به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از وابط عمومی مرکز فابا ، ایشان در ابتدای این گفتگو که در روز 21 شهوریور 95 انجام شد ، به چگونگی ایجاد این مرکز اشاره کردند وادامه دادند "در سال 1386، براساس مصوبه هیئت وزیران و به منظور توسعه بانکداری نوین، «شورای راهبری بانکداری الکترونیک» تأسیس شد. این شورا با حضور مقامات ارشد وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و بانکهای دولتی و خصوصی، 9 کارگروه تخصصی تشکیل داد که لزوم توجه به مباحث آموزش کارکنان، مشتریان نظام بانکی و آشنایی جامعه با بانکداری نوین، این شورا را برآن داشت تا کارگروهی به نام «فرهنگسازی و آموزش» راه اندازی کند. این کارگروه سپس به فابا، برگرفته از اول کلمات مرکز فرهنگسازی و آموزش بانکداری الکترونیک، تغییر نام پیدا کرد.
وظایفی همچون؛ ترویج بانکداری الکترونیک، برگزاری نشستهای هم اندیشی،ارائه دوره های آموزشی،برگزاری نمایشگاه و سمینارهای تخصصی، تورهای آموزشی خارج از کشور، تعامل با مراکز علمی، همکاری با سازمانها، مشاوره به رسانه ها، بانکها، شرکتها و انتشار نشریات تخصصی، از جمله فعالیت های این مرکز است.»
در ادامه این گفتگو ایشان راهکار رسیدن از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب را در بانکداری الکترونیک راه اندازی اکوسیستم نوآوری دانستند.
همچنین اشاره داشتند: از مهمترین بخش های این اکوسیستم می توان به عوامل زیر اشاره کرد.
ا. نیروی انسانی که پذیرنده نوآوری و خالق نوآوری است
2.فرهنگ سازی و آموزش
3. لزوم مراودات علمی و فنی با جهان امروز. برای نوآوری نیازمند داد وستد فکری ، اندیشه ای و فنی هستیم
4. محیط کسب و کار باید منعطف و در فضای رقابتی عمل کند
5. سرمایه گذاری برای پیش رفتن به سمت فضای رقابتی
6. تنظیم قوانین به سمت ایجاد فضای نوآور
7.تحقیق و توسعه
ایشان در پاسخ به سوال مجری برنامه در مورداثرگذاری شبکه ها و مراکز فرهنگ ساز در گسترش بانکداری الکترونیک اشاره داشتند:" در آینده امکان حذف شعب بانک وجود دارد ولی بانکداری حذف نمیشود . نیاز استفاده کنندگان، سمت و سوی بانکداری را به سمت نوآوری در خدمت رسانی خصوصا در حوزه الکترونیک به پیش می برد."
فایل های صوتی مصاحبه دکتر بیات با رادیو اقتصاد:
مصاحبه دکتر بیات با رادیو اقتصاد - 21 شهریور 95 -قسمت اول
مصاحبه دکتر بیات با رادیو اقتصاد - 21 شهریور 95 - قسمت دوم
مصاحبه دکتر بیات با رادیو اقتصاد - 21 شهریور 95 - قسمت سوم