پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 577404 تاریخ : 1400/01/23-16:27:14
,5,
گام های صندوق پژوهش و فناوری در مسیر تأمین مالی صنعت نفت

گام های صندوق پژوهش و فناوری در مسیر تأمین مالی صنعت نفت

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنعت نفت از اقدام های گسترده این صندوق برای تأمین مالی شرکت های فعال و استارتاپ های حوزه صنعت نفت خبر داد و گفت: تأمین منابع مالی صد در صد مشارکتی است و در قبال آن هیچ گونه وثیقه ای از فعالان صنعت نفت دریافت نخواهد شد.

به گزارش بانک و صنعتبه نقل از خبرنگار شانا، مسعود جعفری اصطهباناتی امروز (دوشنبه، 23 فروردین ماه) در آیین گشایش صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت، ضمن ارائه گزارشی خلاصه از عملکرد این صندوق اظهار کرد: صندوق پژوهش و فناوری نفت مردادماه پارسال با حضور 12 سهامدار فعال صنعت و با 103 میلیارد تومان سرمایه تأسیس شد، این صندوق به عنوان نهاد مالی شبه بانک سرمایه گذار و سرمایه گذاری خطرپذیر اقدام به ارائه خدمات مالی خواهد کرد.

وی بر ضرورت تسهیل تأمین مالی شرکت های فعال فناور و استارت آپ های حوزه صنعت نفت تأکید و از آن به عنوان مهم ترین ویژگی تأسیس صندوق پژوهش و فناوری نفت یاد کرد و افزود: خرید تضمینی تولید بار اول، تضمین تسهیلات سرمایه در گردش، تضامین قراردادی نظارتی و بسته اعتباری مشارکتی از جمله اقدام های این صندوق است که برای تسهیل و ارائه خدمات مالی به ذی نفعان و فعالان این حوزه درنظر گرفته شده است.

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنعت نفت به موضوع خرید تضمینی بار نخست که همواره جای خالی آن در صنعت نفت احساس می شد، اشاره کرد و گفت: از دغدغه های مرسوم میان تولیدکنندگان که برای بار نخست اقدام به تولید محصول جدید در صنعت نفت می کنند یا تولیدکنندگان محصولی که کشور با کمبود آن روبه روست، نبود تضمین خرید برای محصولاتشان در بازار است و از طرفی کارفرمایان تمایل به خرید از شرکت هایی دارند که در وندورلیست (فهرست بلند) صنعت نفت باشند. صندوق پژوهش و فناوری با لحاظ کردن موضوع خرید تضمینی بار نخست، این دغدغه را برطرف کرده است و به جای کارفرما، قرارداد خرید تضمینی را با تولیدکننده منعقد می کند.

به گفته جعفری، قرارداد خرید تضمینی در حقیقت قراردادی است که به تولیدکننده اطمینان می دهد می تواند این محصول را حتماً در بازار بفروشد و اگر به هر دلیلی نتوانست به کارفرمایان یا مصرف کنندگان تحویل دهد صندوق این کالا را با آنها تسویه خواهد کرد و از این رو می تواند به واسطه این قرارداد تضمینی امکان تأمین مالی از بانک های تجاری را نیز داشته باشد.

وی در ادامه به قراردادهای خرید تضمینی تولید بار نخست به ارزش تقریبی 10 میلیون یورو اشاره کرد و گفت: امروز قرارداد خرید تضمینی 10 پمپ درون چاهی (EPC) میان این صندوق و شرکت فناوران پارسیان و قرارداد خرید تضمینی 30 مته حفاری PDC بین صندوق و شرکت آسماری امضا می شود.

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنعت نفت در ادامه از صدور بالغ بر 100 میلیارد تومان انواع ضمانت نامه های متعارف خبر داد و اظهار کرد: امروز صندوق مسیری را طی خواهد کرد که علاوه بر ضمانت نامه های نظارتی، ضمانت نامه های متعارف پیمان را هم در نظر خواهد گرفت. بر این اساس به جای دریافت وثایق زیاد از تولیدکننده، نظارت ها بر انجام قرارداد از سوی شرکت فنی که غالباً از شرکت های سهامدار صندوق به شمار می آید، افزایش می یابد و مطمئن خواهیم شد پیش پرداخت ها لزوماً در مسیر پروژه هزینه شده است.

جعفری از بسته های اعتباری مشارکتی به عنوان یکی دیگر از اقدام های صندوق پژوهش و فناوری یاد کرد و گفت: این بسته حاوی تکیه گاه ضروری مالی، پرداخت سود تسهیلات خرید مطالبات قطعی و غیرقطعی قراردادی است که تا پایان خردادماه ارائه خواهد شد.

وی یادآور شد: تأمین مالی مستقیم استارتاپ ها در قالب قراردادهای مشارکتی سرمایه گذاری خطرپذیر و ارائه وام های مشارکتی قابل تبدیل به سهام برای ارائه به شرکت های دانش بنیان از جمله خدمات مالی است که صندوق تأمین خواهد کرد و صددرصد مشارکتی است، به آن معنا که وثیقه ای دریافت نمی شود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 198
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران