به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت؛ مدیرعامل و سهامدار عمده شرکت توسعه صنعت نفت و گاز پرشیا آخرین وضعیت مالی و عملیاتی این شرکت 200 میلیارد تومانی را تشریح کردند تا زمینه عرضه اولیه 10 درصدی سهام در بورس مهیا شود.
بعداز ظهر دیروز آخرین وضعیت مالی و عملیاتی شرکت توسعه صنعت نفت و گاز پرشیا با سرمایه 200 میلیارد تومانی توسط سهامدار عمده 99.9 درصدی و مدیرعامل تشریح شد تا با نماد "پرشیا" بعنوان پانصد و سیزدهمین شرکت درج شده در بازار دوم معاملات بورس، آماده عرضه اولیه 10 درصد سهام باشد.
توضیحات سهامدار عمده
پرویز راحت مدیرعامل گروه توسعه انرژی تدبیر با بیان اینکه این زیر مجموعه بعنوان هلدینگ توسعه ای بخش نفت و گاز در میادین بالا دستی، فعالیت های زنجیره اصلی نفت و گاز پتروشیمی را پوشش می دهد،گفت: محور فعالیت ها،توسعه ای است و در این چارچوب در حال حاضر 10 شرکت زیر مجموعه وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه فعالیت 4 پروژه بزرگ در این 10 شرکت متمرکز شده، افزود: درکنار نفت و گاز پرشیا،شرکت حفاری نیز مسئولیت حفر20 حلقه چاه های نفت و گاز را در این میادین دارد.در کنار اینها،فعالیت ها به سمت حوز پالایشگاهی نفت ، گاز و روانکارها توسعه پیدا کرده، در ادامه زیر مجموعه پتروشیمی داشته و پس از ان تولید برق با نیروگاه سیکل ترکیبی برق آبادان بعنوان واحد تولیدی با ظرفیت 800مگاوات و پروژه های جدید نیروگاهی هم آغاز شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: به نظر می رسد از مجموعه پروژه ها ،اولینی که از فاینانس های خارجی برای شروع کار استفاده خواهدکرد،پروژه توسعه ای برق 900 مگاواتی آبادان 2 و یا اروند باشد. بزرگترین پروژه پالایشگاهی ایران نیزدر دستور کار است که ان هم جزو اولین پروژه های مشمول استفاده از فاینانس خواهد بود .
راحت با تاکید براینکه این قراردادها تقریبا نهایی شده و به زودی شروع به استفاده از فاینانس برای اجرای پروژه ها را خواهند داشت،گفت: با توجه به ظرفیتی که در فعالیت های بالادستی و توسعه میادین نفت و گاز وجود دارد، یکی از تمرکز ها را در محور بالادست قرار دادیم .
وی افزود: توسعه صنعت نفت و گاز پرشیا به عنوان اولین مجموعه ایرانی توانسته قرارداد بیع متقابل با شرکت نفت در سال 90 منعقد ،در سال 91 فعالیت های اجرایی را آغاز و در سال 95 به بهره برداری برساند،اینکه هنوز شرکت ایرانی فعالیتی را از این زاویه شروع نکرده، از ویژگی های این شرکت است .
مدیرعامل گروه توسعه انرژی تدبیر اظهار داشت: شرکت پرشیا با شرکت و وزارت نفت مذاکرات مستمر دارد و به عنوان اولین شرکت ایرانی توانسته در چارچوب قرارداد آی پی سی، قراردادهای head of agreement و HOA را امضا کند و پیش بینی می شود یکی از این موارد موجود تا انتهای آذر ماه تبدیل به قرارداد جدیدی برای توسعه میادین نفتی شود.
راحت اظهار امیدواری کرد با ارائه توضیحات عملیاتی و مالی این شرکت و اهداف توسعه ای،اطلاعات قابل استفاده ای در اختیار فعالین بازار سرمایه قرار گرفته و تصمیم گیری مطلوبی حاصل شود تا در مراحل بعدی بعنوان گروه توسعه انرژی تدبیر شرکت های بعدی را هم برای عرضه در بورس آماده کنند.
معرفی شرکت از زبان مدیرعامل
ناجی سعدونی مدیرعامل شرکت صنعت توسعه نفت و گاز پرشیا با بیان اینکه این شرکت در سال 84 ثبت شده و در دی سال 95 با 200 نیروی انسانی به سهامی عام تبدیل می شود،گفت: این شرکت اکتشاف و تولید مسئولیت مدیریت کارهای EPC،خرید کالا،مهندسی و حفاری و توسعه میادین نفتی و گازی را به عهده دارد.
وی افزود: با توجه به سیاست های اخیر وزارت نفت و دولت برای توسعه میادین نفت و گازو سرمایه گذاری داخلی و خارجی،8 شرکت E&P به عنوان شرکت های جدید در ایران اما باسابقه در دنیا در مرحله اول شناسایی می شوند که نفت و گاز پرشیا جزو این شرکت هاست که اخیرا تعداد انها به 17 شرکت رسیده است.
این مقام مسئول ادامه داد: این شرکت به عنوان اولین شرکت در توسعه میدان یاران شمالی و جنوبی قرارداد IPC با وزارت نفت در 13 مهر سال جاری بصورت موافقتنامه امضا که در زمستان جاری به قرارداد تبدیل خواهد شد.
سعدونی به تفاهم نامه های دیگر اشاره کرد و گفت: تفاهم نامه برداشت گاز از میدان گازی لاوان با شرکت چینی،توسعه میادین کوپال و مارون که برای مجموعه این فعالیت ها شریک روسی به نام روس نفت انتخاب شده ،همچنین شرکت beicip franhab فرانسه جهت مشاوره برای توسعه میدان یاران با قرارداد 2میلیون دلاری انتخاب و از 4 ماه پیش برنامه را شروع و تا آذر جاری ارائه خواهد کرد تا به قرارداد منتهی شود.
وی عنوان کرد: تلاش خواهد شد به اصرار ستاد اجرایی فرمان امام در توسعه میدان آزادگان نیز بتوانیم نقش ایفا کرده و با مشارکت شرکای خارجی به امضای قرارداد برسیم.تفاهم نامه ای هم برای میادین کرنج،پارسی و رخت سفید با دول نفت خیز امضا شده است.
سعدونی از شاخص های توسعه یاران توسط این شرکت به انجام احداث و توسعه میدان با بشکه ای 19 هزار دلار اشاره کرد در حالی که توسعه این میدان توسط شرکت های چینی به 34 هزار دلار هم رسیده است.
علت پایین بودن P/E شرکت نسبت به گروه
راحت درخصوص پی به ای زیر 5 شرکت نسبت به گروه گفت: با ظرفیت بالای این شرکت در چارچوب قراردادهای جدید شرکت نفت، مسیر خود را به تدریج در بورس باز خواهد کرد.نحوه فعالیت این شرکت در حال حاضر در طبقه بندی سازمان بورس بطور مناسبی تعریف نشده،این شرکت نه پیمانکاری و نه حفاری است و در گروه جدیدی که در دنیا متعارف است قرار می گیرد.
بررسی صورت سود و زیان و تسهیلات دریافتی
حسن جباری عضو مالی هیات مدیره نفت و گاز پرشیا سود خالص براوردی در صورت های مالی سال 96 را 77 میلیارد تومان اعلام کرد که در آخرین براورد 6 ماهه،این رقم به 79 میلیارد تومان رسیده که 62 میلیارد تومان محقق شده است به عبارت دیگر از 40 تومان EPS پیش بینی شده برای سال جاری،32 تومان معادل 80 درصد پوشش داده شده است.
وی افزود: شرکت 1700 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده که بخش اعظم ان ارزی واز صندوق توسعه ملی با متوسط نرخ 7 درصد اخذ شده است.بازپرداخت این تسهیلات به شکل اقساط و طی 4 سال از محل منابع میدان و شرکت ملی نفت دریافت می شود.200 میلیارد تومان اوراق مشارکت و 300 الی 400 میلیارد تومان تسهیلات ریالی نیز که منابع دریافتی سال جاری صرف بازپرداخت این تسهیلات ریالی خواهد شد و بخشی نیز برای فروردین 97 که سررسید اوراق مشارکت است،پس انداز می شود.