پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 574770 تاریخ : 1399/12/27-10:17:05
,13,
کمبود نهاده های دامی در خراسان جنوبی/ پای دلالان در میان است

کمبود نهاده های دامی در خراسان جنوبی/ پای دلالان در میان است

کاهش بارندگی و تشدید خشکسالی، کمبود علوفه یارانه ای و فعالیت دلالان در بازار نهاده های دامی شرایط را برای دامداران در خراسان جنوبی هر روز سخت تر می کند.

به گزارش بانک و صنعت: این روزها دامداران در خراسان جنوبی در کنار خشکسالی درگیر کمبود علوفه یارانه ای و سودجویی دلالان شده اند، شرایطی که هر روز زندگی این قشر را سخت تر از قبل می کند.

حکایت صف های طولانی تحویل سبوس و جو یارانه ای مدتی است سوژه تلخ رسانه ها شده، سوژه ای که هر چه بیشتر به آن پرداخته می شود اما مسئولان کمتر برای حل آن تلاش می کنند.
دامداران برای دریافت علوفه یارانه ای باید مدت ها در صف های طولانی در انتظار باشند اما همین علوفه به صورت آزاد توسط دلالان عرضه می شد و با دو تا سه برابر قیمت در دسترس قرار دارد.
محمدی یکی از این دامداران است که با اشاره به وضعیت نامناسب دام ها و هزینه های هنگفت تأمین خوراک دام می گوید: بی انصافی ست که در این شرایط کرونا که مدام مسئولان می گویند پروتکل ها را رعایت کنید، دامداران این گونه در صف معطل باشند تا بتوانند سهمیه شأن را دریافت کنند.
وی با گلایه از مسئولان می گوید: نکته این است که مسئولان می دانند درمان مشکل کجاست اما برای رفع آن تلاش نمی کنند چگونه است که سهمیه ای اندک برای علوفه یارانه ای در نظر گرفته می شود اما همین نهاده در بازار با قیمت های بالا به فروش می رسد.
این دامدار با اشاره به اینکه همه وعده حل مشکل را می دهند اما در عمل کاری انجام نمی دهند، گفت: میزان سهمیه ای که به دامدار تحویل داده می شود کفاف نیاز دام ها را نمی کند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون شرایط دامداران در بازارهای نهاده دامی و شیرخام به نحوی است که قدرت مالی شأن تا حد زیادی کاهش یافته است که توان اداره دامداری ها را ندارند، می گوید: وضعیت دامداران به گونه ای شده که قدرت خرید نقدی همین جو یارانه ای را هم ندارند و باید راهکاری ایجاد شود تا بتوانند هزینه این جوهای یارانه ای را مدت دار، پرداخت کنند.
دلالان در کمین دام ها نشسته اند / ‏? دامداران توان خرید جو ندارند
وی اضافه می کند: اگر مسئولان برای حل مشکل در زمان کوتاه اقدام نکنند، به زودی برای تأمین گوشت و شیر با مشکل مواجه می شویم و این در حالی ست که دلالان در کمین هستند که بعد از گرفتار شدن دامداران، همین دام ها را با قیمت اندک خریداری کنند.
دامدار دیگری با لهجه بیرجندی می گوید: دامداران الان نیاز به جو دارند زیرا دام هایی که زایش داشته اند شیر ندارند که به بره و بزغاله ها بدهند این مشکل باید فوری حل شود در غیر این صورت صنعت دامداری با چالش مواجه می شود.
ابراهیمی با بیان اینکه خشکسالی مراتع را فقیر کرده و علوفه وجود ندارد، عنوان کرد: سهمیه اختصاص داده شده هم کفاف خوراک دام ها را نمی دهد و برای تهیه علوفه باید به بازار آزاد مراجعه کنیم که به لحاظ اقتصادی صرفه ندارد.
رئیس اتحادیه دامداران خراسان جنوبی در این خصوص بیان کرد: دامداران هر روز خسارت مالی می بینند که این خسارت از حد که بگذرد وارد پروسه تعطیلی واحدهای دامداری خواهد شد.
جواد غریبی می گوید: در صورت تعطیلی دامداری ها بخش خصوصی، دولتی و مردم دچار مشکل می شوند.
وی با بیان اینکه فشار روی دامداری استان زیاد است گفت: اگر این روال بخواهد ادامه پیدا کند آینده صنعت دامپروری استان نگران کننده می شود.
48 درصد خوراک دام آزاد تهیه می شود
غریبی می افزاید: حدود 48 درصد خوراک دام را آزاد تهیه می کنیم و چون توان پرداخت نقدی نداریم نهایتاً هر ماه تا 180 میلیون تومان برای کنسانتره بدهکاریم.
وی با اشاره به اینکه یک دامدار فقط درگیر تأمین خوراک دام نیست، اضافه می کند: حجم زیادی از داروها و واکسن های مورد نیاز دام ها به حدی گران شده که نمی توان آنها را تهیه کرد و این معضل نیز بر ناتوانی تأمین خوراک برای دام ها افزوده است.
رئیس اتحادیه دامداران خراسان جنوبی با بیان اینکه دو گروه نهاده وجود دارد، می گوید: علوفه معمولاً در داخل کشور تولید و توزیع می شود مثل کاه و یونجه و ذرت علوفه ای و اصولاً در این زمینه نباید دچار کمبود در کشور باشیم اما متأسفانه امسال با مشکل مواجه شده ایم، گروه دیگر جو و دانه سویا است که این دسته نهاده وارداتی ست و در این بخش مشکل جدی تر شده است.
وی ادامه می دهد: این نهاده های وارداتی در سال های گذشته به صورت آزاد توسط شرکت ها تأمین می شد که امسال با توجه به راه اندازی سامانه بازارگاه نهاده ها از این طریق تأمین می شود.
غریبی تصریح می کند: در بحث نهاده های جو و ذرت که در استان نیز وجود دارد شیوه نامه ای تنظیم شده که نهاده ها تبدیل به کنسانتره می شود که به جز چند دامدار بزرگ صنعتی که به صورت خام دریافت می کنند بقیه دامداران نهاده را به صورت خوراک آماده تحویل می گیرند که متأسفانه میزانی که به دامدار تحویل می شود کفایت دام را نمی کند.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی می گوید: یک میزان مشخص نهاده برای دام ها در نظر گرفته شده که سرانه آن برای دام سبک 150 گرم و برای دام سنگین 2 کیلو کنسانتره است.
ابراهیمی می افزاید: همانطور که می دانید کنسانتره نیاز غذایی یک روز دام نیست در کنار آن عمده علوفه ای که مصرف می شود علوفه خشبی است، برای همین دامداران باید به موقع کاه، یونجه و ذرت را خریداری و ذخیره سازی کنند تا در موقعیت هایی مناسب که نیاز است مورد استفاده قرار دهند.
ابراهیمی می افزاید: در حال حاضر 150 گرم جو یا کنسانتره ای که به هر دام اختصاص داده می شود به منزله جیره کمکی است که بایستی در کنارش جیره علوفه خشبی نیز به عنوان جیره روزانه دام تأمین شود.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از دامداران خواست که اگر توانایی مالی دارند این مقدار را خودشان تأمین کنند و اگر چنانچه این تمکن را ندارند از تشکل ها کمک بگیرند.
وی گفت: این انتظار وجود دارد که تعاونی ها و تشکل ها به موقع بتوانند جوابگوی نیاز دامداران زیر مجموعه خودشان باشند.
گرانی بی حد داروهای دامی
وی درباره افزایش قیمت داروها می گوید: در بحث دارو و واکسن تابع شرایط ارزی هستیم و از طرفی تحریم ها روی قیمت ها اثر گذاشته و به نسبت قبل که 100 درصد یارانه اختصاص داده می شد و با ارز دولتی بود الان با ارز نیمایی است که افزایش قیمت داشته ایم.
وی تاکید می کند: دغدغه تمام مسئولین این است که در شرایط موجود مشکلی را از دوش دامدار و تولیدکننده به هر شکلی که مقدور است برداریم و نهایت تلاش خود را می کنیم.
آن چه باید مورد توجه قرار گیرد این است که اگر امروز به مشکلات هزاران دامدار استان رسیدگی نشود، صنعت دامداری خراسان جنوبی با چالش جدی مواجه می شود به همین دلیل جدا از شعار و وعده، مسئولان باید در کوتاه ترین زمان ممکن مشکل تأمین نهاده های دامی را مرتفع کنند.


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 198
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران