به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک مسکن، «علی صالح آبادی» رئیس کل بانک مرکزی صبح امروز در مراسم امضای تفاهم نامه تامین مالی زنجیره ای میان 7 بانک عامل و وزارت صمت گفت : با اجرای این طرح نیاز به نقدینگی بنگاه ها نسبت به وضع موجود کمتر خواهد شد و فشار را بر سیستم بانکی کم می کند. همچنین تقاضای نقدینگی از بانک ها توسط مشتریان کمتر خواهد بود و اثرات مثبتی روی ترازنامه بانک ها می گذارد و باعث می شود بانک ها نیاز به نقدینگی کمتری داشته باشند.
وی افزود: به جای تمرکز صرف بر نقدینگی هم از تامین اعتباری بنگاه ها دراین سازوکار استفاده می شود و این طرح تسریع و بهبود عملکرد تامین منابع مالی را منجر می شود.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه یکی از سیاست های مهم هدایت منابع بانک ها به سمت تولید است، گفت: به جای اینکه منابع بانک ها به سمت فعالیت های غیر مولد حرکت کند به سمت فعالیت های تولیدی و مولد حرکت می کند. این در راستای سیاست هدایت اعتبار است و اینکه اعتبار و نقدینگی به سمت تولید هدایت بشود.
صالح آبادی افزود: نظارت بر مصرف تسهیلات با اجرای این طرح به خوبی اتفاق می افتد؛ چون زمانی که فاکتور الکترونیک را سامانه جامع تجارت ایجاد می کند این صورت حساب یک فاکتور کاملا واقعی است. دقیقا مشخص می شود این منابع از کجا می آید و به کجا می رود و بنابراین دقیقا فرآیند کاملا شفاف و نظارت پذیر را بوجود می آورد که مصرف صحیح تسهیلات و اعتبارات در این چرخه نظارت و هدایت می شود.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به مزیت های دیگر اجرای طرح زنجیره تامین مالی اظهار داشت: در بحث مطالبات غیر جاری این فرآیند موجب می شود که فعالیت غیر جاری بانک ها نیز کاهش یابد و از این منظر هم اتفاق بسیار مثبتی با اجرای این طرح صورت می گیرد. هزینه تمام شده محصول هم در این فرآیندها می تواند کاهش پیدا کند.
وی با اشاره به شروع آزمایشی طرح تفاهم نامه تامین مالی زنجیره ای تصریح کرد: فعلا شروع این کار به صورت آزمایشی با چند بانک است و بانک های مذکور زیرساخت های لازم را فراهم کرده اند. بانک های عامل با وزارت صنعت معدن تجارت تفاهم نامه ای را امضاء می کنند و به موجب این تفاهم نامه صورت حساب الکترونیک را از سامانه جامع تجارت دریافت خواهد کرد و این مبنای اعتبار در سیستم بانکی خواهد بود.
رئیس کل بانک مرکزی در انتهای سخنان خود گفت: دستورالعمل زنجیره تامین مالی کار مشترک بسیاری خوبی بود میان بانک مرکزی، وزارت صمت، وزارت اقتصادی و دارایی و بانک های عامل و شرکت های منتخبی که قرار است از این سامانه استفاده کنند.