شاپور محمدی مدیرعامل بورس انرژی گفت: آمادگی معاملات محصولات انرژی را داریم ولی مباحث مربوط به ارز و مشتریان نفت خام که اغلب ملاحظاتی را به همراه دارد، حوزه هایی هستند که از دسترس بورس انرژی خارج هستند و خود وزارت نفت و بانک مرکزی روی این حوزه ها تصمیم گیری می کنند.
وی در مورد تأثیرات تجارت نفتی در راه اندازی بورس انرژی گفت: از نظر تأمین مالی سلف نفتی ابزار خوبی است به این دلیل که تأمین مالی پروژه های نفتی مبتنی بر منابع داخلی می باشد و از جهت توزیع منافع ملی امری مهم تلقی می شود زیرا با خرید اوراق سلف نفتی می توانیم در نفت سهیم شویم و به صورت مطلوبی آثار افزایش قیمت نفت را در جامعه توزیع کنیم.
محمدی ادامه داد: در حوزه قیمت گذاری و افزایش شفافیت اگر نفت در سطح وسیعی در بورس انرژی معامله شود ممکن است در حوزه قیمت گذاری تاثیراتی را داشته باشد، مخصوصا با توجه به اینکه نفت و گاز از ثروت های ملی کشورمان می باشند که محصولاتی بسیار حیاتی هستند و با قیمت گذاری در بورس انرژی می توان بعضی از مشتریان خارجی را به معامله در این بورس سوق دهیم.
محمدی افزود: با همکاری مشتریان خارجی در بورس انرژی این امر می تواند در حوزه کارآیی عملیات معاملات، هزینه های معاملاتی کاهش یابد و در بحث قیمت گذار بودن شرکت های خارجی این حوزه تا اندازه ای تعدیل یافته و ایران هم می تواند با قدرت چانه زنی بیشتر نسبت به گذشته در این بازار برای محصول اصلی خود نفت قیمت تعیین کند و یا اینکه نیروهایی در تعیین قیمت شکل بگیرد.
وی بیان کرد: با راه اندازی بورس انرژی قدرت قیمت گذاری به طور کامل در اختیار وزارت نفت قرار نمی گیرد ولی شاید بتوان یک قدرت یکدست در قیمت گذاری خارجی داشته باشیم.
وی گفت: سرمایه گذاری در اختیار شرکت های بزرگ و شرکت های چند ملیتی است و هر چه ریسک اقتصادی بالاتر باشد انتظار سودآوری بیشتری وجود دارد و مردم با سود کم قانع نمی شوند.
مدیرعامل بورس انرژی در پایان خاطرنشان کرد: فضای سرمایه گذاری مقداری تعدیل یافته و باید سرمایه گذاری ها براساس چارچوب و قوانین باشد تا اطمینان حاصله پیدا شود