پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 176137 تاریخ : 1394/09/04-12:26:23
,16,17,
چرا نقدینگی در دولت یازدهم 2 برابر شد

چرا نقدینگی در دولت یازدهم 2 برابر شد

کارشناس اقتصادی با بیان اینکه طرح دولت برای تحریک تقاضا سیاسی نیست، گفت: دولت آبرومندانه بحث گذشته را مطرح نکرد وگرنه باید شرایط فوق‌العاده اعلام می‌شد.

 

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک وصنعت به نقل از بازارهای مالی (ایستانیوز)، حسین عبده‌تبریزی درباره افزایش دوبرابری حجم نقدینگی در دولت یازدهم اظهار کرد: نمی‌توانیم این موضوع را صرفا به دلیل کاهش ذخیره قانونی دانست، چراکه برخی از موسسات مالی و اعتباری که بانک مرکزی در دوره گذشته آنها را به حساب نمی‌آورد در این دوره محاسبه می‌شود و بخشی از نقدینگی مربوط به آنهاست.
 
وی با بیان اینکه شرایط دولت را باید در نظر گرفت، ادامه داد: رکود تورمی که دولت آن را تحویل گرفت، حاصل کار خودش نبوده و این رکود بسیار عمیق، به دلیل کاهش تقاضای پول و عدم تامین مالی مناسب ایجاد شده است.
 
این کارشناس اقتصادی با اشاره به کاهش درآمد سرانه خانوار و تضعیف شدید قشر متوسط جامعه در سال‌های گذشته گفت: به هر حال دولت می‌خواهد این موضوع را حل کند و در عین حال تورم را نیز کنترل کند. در این میان باید مدنظر داشت که درآمد 120 میلیارد دلاری دولت از نفت به 20 میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است.
 
وی درباره احتمال تورم‌زا بودن طرح دولت ادامه داد: اگر نرخ سپرده قانونی را پایین بیاوریم مقداری پول به جامعه تزریق می‌شود اما اینکه این پول نظم تورم را بهم می‌زند یا خیر، باید بگوییم بعید است.
 
عبده‌تبریزی که در یک برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، در پاسخ به میرکاظمی - وزیر اسبق بازرگانی - درباره اینکه نباید رکود را به گردن دولت قبل انداخت و رکود در این دوره تعمیق شده است، گفت: دولت خیلی آبرومندانه بحث گذشته را مطرح نکرد وگرنه باید در همان ابتدای کار شرایط فوق‌العاده اعلام می‌کرد.
 
وی درباره تاخیر در تحویل خودرو به مشتریان و مشکلات ایجاد شده در برنامه‌ریزی دولت اظهار کرد: به هر حال زمانی که خودروساز 100 هزار خودرو خود را در شش روز معامله می‌کند باید مشتری خود را شناسایی کند و با توجه به اینکه در این طرح میزان تسهیلات نسبت به ارزش بالاست، باید ارزیابی توسط خودروسازان به درستی انجام شود چراکه ممکن است عده‌ای بعد از دو سال خودرو را رها کنند و اقساط آن را نیز نپردازند.
 
مشاور وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه دولت وارد حوزه‌های اجرایی نمی‌شود، ادامه داد: ایران‌خودرو و سایپا باید مشتری‌های خود را بشناسند و ارزیابی کنند، به هر حال این کارهایی نیست که دولت به آن ورود کند و به طور استثنا دولت مجبور شده برای یک دوره کوتاه در جهت حمایت از کالاهای بادوام وارد بازار شود اما در نهایت تنظیم بازار باید توسط خود بازار انجام شود.
 
عبده‌تبریزی با بیان اینکه دولت‌ها در این حوزه‌ها تجربه ندارند، گفت: اگر شرایط بازار در حالت عادی بود هرگز دولت به این مساله ورود نمی‌کرد اما اکنون شرایط فوق‌العاده است و ممکن است در اجرای آن مشکلاتی هم وجود داشته باشد چراکه دولت تجربه فروش کالا ندارد.
 
مشاور وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه طرح دولت برای تحریک تقاضا سیاسی نیست، ادامه داد: این طرح برای یک دوره کوتاه‌مدت در جهت برون‌رفت از رکود مطرح شد و مجلس نیز آن را تصویب کرد؛ بنابراین به عنوان بخشی از برنامه کوتاه‌مدت دولت برای خروج از رکود اجرایی می‌شود و نمی‌توان آن را سیاسی دانست. از سوی دیگر انجام طرحی که دولت برای اولین بار انجام می‌دهد و مشخص نیست چه نتیجه‌ای برای او خواهد داشت نمی‌تواند سیاسی باشد.
 
وی گفت: به هر حال برنامه برون‌رفت از رکود بسیار پیچیده است و دولت تلاش خود را به طور بسیار گسترده در این زمینه می‌کند اما برای این کار در شرایط رکود باید پول به داخل جامعه تزریق شود و این در حالی است که دولت منابعی ندارد و نظام بانکی نیز دچار تنگناهای مالی است.

 



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 197
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران