پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 575222 تاریخ : 1400/01/05-11:32:31
,10028,
چالش سازترین اقدام تامین اجتماعی/حذف دفترچه های کاغذی درمان

چالش سازترین اقدام تامین اجتماعی/حذف دفترچه های کاغذی درمان

سازمان تامین اجتماعی در روزهای پایانی سال توانست برنامه حذف دفترچه های کاغذی درمان را عملیاتی سازد که با انتقادات زیادی همراه شد.

به گزارش بانک و صنعت به نقل ازمهر، سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بزرگ ترین سازمان بیمه ای کشور، تقریباً نیمی از جمعیت بیمه شدگان را تحت پوشش خدمات خود دارد. در این بین، مهم ترین خدمات بیمه ای سازمان تأمین اجتماعی، ارائه خدمات درمانی است که بیمه شدگان انتظار دارند با توجه به حق بیمه ای که هر ماه پرداخت می کنند و رقم کمی هم نیست، از بهترین خدمات درمانی برخوردار شوند.

در این بین، سازمان تأمین اجتماعی با توجه به جمعیت زیادی که تحت پوشش دارد، تلاش کرده در این سال ها به سمت ارائه خدمات الکترونیک برود تا از این طریق بتواند از حجم مراجعات بیمه شدگان، هزینه های سازمان و…، بکاهد.

حذف دفترچه های کاغذی درمان و توجه به نسخه نویسی الکترونیک، یکی از مهم ترین اقدامات در حوزه سلامت کشور است که سازمان تأمین اجتماعی، زودتر از دیگر سازمان ها برای اجرایی شدن آن، برنامه ریزی کرده است. به طوری که در روزهای پایانی سال 99، سرانجام این برنامه مهم در حوزه سلامت الکترونیک، عملیاتی شد.

واکنش ها به حذف دفترچه های کاغذی

با اجرایی شدن برنامه حذف دفترچه های کاغذی درمان و جایگزینی نسخه الکترونیک، برخی افراد و انجمن ها در حوزه سلامت نسبت به نحوه عملکرد سازمان تأمین اجتماعی برای روند اجرای این طرح، واکنش نشان دادند.

استفاده از ظرفیت خدمات الکترونیکی در حوزه سلامت، هرچند یکی از ضروریات پذیرفته شده در جهت ارائه خدمات با کیفیت به مردم است، اما نباید فراموش کنیم که در بخش خدمات سلامت الکترونیک در کشور، هنوز با چالش ها و موانع زیادی مواجه هستیم که اگر آنها را از سر راه بر نداریم، نمی توان انتظار داشت نتایج خدمات در این حوزه به ثمر بنشیند.

مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، در واکنش به انتقاداتی که از نحوه اجرای نسخه الکترونیک در کشور وجود دارد، گفت: نسخه نویسی الکترونیک کار بسیار عظیمی است و با تلاش های تمامی همکاران در سراسر کشور به خوبی پیش رفته است.

وی با بیان اینکه مدیران واحدهای اجرایی تأمین اجتماعی سراسر کشور نقش مهمی در پیشبرد این برنامه ملی دارند، گفت: این برنامه به عنوان اولویت اول سازمان باید مورد توجه تمامی همکاران باشد و پاسخگویی و اطلاع رسانی مناسب به جامعه بایستی مورد توجه قرار گیرد.

گفته می شود، استقرار نسخه الکترونیک برای کاهش هزینه درمان 46 میلیون نفر جمعیت تحت پوشش و ایجاد رضایتمندی خدمت گیرندگان، صیانت از کرامت و حفاظت از شأن مستمری بگیران و بیمه شدگان در مواجهه با هزینه های درمانی و توزیع عادلانه منابع، تسهیل و عدالت در دسترسی بیمه شدگان و مستمری بگیران به ویژه گروه های آسیب پذیر انجام می شود.

سید هادی میرهاشمی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به مشکلاتی که در اثر اجرای برنامه حذف دفترچه بیمه تأمین اجتماعی بر اساس برنامه ششم سند توسعه کشور در برخی مراکز درمانی و بیماران شده است، تغییر هر رفتاری را نیازمند تغییر نگرش دانست و افزود: در اولین گام باید با همکاری بیشتر بین سازمانی و توجه به مبحث آموزش کارکنان و پزشکان این تغییر مثبت را در مجریان برنامه نهادینه کرد.

وی با اشاره به مشکلات موجود در اجرای زیرساخت های فنی، گفت: با شناسایی سریع مشکلات، بهره گیری مناسب از ظرفیت های موجود، اقدام سریع و به موقع و استفاده از امکانات و ذخایر مالی باید این مشکلات را برطرف کنیم. این امر باعث ایجاد اعتمادسازی و رضایت در ارائه خدمات مطلوب به مردم می شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مواردی نظیر کمبود امکانات زیرساختی برخی مراکز درمانی شهرستان ها، مشکلات سامانه ای و عدم هماهنگی سامانه تأمین اجتماعی با سامانه مدیریت بیمارستانی دانشگاه را از مهم ترین مشکلات نسخه نویسی الکترونیک عنوان کرد.

پاسخ سازمان تأمین اجتماعی به انتقادات

امیر عباس منوچهری معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی، استقرار سامانه نسخه الکترونیک را زمینه ساز ایجاد تحولات اساسی در خدمات درمانی عنوان کرد و گفت: بر اساس ماده 74 قانون برنامه ششم توسعه و بند ز تبصره 17 قانون بودجه سال جاری کشور و دستور ریاست جمهوری، تمامی اجزای نظام درمانی کشور مکلف به استقرار نسخه الکترونیک و حذف کامل دفترچه های کاغذی هستند. بر این اساس، سازمان تأمین اجتماعی از روزهای ابتدایی سال 99، بحث توسعه و تعمیم نسخه الکترونیک را پیگیری کرد.

در حال حاضر در مراکز خصوصی و طرف قرارداد سازمان تأمین اجتماعی حدود 74 درصد نسخه ها در بستر الکترونیک تبادل می شود و تنها 26 درصد نسخه ها در ساختار سنتی پیچیده می شود.

منوچهری با اشاره به اینکه هدف نهایی سازمان تأمین اجتماعی بهبود و ارتقا خدمات درمانی به بیمه شدگان است، گفت: رفع دغدغه هزینه درمان بیماران به عنوان نقطه آرمانی تمامی سازمان های بیمه گر با این طرح بزرگ ملی قابل اجرا است.

گلایه های داروخانه ها

در همین حال سید علی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران، عمده مشکلات نسخه الکترونیک را دیده نشدن داروخانه ها در طراحی اولیه این طرح عنوان کرد و گفت: متأسفانه سازمان های بیمه گر هنوز موفق نشده اند یک طرح یکپارچه برای ساماندهی صدور نسخه الکترونیک در مطب پزشک و سپس در داروخانه ها ارائه کند.

وی ادامه داد: متأسفانه هم اکنون بسیاری از پزشکان به دلیل مشکلات موجود از قبیل جستجوی نام کامل دارو و ثبت آن در سامانه و…، رغبتی به نسخه الکترونیکی نشان نمی دهند. داروخانه ها نیز با مشکلاتی از قبیل کندی سرعت اینترنت و قطعی مدام آن مواجه هستند که امکان ثبت آنلاین و آفلاین نسخه ها را در کنار سایر معضلات دشوار می کند.

فاطمی با بیان اینکه نسخه الکترونیکی منجر به کاهش خطاهای دارویی و هزینه ها خواهد شد و به نفع مردم و دولت است، گفت: بهترین کار این است که سامانه پرونده الکترونیک سلامت شکل گرفته و پیاده سازی شود تا داروخانه ها مجبور به ثبت اطلاعات در چند سیستم نباشند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 201
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران