به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از گمرک ایران، با الکترونیکی شدن ثبت فاکتور، قابلیت صحت سنجی و تقاطع گیری اطلاعات به وجود آمده و امکان تشخیص هر گونه عدم تطبیق در اسناد وجود دارد.
این اقدام گمرک به این معنا است که دیگر به مانند گذشته لازم نیست اسناد کاغذی مربوط به فاکتور بارگذاری شود و تمامی اظهار کنندگان باید در بخش اسناد ضمیمه، اطلاعات فاکتور شامل شماره و تاریخ فاکتور، پیش فاکتور، نام خریدار، نام فروشنده، اطلاعات شرکت حمل کننده، اطلاعات بیمه، صاحب کالا و شماره اعتبار اسنادی و نوع معامله را به صورت مجزا وارد سامانه کنند.
ثبت اطلاعات در سامانه، امکان کنترل و تطبیق اسناد را ایجاد می کند و به مانند گذشته تطبیق اسناد زمان بر و طولانی نخواهد بود.
اظهارکننده می تواند در هنگام ورود اطلاعات از صحت اطلاعات مطلع شود و با هوشمند سازی، امکان خطای انسانی در ثبت اعداد و ارقام کاهش می یابد. از سوی دیگر، سنجش مغایرت ها برای گمرک به راحتی امکان پذیر خواهد بود.
در هنگام تکمیل مشخصات خریدار، باید اطلاعاتی از قبیل نام، ایمیل، وب سایت، شماره تلفن، نام کشور و شهر و آدرس ثبت شود. اطلاعات فوق در خصوص فروشنده نیز صدق می کند.
در هنگام ثبت اطلاعات می بایست کرایه حمل مشخص شود و برای تکمیل اطلاعات بیمه، شماره بیمه نامه و نوع آن لازم است.
مشخصات صاحب کالا نیز به مانند مشخصات فروشنده و خریدار است و در ثبت شماره اعتبار اسنادی و نوع معامله باید نوع معامله یعنی نحوه انتقال ارز، نوع ارز، شماره اعتبار اسنادی در فاکتور الکترونیکی وارد شود.
پنجره واحد تجارت فرامرزی از اقدام های موثر گمرک برای کاهش زمان و هزینه های تشریفات گمرکی، مبارزه با قاچاق کالا است که در آن فرآیندهای گمرکی الکترونیکی شده و دخالت انسان در انجام امور به حداقل می رسد.