پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 177125 تاریخ : 1394/10/29-01:01:43
,16,17,
جابه‌جایی منابع پولی با کشورهای مختلف یک روز پس از اجرای برجام

اولین نشست شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی پس از برجام؛

جابه‌جایی منابع پولی با کشورهای مختلف یک روز پس از اجرای برجام

کاهش 15درصدی هزینه مبادلات پولی سوغات برجام

در شورای گفت‌وگوی بخش خصوصی با وزیر صنعت، وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی در حالی آخرین برنامه‌ریزی‌ به منظور استفاده از فرصت‌های ایجاد شده در پسابرجام مورد بحث و بررسی قرار گرفت که طی آن با تبیین سیاست‌های پسابرجام بر محوریت اقتصاد مقاومتی تأکید شد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت,اولین برنامه گفتگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی ایران بعد از ار اجرای برجام با حضور علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی و ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی و محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت معدن و تجارت  و محسن جلال پور رئیس اتاق بازرگانی برگزار شد.

معافیت‌های مالیاتی جدید برای تولید از ابتدای سال آینده
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان "قرار نیست با لغو تحریم‌ها بازار خود را به‌روی کالاهای خارجی باز کنیم" گفت: براساس قانون جدید مالیات‌های مستقیم که از سال jQuery152026551436834565434_1453223750888 اجرایی می‌شود معافیت‌های جدیدی که عموماً معطوف به دولت است، اجرا خواهد شد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد "رویکرد"، علی طیب‌نیا امشب در حاشیه نشست شورای گفتگو اظهار داشت: در جلسه امروز به مسائل پساتحریم و فعالیت‌های تولیدی و دست‌یابی به رشد اقتصادی پرداختیم و فعالان بخش خصوصی مشکلات خود از جمله بانکی، دانش‌بنیان و ... را بیان کردند. 

وی با ابراز "باید از فضای به وجود آمده نهایت بهره را ببریم" گفت: در جلسه شورای گفتگو چگونگی بهره‌گیری از اقتصاد بین‌الملل مطرح شد و آقای سیف و نعمت‌زاده مطالبی را بیان کردند.

وزیر اقتصاد ادامه داد: با وجود وفاق و فهم مشترک نسبت به مشکلات اقتصادی کشور می‌توانیم راه‌حل‌هایی پیدا کنیم و رسیدن به عزم و اقدام مشترک برای حل آن و رشد پایدار فراهم شود.

طیب‌نیا از امضای سند جامع همکاری ایران و چک خبر داد و گفت: این سند امروز در وزارت اقتصاد امضا شد و در خصوص نحوه همکاری مذاکرات انجام دادیم زیرا ایران بازاری بزرگ هم در داخل و هم خارج است و وزیر کشور چک اعلام آمادگی خود را برای حضور در ایران و تولید مطرح کرد که بخشی از آن در کشور و بخشی صادر شود.

عضو کابینه دولت یازدهم با تأکید بر "جذب سرمایه‌گذاری با هدف تولید در کشور و صادرات به کشورهای جهان را مد نظر قرار دادیم" گفت: قرار نیست بازار خود را به‌روی کالاهای خارجی باز کنیم و از این گشایش (لغو تحریم‌ها) بهترین بهره را خواهیم برد تا تحکیم بنیان‌های تولید در کشور را شاهد باشیم.

وی در خصوص نوسانات بازار سرمایه، اظهار داشت: این نوسانات یک پدیده عادی و رایج است و دولت در فرایند تغییر قیمت دخالت نمی‌کند و قیمت‌ها باید به‌صورت شفاف و رقابتی تعیین شود.

طیب‌نیا تصریح کرد: توسعه بازار سرمایه و نقش آن در تأمین مالی برای تولید و سبد دارایی‌های مردم مد نظر است که نقش آن به‌شکل معناداری افزایش یافته است.

وزیر اقتصاد با اشاره به تأمین منابع مالی در برنامه ششم، گفت: با شرایط جدید و گشایش‌هایی که ایجاد شده آثار خود را بر بخش واقعی اقتصاد خواهد گذاشت و وقتی تولید رونق بگیرد باعث رشد بازار سرمایه خواهد شد و این بازار آئینه‌ای از واقعیت‌ها است.

وی درباره معافیت‌های مالیاتی، بیان کرد: در برنامه ششم از اعطای معافیت‌های مالیاتی بی‌مورد و غیرهدفمند جلوگیری شده است و معافیت‌های مالیاتی به شمول به نرخ صفر تبدیل می‌شود که به این معنی است که موعدی باید اطلاعات خود را به سازمان مالیاتی ارائه کند. 

طیب‌نیا با اعلام اینکه قانون مالیات‌های مستقیم امسال در مجلس اصلاح شد، گفت: اجرای اصلاح قانون‌ مالیات‌های مستقیم از سال 95آغاز می‌شود و معافیت‌های جدید برای تولید خواهد بود و در مجموع معافیت‌های جدیدی در قانون ایجاد شده که عموماً معطوف به تولید است.

وزیر اقتصاد اضافه کرد: معافیت مالیاتی برخی نهادها که قبلاً وجود داشت براساس قانون لغو شده و همه نهادها مشمول مالیات هستند.

وی با بیان اینکه شرایطی در 2سال گذشته حاکم شد اظهار داشت: یکی از علل مشکلات اقتصادی کشور ساختارهای نامتعادلی است که از دهه 50شکل گرفته که اقتصاد دولتی و نفتی را ایجاد کرده است و این عامل باعث رشد پایین اقتصادی و نقش اندک بهره‌وری و رشد بوده است.

طیب‌نیا تصریح کرد: سیاست‌های نادرست در گذشته انجام شده عدم‌تعادل را تشدید و هم عمق مشکلات تولید را ایجاد کرد.

وزیر اقتصاد اضافه کرد: با درآمدهای گسترده نفتی واردات به کشور زیاد شد و تولید به حاشیه رفت که بعد از آن دشمنان نقاط ضعف ما را در بخش نفت و بانک شناسایی و تحریم‌ها را به کشور تحمیل کردند.

وی با تذکر نسبت به "باید از تحریم‌ها در گذشته درس بگیریم" اظهار کرد: نباید اشتباهات گذشته را تکرار کنیم و باید برای اینکه اقتصاد مقاومتی را جامه عمل بپوشانیم به‌سمت حمایت از تولید برویم و سیاست‌های ابلاغی و اقتصاد مقاومتی رویکرد و جهت‌گیری ما را روشن کرده و دولت خود را متعهد می‌داند آن را اجرایی کند تا به اهداف برسیم و برای اینکه اقتصاد مقاومتی پیاده شود باید از فرصت‌ها و پتانسیل در عرصه بین‌الملل استفاده کنیم.


رئیس کل بانک مرکزی: منابع ارزی را در روز تعطیل اروپا جابه‌جا کردیم 

رئیس کل بانک مرکزی با بیان این که جابه‌جایی منابع پولی با کشورهای مختلف یک روز پس از اجرای برجام انجام شد، گفت: کاهش 15درصدی هزینه مبادلات پولی سوغات اجرای برجام است.

 سیف در برنامه گفتگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اجرای توافق برجام، از آن به عنوان رخدادی مهم برای کشور یاد کرد و افزود: مذاکرات هسته‌‌ای در حالی به نتیجه رسید که از این پس با اجرایی شدن توافق برجام و حذف رسمی تحریم‌ها زمینه برای تصمیم‌گیری در دوران پساتحرم و رشد اقتصادی مستمر و پایا با توجه به گشایش‌های صورت گرفته و حذف تحریم‌ها فراهم شده و براین اساس در شورای گفت‌وگو اعضاء هیأت دولت و بخش خصوصی به منظور تصمیم‌گیری در زمینه فرصت‌های ایجاد شده و حمایت از بخش‌های پولی و بانکی، شرکت‌های دانش‌بنیان و افزایش ایجاد اشتغال مولد برای جوانان جویای کار و چگونگی بهره‌گیری از فضای موجود به منظور جذب منابع مالی در این دوره از جلسات شورای گفت‌وگو مطرح شد.

وی افزود: در این جلسه نظرات خوبی مطرح شد و در ادامه وزرای صنعت و اقتصاد و نیز رئیس کل بانک مرکزی مطالب خود را مطرح کردند، آنچه در این جلسه حاصل شد وجود یک فهم مشترک نسبت به مشکلات اقتصادی کشور و راه‌حل‌هایی که ناشی از این فهم مشترک می‌تواند با تکیه بر عزم و اقدام مشترک برای دستیابی به رشد پایدار و پایا فراهم شود، دست یافت.

رئیس کل بانک مرکزی نیز در این جلسه با بیان اینکه شورای گفت‌وگو محفلی برای تبادل نظرات و رفع ابهامات میان بخش خصوصی و دولتی و نیز هماهنگی برای ایجاد هم‌افزایی بیشتر و بهره‌وری بالاتر به منظور صرف بهینه منابع می‌شود، عنوان کرد:‌ فضای پس از برجام هم‌اکنون کشور را تحت تأثیر قرار داده و در روز گذشته نیز این اندیشه وجود داشت که کشور باید این فضا را احساس کند. لذا منابع محدود شده بانک مرکزی را در دستور کار قرار دادیم که از طریق بانکی در ژاپن به اروپا منتقل و یا در کره جنوبی انتقال و یا منابع موجود در کره جنوبی به کشور امارات انتقال دهیم که تا این لحظه چند مورد از این اقدامات عملی شده و مواردی که پاسخی از آنها دریافت نشده ناشی از تعطیل بودن برخی کشورها در روز یکشنبه بوده است. این در حالی است که دریافت کردن پاسخ از مقصد با توجه به تأخیرهای پیش آمده چیز عجیبی نیست و همه بانک‌ها و سازمان‌ها به تدریج در حال آشنا شدن با فضا و شرایط جدید هستند.

وی با بیان اینکه لغو تحریم‌های بانکی و مالی ایران هزینه مبادلات را از 10تا 15درصد در این فضای جدید کاهش می‌دهد، عنوان کرد: این موضوع می‌تواند در رقابتی شدن محصولات داخلی تأثیر به‌سزایی برجای بگذارد.

سیف عنوان کرد:‌ با رفع تحریم‌ها معادل 32میلیارد دلار ارزی بلوکه شده ایران آزاد می‌شود که 28میلیارد دلار از این رقم متعلق به بانک مرکزی و 4میلیارد دلار متعلق به دولت است که باید معادل ریالی آن به خزانه واریز شود.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در دوران پسابرجام حمایت از سرمایه‌گذاری و تولید از طریق استفاده از منابع ارزی و تقویت صادرات مورد توجه قرار خواهد گرفت، عنوان کرد: باید از این‌ پس با نگاه واقع‌‌بینانه اقدام‌هایی را در دستور کار قرار داد که در رشد صادرات کشور اثرگذار باشد که در این زمینه با هماهنگی‌هایی که صورت گرفته تمهیداتی اندیشیده شده است.

وی اقدام بانک مرکزی برای جابه‌جا کردن منابع پولی یک روز پس از اجرای برجام را افزایش اطمینان از عملکرد کارگزارهای بانکی کشور و درک فضای پس از حذف تحریم‌ها عنوان کرد و افزود: به منظور عادی‌سازی فضای جدید و افزایش سرعت‌ عمل کارگزاران بانک کشور این اقدامات صورت گرفته است.

نعمت‌زاده : واردات غیررسمی عمدتاً از مناطق آزاد انجام می‌شود
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان "از سرمایه‌گذار خارجی با هدف تولید و صادرات حمایت می‌کنیم" گفت: شرایط جدید فضا را برای کالاهای وارداتی باز نخواهد کرد و این اجازه را نمی‌دهیم.

محمدرضا نعمت‌زاده در حاشیه شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه قرارداد ساخت ?هزار تراکتور توسط جمهوری چک امضا شده است، اظهار داشت: کشور چک یکی از کشورهای پیشرفته دنیا که 38درصد تولید ناخالص این کشور صنعت تشکیل می‌دهد و در خصوص واردات تراکتور نه چیزی امضا و نه مطرح شده است.

وی افزود: از ساخت حمایت می‌کنیم اما از واردات نه و زیرساخت تولید و صادرات تراکتور در کشور وجود دارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه با اجرای برجام هیچ تغییری در صادرات و واردات ایجاد نمی‌شود، گفت: بخشی از صادرات و واردات به قانون و بخشی به مصوبات هیئت دولت بستگی دارد و فضایی که امروز باز شده از آن به‌عنوان یک فرصت برای همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک با هدف صادرات و تولید استفاده خواهیم کرد.

نعمت‌زاده ادامه داد: هم‌اکنون با شرکت‌های خارجی در حال مذاکره هستیم و در سفر رئیس جمهور به اروپا عمدتاً به قرارداد و ما قبل قرارداد منجر خواهد شد.

وی تصریح کرد: ارتقای سطح تولید را دنبال می‌کنیم، البته واردات همیشه وجود داشته اما روند آن از کالاهای مصرفی به‌سمت کالاهای واسطه‌ای سوق پیدا کرده است.

این عضو کابینه دولت یازدهم با اعلام "در سال جاری شاهد کاهش کالاهای واسطه‌ای بوده‌ایم" گفت: البته در بخش سرمایه‌گذاری شاهد رشد بودیم و در بخش کالاهای مصرفی نیز کاهش داشته است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر "به‌دنبال جلوگیری از واردات غیررسمی هستیم" افزود: عمدتاً واردات غیررسمی از مناطق آزاد و ... انجام می‌شود که در این خصوص پیشنهادهایی به دولت ارائه کردیم.

نعمت‌زاده در مورد ورود خودروسازهای خارجی و همکاری‌های مشترک، اظهار کرد: سیاست‌های جدید بر چند اصل حاکم شده و به‌دنبال مشارکت و سرمایه‌گذاری به‌صورت 50ــ 50 درصدی هستیم، که بتوان یک‌سوم خودروهای تولیدی را صادر کرد.

وی در خصوص قراردادهای شرکت خودروسازی بنز اظهار کرد: این قراردادها برای طراحی خودروهای جدید مطابق با آخرین استانداردهای روز دنیا بسته شده است که در آن دارای مشارکت 30، 49و 51درصدی هستیم که در زمینه خودروهای تجاری با این شرکت آلمانی همکاری خواهیم کرد و خودروهای تولیدی با موتور پایه گازسوز و یا دیزلی استاندارد یورو5است. 


رئیس اتاق بازرگانی ایران: بنگاه‌های اقتصادی مشکل‌دار را باید با اقتصاد مقاومتی سرپا نگاه داریم
رئیس اتاق بازرگانی ایران و صنایع و معادن ایران با بیان اینکه بخش خصوصی خواستار بهبود فضای کسب و کار در پساتحریم است، گفت: باید یک فضای رقابت‌پذیری برای اقتصاد کشور ایجاد کنیم.

 محسن جلال‌پور امشب در حاشیه نشست شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولتی با ابراز "خبر بازگشایی هزار LC را ما به رئیس جمهور اعلام کردیم" اظهار داشت: بازگشایی این هزار LC پیشینه داشت و خبر آن موثق است که از دو ماه گذشته با گردآوری بانک‌ها در اتاق بازرگانی بنا شد در روز اجرای برجام بیش از هزار LC بازگشایی شود تا از زمان حداکثر استفاده را ببریم.

وی افزود: هفته قبل از اجرای برجام بیش از هزار LC روی میز بانک‌ها برای بازگشایی آماده بود و دیروز (یکشنبه) که روز تعطیلی بود قرار شد بانک‌های ایرانی اقدام به بازگشایی این تعداد LC کنند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه بیش از هزار پرونده برای بازگشایی LC وجود دارد، گفت: بانک صنعت و معدن امروز چهارده LC به‌ارزش 100میلیون یورو بازگشایی کرده است و خبر این LCها توسط اتاق بازرگانی به رئیس جمهور منتقل شد.

جلال‌پور در خصوص اقتصاد پس از برجام، گفت: در پساتحریم باید به‌سمت یک فضای رقابتی در کشور حرکت کنیم و رقابت‌پذیری اقتصادی را فراهم کنیم.

وی با اشاره به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اضافه کرد: براساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری باید به‌سمت اقتصاد درونزا و برونگرا پیش برویم و بخش خصوصی خواستار بهبود فضای کسب و کار است که مقرر شد تا پایان برنامه ششم رتبه ایران در فضای کسب و کار جزو 50کشور اول قرار گیرد.

رئیس پارلمان بخش خصوصی حفظ و حراست از بنگاه‌های تولیدی را یکی از اولویت‌ها برشمرد و گفت: راهبرد اقتصاد مقاومتی در جهت رقابتی کردن اقتصاد است و باید در حفظ بنگاههای موجود و بنگاههایی که دچار مشکل‌اند تلاش شود تا بتوانیم آنها را سرپا نگه‌داریم و در عرصه رقابت در دنیا قرار گیرند.

منبع:گروه اقتصاد رویکرد



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 197
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران