به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت محمد سعیدیکیا در نشست خبری با بیان این مطلب، توضیح داد: بنیاد مستضعفان از ساخت ترمینال اول فرودگاه امام خمینی (ره) کار خود را آغاز کرد و پس از آن نیز یکی از شرکتهای این مجموعه به عنوان پیمانکار در ترمینال سلام مشغول شد، اما با توجه به آنکه وزارت راه و شهرسازی در اجرای این پروژه با محدودیتهای مالی مواجه بود از چند ماه قبل با مصوبه هیات وزیران سرمایهگذاری بنیاد در این ترمینال آغاز شد.
به گفته وی، پس از آنکه در حدود هشت ماه قبل محدودیتهای مالی اجرای این پروژه را متوقف کرده بود با توافق صورت گرفته سرمایهگذاری 500 میلیارد تومانی به روش BLT انجام خواهد شد که به این وسیله طرح ساخت این ترمینال اجرا میشود.
رییس بنیاد مستضعفان درباره وضعیت کشور ساخت این ترمینال، گفت: در حال حاضر کار حدود 48 درصد پیشرفت داشته و امیدواریم با اجرای آن به زودی افتتاح ترمینال سلام در دستور کار قرار گیرد.
سعیدیکیا همچنین دربارهی آخرین وضعیت ساخت آزادراه تهران – شمال نیز عنوان کرد: قطعه نخست این آزادراه که 32 کیلومتر طول دارد در حال حاضر پیشرفتی 76 درصدی را پشت سر گذاشته است. 3300 نفر با 980 ماشین سنگین این پروژه را پیگیری میکنند و ما انتظار داریم طبق برنامهریزیها در بهار سال آینده قطعه نخست به بهرهبرداری برسد.
رییس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه برای نخستینبار در این آزادراه طرح مسیرآرایی اجرایی میشود، توضیح داد: یک شرکت ایتالیایی که در توافقها اجرای این کار را برعهده گرفت کار خود را آغاز کرده و برای نخستین بار طراحی مسیر در کشور اجرایی میشود.
وی درباره قطعه دوم نیز توضیح داد: طبق وعده بنیاد قطعه دوم نیز باید حدود دو سال پس از افتتاح قطعه نخست به بهرهبرداری برسد. در حال حاضر پیمانکار این قطعه انتخاب شده و انتظار داریم مراحل عقد قرارداد تا قبل از پایان سال نهایی شود و به مرحله تجویز کارگاه برسیم. تونل البرز که طولانیترین تونل راهی ایران به حساب میآید نیز در قطعه دوم واقع شده که یکی از محورهای آن پیشرفت قابل توجهی داشته و در محور دوم کار برای انتخاب نهایی پیمانکار ادامه دارد.
رییس بنیاد مستضعفان از برنامهریزی برای ساماندهی شرکتهای زیرنظر بنیاد مستضعفان خبر داد و افزود: طبق برنامهریزی باید 70 شرکت از مجموعه بنیاد مستضعفان کم میشد که آنها یا ادغام شدند یا به فروش رسیدند یا در صورت نیاز منحل خواهند شد. در حال حاضر بیش از 70 درصد از کار واگذاری این شرکتها انجام شده و تنها یک شرکت هنوز مشتری خاصی پیدا نکرده که در صورت تداوم این شرایط منحل خواهد شد.
سعیدیکیا با بیان اینکه وظیفه اصلی اقتصادی این بنیاد محرومیتزدایی و توانمندسازی مناطق محروم است، تاکید کرد: با توجه به این برنامه بنیاد علوی به عنوان اصلیترین نهادی که در این حوزه کار میکند سهم خود را از اعتبارات بنیاد مستضعفان بهطور قابل توجهی افزایش داد تا جایی که در حال حاضر حدود 30 درصد از این منابع را دریافت میکند و این رقم در قیاس با سالهای گذشته چند برابر شده است.
وی از شفافیت مالی به عنوان یکی از اولویتهای اصلی اقتصادی بنیاد مستضفعان یاد کرد و گفت: این بنیاد از حدود 14 سال قبل مالیات خود را بهطور دقیق پرداخت کرده، ما تسویهحساب مالیاتی سال 1393 خود را دریافت کردهایم و برای سال 1394 نیز پس از نهایی شدن مصوبات مجمع تسویهحساب تحویل خواهد شد.
رییس بنیاد مستضعفان اضافه کرد: بنیاد مستضعفان بهطور سالانه حدود 1000 میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید انجام میدهد. میزان فروش و درآمدزایی در سال جاری رشدی هشت درصدی داشته که نشان از بهبود نسبی شرایط در ماههای گذشته دارد. بنیاد مستضعفان حدود 1.5 درصد از اقتصاد کل کشور را در بر میگیرد که هدف اصلی از تمام فعالیتهای آن محرومیتزدایی طبق منویات مقام معظم رهبری است.
سعیدیکیا دربارهی آخرین وضعیت اپراتور سینا در بندر شهید رجایی نیز، توضیح داد: این اپراتور از چند سال قبل فعالیت خود را آغاز کرده و در برنامه مناقصهای که در آینده نزدیک اجرا خواهد شد نیز اعلام آمادگی کرده است. در صورت پیروزی در این مناقصه این اپراتور با یک شرکت خارجی مشارکت خواهد داشت.
رییس بنیاد مستضعفان درباره آخرین فعالیتهای صورت گرفته در چارچوب اقتصاد مقاومتی نیز، تصریح کرد: در برنامه راهبردی بنیاد مستضعفان همه برنامههای کلان براساس برنامهریزیهایی صورت میگیرد که اهداف اصلی اقتصاد مقاومتی یکی از سرلوحههای جدی آن است. توسعه صادرات که در صنایع فولادی پیگیریهای جدی برای آن صورت گرفته بخشی از این برنامهریزی است و استفاده از تکنولوژی جدید جهانی برای توسعه مناطق مختلف کشور نیز در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه بنیاد مستضعفان بهطور ویژه بر روی توسعه راهآهن تمرکز دارد، اظهار کرد: ما به دنبال آن هستیم که در حوزه باری و مسافری وضعیت راهآهن بهبود یابد و از اینرو بنیاد مستضعفان در برنامههای زیرساختی خود بهطور ویژه در راهآهن شرق کشور فعالیتهای جدی را در دستور کار قرار خواهد داشت.
سعیدیکیا توسعه مجموعه حفاری شمال را نیز یکی از اولویتهای جدی اقتصادی برشمرد و ادامه داد: تنها مشکل به وجود آمده در این حوزه ایجاد یک تغییر مدیریتی در این شرکت بود که خوشبختانه اجرایی شد. این شرکت سومین دکل خود را نیز برنده شده و در میدان آزادگان نیز روی شش چاه فعالیت میکند و برای مناقصه 20 چاه جدید نیز دعوت به همکاری شده است. میزان صادرات بنیاد در هشت ماهه ابتدایی امسال به 204 میلیون دلار رسیده که رشد 17 درصدی را نشان میدهد.
رییس بنیاد مستضعفان درباره آخرین وضعیت طرح توسعه منطقه قلعه گنج نیز توضیح داد: این منطقه که وسعت حدود 10 هزار کیلومتر مربعی دارد در طول سالهای گذشته و با سرمایهگذاریهایی که انجام شده در مسیر توسعه گامهای جدی برداشته است. این منطقه با محوریت حضور مردم در توسعه کار خود را ادامه میدهد تا جایی که 600 گروه مردمی در این حوزه فعال شدهاند.
وی دربارهی آخرین آمارها از واگذاری زمینهای زیرنظر بنیاد علوی نیز تاکید کرد: در طول سالهای 1392 و 1393 حدود 8000 واحد سند دائم صادر شده و این رقم در سال 1394 به 15 هزار واحد رسیده است. در سال جاری نیز برنامهریزی ما این بوده که حدود 20 هزار سند واگذار شود که تا امروز این رقم به بیش از 15 هزار واحد رسیده و امیدواریم تا آخر سال رقم 20 هزار را نیز رد کنیم.
سعیدیکیا ادامه داد: ارزش کارشناسی این املاک حدود 430 میلیارد تومان تخمین زده میشود و 1500 هکتار زمین را در بر میگیرد. ما از مردم این تقاضا را داریم که با تشکیل پرونده و ثبت این زمینها به بنیاد مستضعفان کمک کنند هرچه زودتر نسبت به تعیین تکلیف این اراضی اقدامات جدی انجام دهد.
رییس بنیاد مستضعفان اعلام آمادگی کرد: با همکاری سایر دستگاهها در پروژههای کلان اقتصادی بنیاد مستضعفان ورود کند. در بخش نفت و گاز این بنیاد آمادگی خود را اعلام کرده و مذاکراتی را نیز به منظور حضور در این پروژهها به کار بسته است. البته این کار منوط به نظر نهایی وزارت نفت خواهد بود تا کار اجرایی در این زمینه کلید بخورد.