتقال آب در فاصله سد زاینده‌رود تا چم‌آسمان صورت می‌گیرد.
5. بدیهی است مشارکت کشاورزان و سایر شهروندان در کاهش مصرف و بالاخص کاهش میزان برداشت‌های آب از رودخانه زاینده‌رود، کاهش رهاسازی آب را امکان‌پذیر خواهد کرد.انتظار می‌رود همه ذی‌نفعان و از جمله فعالان محیط‌زیستی و دغدغه‌مندان منابع آب، در شرایط فعلی، با دقت بسیار بیشتری نسبت به ارزیابی اخبار و اطلاعات درباره مدیریت منابع آب کشور اقدام نمایند.


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 377
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران