به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک صادرات ایران، این بانک به دلیل ارقام بزرگتر تراکنش های خود و برخورداری از حساب ها و تراکنش های کسب و کارهای بزرگتر، با کاهش قابل توجه کارمزدهای پرداختی در اغلب ابزارهای بانکداری الکترونیک در مقایسه با سایر بانک ها روبرو شد و بین 20 تا 34 درصد نسبت به سایر بانک های کشور، کمتر کارمزد پرداخت کرد.
این بانک در بین بانک های کشور با وضعیت بهتری از نظر کارمزد و هزینه تراکنش قرار دارد و به ازای هر تراکنش 10 هزار ریالی معادل 105 ریال هزینه کارمزد پرداخت کرده که 20 درصد کمتر از میانگین 131 ریالی کل بانک های کشور است.
بانک های کشور در فروردین و اردیبهشت 99 با وجود کاهش 12 درصدی کارت های تراکنش دار به خاطر شیوع کرونا، به ازای هر 10 هزار تومان یا صد هزار ریال تراکنش، معادل 131 ریال کارمزد پرداخت کرده اند و هزینه کارمزد تراکنش ها در سیستم بانکی معادل 1.3 درصد رقم تراکنش است.
همچنین نسبت کارمزد پرداختی به ازای هر 100 هزار ریال تراکنش خرید با احتساب اجاره ابزار کارتخوان نشان می دهد که بانک های کشور به طور میانگین در فروردین 99 به ازای هر 100 هزار ریال تراکنش کارتخوان ها 320 ریال کارمزد یا هزینه پرداخت کرده اند در حالی که بانک صادرات با 217 ریال کارمزد در مقایسه با این رقم،32 درصد هزینه کمتر نسبت به میانگین شبکه بانکی داشته و از وضعیت بهتری نسبت به بقیه بانک های کشور برخوردار است و در نتیجه سودآوری و درآمدزایی و هزینه کمتری از محل تراکنش بانکی و کارتخوان ها داشته است.
از سوی دیگر، نسبت کارمزد پرداختی به ازای هر 100 هزار ریال تراکنش پرداخت قبض و خرید شارژ نشان می دهد که بانک های کشور به طور میانگین در فروردین 99 به ازای هر 100 هزار ریال تراکنش کارتخوان ها 315 ریال کارمزد یا هزینه پرداخت کرده اند اما بانک صادرات با 241 ریال کارمزد به دلیل افزایش ابزارهای پرداخت و رشد تراکنش ها و برخورداری از ابزارها و نرم افزارهای موبایلی بیشتر، هزینه کارمزد کمتری معادل 34 درصد میانگین شبکه بانکی داشته و در حال گسترش شبکه و کاهش هزینه ها است.
قبل از شیوع کرونا و کاهش تراکنش سیستم بانکی و تعداد کارت های فعال تراکنش دار، بانک صادرات به ازای هر 10 هزار تومان تراکنش معادل 73 ریال کارمزد پرداخت کرده که نه تنها کمتر از میانگین 106 ریال میانگین همه بانک ها محسوب شده و می تواند فرصت ویژه ای برای گسترش خدمات بانکداری الکترونیک و تراکنش ها باشد، بلکه این رقم از عدد 82 ریال آبان ماه نیز کمتر است و نشان می دهد که کارمزد و هزینه های تراکنش خرید در بانک صادرات در سه ماه 9 ریال معادل 11 درصد کاهش یافته است. بانک صادرات ایران با داشتن 11.44 درصد سهم تعداد کارت های تراکنش دار شبکه بانکی کشور، رتبه دوم را در فروردین 99 در این بخش از آن خود کرده است.
همچنین به طور متوسط در آبان ماه 1398، بانک های پذیرنده 118 ریال از هر صدهزار ریال مبلغ جذب شده را به عنوان کارمزد پرداخت کرده اند. یعنی 118 هزارم درصد هر مبلغ را هزینه کارمزد برای بانک ها تشکیل داده است. بانک صادرات به ازای هر 10 هزار تومان تراکنش معادل 82 ریال کارمزد پرداخت کرده که کمتر از میانگین سایر بانک ها محسوب شده و می تواند فرصت ویژه ای برای گسترش خدمات بانکداری الکترونیک و تراکنش ها باشد.
بانک صادرات ایران از این جهت، شرایط خوبی از نظر کارمزد و هزینه تراکنش ها در بازار پررقابت کنونی برخوردار است و با توجه به سهم بالای این بانک در بازار بانکداری الکترونیک، تعداد کارت ها، و تراکنش ها می توان این موضوع را فرصتی برای رقابت بانک صادرات ایران در شبکه بانکی و پرداخت کشور ارزیابی کرد.