به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازمیراث فرهنگی، مرتضی رحمانی موحد گفت: امسال روز جهانی جهانگردی با 6 مهرماه مقارن شده است اما برنامه ریزی ها برای برگزاری مراسم افتتاحیه این روز از مدت ها پیش انجام و 5 مهرماه امسال برنامه ها به طور رسمی در سالن همایش های صدا و سیما و با حضور مسئولان کشوری برگزار خواهد شد.
وی افزود: امسال نیز مانند سال های گذشته برنامه های متعدد و متنوعی در تهران و سایر استان های کشور به مناسبت روز جهانی گردشگری برگزار می شود.
وی افزود: تجلیل از برترین های گردشگری یکی از مهمترین موضوعاتی است که امسال آن را اجرا خواهیم کرد.
وی اظهارداشت: شعار امسال سازمان جهانی جهانگردی "گردشگری برای همه و ترویج دسترسی جهانی" است که با تاکید بر توجه به افراد ناتوان جسمی و معلولان نامگذاری شده است که در کشور ما نیز امسال شعار "گردشگری برای همه ، همه برای گردشگری" در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: روز جهانی گردشگری، امسال به عنوان "گردشگری برای همه، همه برای گردشگری" نامگذاری شده و البته بیشتر کشورها با توجه به شعار سازمان جهانی جهانگردی در برنامه های خود به توسعه گردشگری در میان کسانی که از نظر جسمی دچار معلولیت و ناتوانی جسمی هستند توجه کرده اند و ما نیز چنین توجه را مدنظر قرار داده ایم.
رحمانی موحد ادامه داد: در اسناد بالادستی کشور توسعه گردشگری مورد توجه قرار گرفته است و بنابراین با این جهت گیری و نگاه میخواهیم موجی را در استفاده بهینه از ظرفیتهای گردشگری به خصوص برای کسانی که ناتوان هستند داشته باشیم، همچنین باید به سمتی پیش رویم تا تعیین مقررات در این حوزه به صورتی باشد تا همه بتوانند از دسترسی و مزایای توسعه گردشگری کشور بهره مند شوند.
رحمانی موحد تاکید کرد: با فراخوانی که به ادارات کل در استان ها و بخش های زیرمجموعه خواهیم داد، به توسعه امکانات و ظرفیت های گردشگری در میان ناتوانان جسمی تاکید می کنیم تا جاذبه ها و ظرفیت های گردشگری کشور در اختیار همگان قرار گیرد.
وی در ادامه صحبت های خود و در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص تعامل با خبرنگاران داخلی و خارجی به منظور معرفی جاذبه های گردشگری ایران گفت: در حال حاضر این تعامل دو سویه وجود دارد و گردشگران کشورهای مختلف تورهایی را به ایران برگزار و ضمن معرفی جاذبه های گردشگری کشورمان این اطلاعات را در اختیار سازمان نیزقرار می دهند که این تعامل در خصوص خبرنگاران داخلی نیز وجود دارد و تورهای خبری در حوزه های مختلف برگزار می شود.
معاون گردشگری کشور در اد امه صحبت های خود گفت: ظرفیت های گردشگری در نقاط مختلف ایران بی نظیر است و باید این ظرفیت ها به نحو مطلوب معرفی شود و به طور حتم اگر این ظرفیت ها در نقاط گوناگون به خوبی معرفی شوند دیگر شاهد ترافیک نفس گیر در جاده چالوس نخواهیم بود.
رحمانی موحد ادامه داد: برگزاری همایش بزرگ راهنمایان گردشگری در ایران که بهمن ماه برگزار می شود یک فرصت بسیار مغتنم برای معرفی ایران است و در این خصوص از مدت ها قبل برنامه ریزی ها و رایزنی های مختلف آغاز شده است.
رحمانی موحد هم چنین در پاسخ به سوالی دیگر درباره چالشهای سفر در تعطیلات بلند مدت و روزهای پیک سفر گفت: بیشتر مردم مایلند در این ایام به سفرهای زیارتی به مانند مشهد بروند و این طبیعی است اما چند وقتی است که مردم سفرهای خود را حتی قبل از عید نوروز برای مشهد تنظیم میکنند که مسلماً اگر سفر مدیریت شود حتماً مردم در هزینه و تهیه بلیط شرایط بهتری خواهند داشت.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص استاندار سازی هتل ها ادامه داد: هزینه استانداردسازی برای هتلها را بسیار کاهش دادیم و این شیوه نامه را به استانها نیز ابلاغ شده است ولی متاسفانه با تاسیسات انبوهی که لوح افتخاری دارند مواجه هستیم، و باید با ارائه آموزشهای لازم این استانداردسازیها ارتقا یابد.
وی درادامه صحبت های خود ودر پاسخ به سوالی در خصوص توسعه گردشگری دریایی نیز گفت: در این حوزه نیازمند کار و تلاش بیشتری هستیم اما از آنجائیکه یک ظرفیت بی نظیر محسوب می شود مورد توجه سازمان قرار دارد و به زودی یک نشست تخصصی در این خصوص در بوشهر برگزار خواهد شد.
رحمانی موحد در بخش دیگری از صحبت های خود به تشریح همکاری ها با وزارت امور خارجه با هدف تسهیل در ورود و خروج گردشگر پرداخت و گفت: صدور ویزای فرودگاهی، پیگیری صدور ویزای الکترونیکی، خدمات کنسولی و ... از مهمترین محورهای همکاری سازمان با وزارت امور خارجه است و در همین ارتباط 40 کشور هدف گردشگری تعیین و نحوه همکاری با این 40 کشور های هدف را بررسی کرده ایم.
وی در پایان صحبت های خود و در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص گردشگری حلال نیز گفت: این بخش از گردشگری در کشور ما دارای ظرفیت های فراوانی است وباید توسعه یابد
وی افزود: در مجموع گردش مالی گردشگری حلال در دنیا 150 میلیارد دلار است با این حال سهم کشور ما از گردشگری حلال 3 درصد این رقم است که با توجه به طرفیت های موجود در کشور این رقم می تواند بیش از پیش افزایش یابد.
معاون گردشگری کشور در پایان صحبت های خود با تشریح دیگر برنامه های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای روز جهانی گردشگری خاطر نشان کرد: دستور العملی به استانها ابلاغ کردیم تا به مناسبت روز جهانی گردشگری برنامههای متعدد و رونماییها در استانها با مشارکت سازمانها و نهادها اجرا خواهد شد و این روز را به یک بستر و زمینه ای برای توجه مقامات و بخش خصوصی تبدیل کنیم.
وی خاطر نشان کرد: همچنین در روز 5 مهر از بیش 30 مورد از فعالان گردشگری موفق تقدیر به عمل خواهد آمد.
در حاشیه نشست خبری معاون گردشگری کشور با اصحاب رسانه، تندیس تجلیل از برترین هایی گردشگری و نیز پوستر شعار امسال روز حهانی گردشگری رونمایی و تیزر روز جهانی گردشگری نیز پخش شد.