به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، امیرهامونی با اشاره به اینکه تا دو سال پیش داده های مربوط به بورس ایران در ابعاد جهانی منتشر نمی شد، ابراز داشت: اما هم اکنون، اعداد مربوط به معاملات بازار سرمایه کشور، به صورت ماهانه در سایت WFE منتشر می شود.
وی با تاکید بر اینکه ایران هم اکنون در بازار بدهی جایگاه خوبی در دنیا دارد، افزود: در دنیا بازار اولیه بدهی، بازار بزرگی است و بازار ثانویه ضعیف است اما در ایران بازار ثانویه رشد خوبی داشته و در جایگاه بین المللی نیز وضعیت خوبی دارد.
مدیرعامل فرابورس ایران تصریح کرد: در حال حاضر به لحاظ ارزش معاملات بازار ثانویه بازار بدهی در غرب آسیا اول هستیم و در دنیا حرفی برای گفتن داریم به طوری که دو کارگزاری ایرانی یعنی؛ کارگزاریهای بانک پارسیان و ملت در رتبهبندی فدراسیون بورسهای اروپایی و آسیایی در جایگاه سوم برترین کارگزاران عضو فیاس در زمینه بازار بدهی قرار گرفتند.
امیر هامونی در این نشست به طرح جدید سازمان ملل در خصوص بورسها اشاره کرد و گفت: بر اساس طرح جدید سازمان ملل بورسها باید هدف پایداری در زمینههایی همچون مدیریت منابع آبی، اشتغال و ... را مدنظر قرار دهد و تنها به مساله شفافیت و نقدشوندگی توجه نکنند. ما نیز بر اساس ظرفیتهای سامانه کدال میتوانیم بحث «پایداری» را به موازات ارتقای شفافیت و کارایی بازار سرمایه پیش ببریم. چراکه اطلاعات موجود در سامانه کدال می تواند با شاخص سازی و تحلیل دیتاهای به روز، به تصمیم سازی صحیح سیاست گذاران کمک کند.
به گفته وی ما هماکنون در بازار سرمایه نیازمند بازتعریف مرز محرمانگی در انتشار دادهها و ابزارسازی هستیم. بهرهگیری از روشهای مجهولسازی دادهها کمک میکند دیتاهای بازار سرمایه به درستی در اختیار کاربران قرار گیرد و از سوی دیگر بهرهگیری از سازوکار سندباکس (جعبه شنی)، فرایند راهاندازی ابزارهای مالی جدید و تدوین مقررات را کوتاه میکند. چراکه تسریع در زمینه طراحی و اجرای ابزارها، از الزامات فعلی بازار سرمایه است.
مدیرعامل فرابورس ایران یکی از نقاط قوت لایحه بودجه سال 1398 را توجه به عملیات بازار باز دانست و گفت: در این لایحه به دولت اجازه داده شده در صورت اجرای عملیات بازار باز و نیز توثیق اوراق مالی اسلامی دولتی نزد بانکها توسط بانک مرکزی، بخشی از بدهیهای قطعی و حسابرسی شده خود به بانکها که در چارچوب قوانین و مقررات تا پایان سال1397 ایجاد شده است، تا سقف دویست هزار میلیارد ریال را بهادارسازی کند.
هامونی تنظیم نرخ در بازار بدهی را نتیجه عملیات بازار باز دانست و گفت: رئیس کل بانک مرکزی پیگیر این موضوع در لایحه بودجه سال آینده است و این موضوع کمک میکند تا بحث تنظیم نرخ در این بازار عملیاتی شود.