پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 177978 تاریخ : 1394/12/09-08:01:40
,2,3,8,16,17,
کاهش نرخ بهره به نفع بازار اسست

در گفتگو با مدیرعامل کارگزاری عمران فارس مطرح شد:

کاهش نرخ بهره به نفع بازار اسست

با دکتر علی متولی مدیرعامل شرکت کارگزاری عمران فارس وابسته به موسسه اعتباری عسکریه درباره مسائل کاهش نرخ سودبانکی، پسابرجام و تاثیر آن در اقتصاد و بورس اوراق بهادار به گفتگو نشستیم که مشروح آن در ذیل می آید:

به گزارش خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت:در روزهای اخیر خبر های تازه ای از کاهش نرخ سود بانکی منتشر شده با توجه به وضعیت رکودی بازار های موازی نظیر طلا مسکن و... این موضوع چه تاثیری بر بازار سهام خواهد داشت ؟

یکی از عوامل رشد بازار بعد از اجرایی شدن برجام کاهش غیررسمی نرخ بهره بود که پیشتر به صورت کاهش نرخ بهره بین بانکی نمود پیدا کرد. لذا پیشتر و قبل از کاهش رسمی نرخ بهره شاهد تاثیر نسبی آن در بازار بودیم . با این حال علاوه بر تغییر نسبت پی به ای بازار با کاهش نرخ بهره می توان انتظار داشت بخشی از نقدینگی جامعه که به صورت سپرده های سرمایه گذاری در بانکها نگهداری می شوند به سمت بازارهایی با بازدهی بیشتر مثل بورس نقل مکان کنند. لذا قطعا کاهش نرخ بهره به نفع بازار سهام خواهد بود.

سیاست گذاران اقتصادی خبر از رشد چشمگیر اقتصادی در سال آینده می دهند  تاثیر متقابل این رشد بر بازار سهام و بازار سهام بر متغییر رشد چیست ؟

فروش بیشتر نفت، تسهیل روند داد و ستد پول، امکان استفاده از فاینانس خارجی برای اجرای پروژه ها و تامین مواد اولیه شرکت ها و ... همه از عواملی هستند که رشد اقتصادی را در سال آینده به همراه دارند.از طرفی هر کدام از این عوامل به تنهایی می تواند عاملی تاثیر گذار در بهبود وضعیت شرکت های بورسی و به تبع آن رشد بازار سهام باشند. لذا رشد بازار سرمایه و رشد اقتصادی دو معلول از یک علت واحد هستند که همان شرایط ایجاد شده در پسا برجام می باشد. با این حال از یک دید دیگر می توان گفت که رشد بازار سرمایه به عنوان مکانی برای تامین مالی شرکت ها و دولت  میتواند عاملی مضاعف در جهت رشد اقتصادی قلمداد شود.

 با نهایی شدن برجام بازار سهام در دو ماه گذشته رشد  بسیار خوبی را تجربه کرده به طوری که در رسانه ها ی خارجی بورس تهران به عنوان سود آورترین بورس جهان مطرح شد این روند در یکی دوهفته اخیر کند شده  این موضوع دلیل خاصی داشته  در ادامه تا پایان سال روند چگونه است ؟

بازار سرمایه بازار انتظارات است و در خیلی از موارد بسیار جلوتر از زمان واقعی رخدادها به آن ها واکنش نشان می دهد . در بعد از برجام شاهد یک رشد سریع در بازار بودیم که در حقیقت استقبال زود هنگام از وقایع پیش رو بود. اما به تدریج و با دور شدن از زمان برجام شاهد کند شدن در سرعت رشد بازار هستیم تا به تدریج نشانه های واقعی از تغییرات نمایان شود . در حقیقت اکنون وقت آن است که عملکرد شرکت ها میزان عیار واقعی بازار را نشان دهد. به همین دلیل انتظار می رود سرعت رشد بازار تا قبل از آشکار شدن شواهد عینی در عملکرد شرکت ها کاهش یابد . این در حالی است که روند کلی بازار کماکان صعودی خواهد بود.

بورس تهران را برای سال 95 چه طور ارزیابی می کنید ؟

باید توجه داشت که علاوه بر برجام اکنون عوامل تاثیر گذار دیگری نیز در سرنوشت بازار سرمایه دخیل هستند. عوامل واقعی تاثیر گذار بر اقتصاد کشور که ناشی از پسابرجام هستند به مرور در سال 1395 باید نمایان شوند . بنا براین هر چه زمان می گذرد صنایع و گروه های بیشتری باید تاثیرات پسابرجام  را در عملیات شرکت لحاظ نموده  و در صورتهای مالی مشاهده گردد. سال 1395 همانند سه ماه آخرسال شاهد تغییر رشد قیمتی سهام در گروه های مختلف خواهیم بود .

دکتر متولی در پایان اظهار امیدواری کرد که با کمک دولت و دیگر مدیران بخش دولتی و خصوصی بتوانیم اقتصاد کشور را هر چه سریعتر رونق داده و شاهد کاهش تورم و افزایش قدرت خرید مردم باشیم.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 202
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران