دکتر فرزین در این جلسه کنترل تورم را اصلی ترین هدف بانک مرکزی برشمرد و گفت: بانک مرکزی و مجموعه دولت با هماهنگی و اتخاذ سیاست های پولی و مالی مناسب بر کنترل تورم متمرکز است و همزمان با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر رشد تولید نیز تاکید دارد.
وی با اشاره به کاهش شاخص های مربوط به تورم تاکید کرد: آمارها از کاهش 12 درصدی تورم در خردادماه حکایت دارد و امیدواریم این روند کاهشی تا رسیدن به سطح برنامه ریزی شده و کنترل تورم ادامه داشته باشد.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به درخواست مردم برای دریافت تسهیلات خرد به تشریح برنامه های بانک مرکزی در این زمینه پرداخت و اظهار داشت: افزایش تسهیلات قرض الحسنه اشخاص حقیقی از 200 میلیون به 300 میلیون و اشخاص حقوقی از 500 به 700 میلیون و همچنین افزایش سقف کارت های اعتباری مرابحه از 200 میلیون تومان به 300 میلیون تومان از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه است.
وی افزود: موضوع پرداخت تسهیلات خرد را از سیاست پولی کنترل مقداری ترازنامه بانک ها مستثنی کرده ایم تا بانک ها در این زمینه توانایی بیشتری در پرداخت تسهیلات خرد به آحاد مردم داشته باشند.
دکتر فرزین با اشاره به برنامه بانک مرکزی برای ایجاد صندوق ذخیره عمومی در بانک مرکزی اعلام کرد: این صندوق 1.5 درصد منابع بانک ها را در بانک مرکزی نگهداری می کند و با توجه به عملکرد بانک ها در پرداخت تسهیلات خرد، این درصد کاهش می یابد.
رئیس کل بانک مرکزی تقویت صندوق های قرض الحسنه را از دیگر برنامه های بانک مرکزی در تسهیل اعطای تسهیلات خرد برشمرد و گفت: بخش زیادی از منابع قرض الحسنه بانک ها در سرفصل تسهیلات تکلیفی از جمله وام ازدواج، وام فرزندآوری و ... مصرف می شود و با برنامه هایی که برای تقویت و توسعه صندوق های قرض الحسنه داریم امیدواریم بتوانیم منابع بیشتری در قالب تسهیلات قرض الحسنه در دسترس مردم قرار گیرد.
وی همچنین در خصوص وام ازدواج و فرزندآوری افزود: با تاکید ریاست جمهوری و ابلاغ بسته نظارتی اعتباری بانک مرکزی و تسریع در پرداخت این وامها، میزان پرداخت وام فرزندآوری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد 116 درصدی و وام ازدواج رشد 12 درصدی داشته است. همچنین در بسته نظارتی اعتباری بر تسهیل در دریافت ضمانت و روند پرداخت وام ازدواج و فرزند آوری تاکید ویژه ای شده است.
دکتر فرزین اصلاح دستورالعمل تسهیلات کلان ، توسعه صنعت لیزینگ در تامین مالی خرد و تشویق به ایجاد موسسات تضمین (تسهیل در ضمانت تسهیلات اعطایی) و تقویت بازرسی حضوری و میدانی را از دیگر برنامه های بانک مرکزی در گسترش اعطای تسهیلات خرد در سال جاری برشمرد.
در این جلسه دکتر فرزین که در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری بدون واسطه پاسخگوی سوالات و مشکلات مردمی بود اظهار امیدواری کرد با بررسی دقیق مشکلات مردم به راهکارهای مناسبی برای حل مشکلات برسیم.
تسهیل در دریافت وام، تحول در بانکداری الکترونیک، تسریع در پرداخت و امهال تسهیلات واحدهای تولید، رفع مشکلات حوزه ارزی از جمله مهمترین محورهای درخواست های مردمی در گفتگو با رئیس کل بانک مرکزی بود.
دکتر فرزین در پاسخ به یک تماس مردمی که درباره ضامن برای دریافت وام ودیعه مسکن گلایه کرد، گفت: درخواست بیش از یک ضامن برای تسهیلات خرد از جمله ودیعه مسکن، ازدواج و فرزند برخلاف مقررات و بخشنامه بانک مرکزی است و این موضوع را از طریق بخش نظارتی بانک مرکزی پیگیری خواهیم کرد.
رئیس کل بانک مرکزی در یک تماس دیگر تلفنی درخصوص مشکلات کارکنان بانک های ادغامی در بانک سپه ، مدیرعامل بانک سپه را پای خط آورد. مدیرعامل بانک سپه در پاسخ ضمن تشریح وضعیت و اقدامات انجام شده درباره وضعیت کارکنان ادغام گفت: در چارچوب ضوابط و مقررات تمام تلاشمان را برای حل مشکلات این کارکنان خواهیم کرد.
ثمرات انضباط مالی و ساماندهی بدهی بانک ها به تدریج مشخص می شود
رییس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری نیز در این جلسه توجه به انضباط مالی، مدیریت و ساماندهی بدهی بانک ها را از جمله عملکرد قابل توجه و تقدیر بانک مرکزی دانست و گفت: به مرور ثمرات این اقدمات بیش از پیش آشکار می شود.
حجت الاسلام احمد صالحی در نشست پاسخگویی برخط رئیس کل بانک مرکزی به تماس های مردمی اظهار داشت: بانک مرکزی همچنان که نقش اساسی در مدیریت و کنترل نقدینگی ایفا کرده از جمله نهادهای موثر در کمک به تولید و کاهش تورم در سال مزین به نام سال رشد تولید و مهار تورم است.
وی افزود: در میان پیام های مردمی، تولیدکنندگان و کارآفرینان انتظارت و پیشنهادات متعددی را درباره ظرفیت های بانکی به منظور توسعه و تولید اشتغالزایی مطرح می کنند که نشان می دهد این قشر چشم امید به همراهی بانک ها با کسب و کار و فعالیتشان دارند که تحقق این انتظارها و امیدها نیازمند برنامه ریزی بیشتر در زمینه خدمت رسانی به این اقشار است.
رییس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری بیان کرد: نتیجه اعتماد و اطمینان مردم به بانک ها و تعامل دوسویه با یکدیگر باعث رونق تولید و فعالیت های مولد و کاهش جاذبه سرمایه گذاری های غیرمولد و سوداگرانه می شود.
حجت الاسلام صالحی بیان کرد: از جمله عملکردهای قابل توجه و تقدیر بانک مرکزی توجه به انضباط مالی و مدیریت و ساماندهی بانک بدهی بانک هاست که به مرور ثمرات آن بیش از پیش آشکار می شود.
در راستای رویکرد مردمی دولت آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور مبنی بر ارتباط بی واسطه مسئولان با مردم، دور دوم پاسخگویی برخط دولتمردان به تماس های تلفنی مردمی 20 فروردین ماه امسال با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری آغاز شد و تاکنون سید رضا فاطمی امین وزیر سابق صمت، سید حمید سجادی وزیر ورزش، سید صولت مرتضوی وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی، روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور، سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید، انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش، احمد وحیدی وزیر کشور، علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، محمدعلی زلفی گل وزیرعلوم و امین حسین رحیمی وزیردادگستری در این مرکز حضور یافته اند.
این بار رئیس بانک مرکزی به عنوان پانزدهمین مهمان در برنامه هفتگی «پاسخگویی بی واسطه اعضای هیات دولت به مطالبات مردمی» شرکت کرد.
گزارش تصویری حضور رئیس کل بانک مرکزی در جلسه پاسخگویی برخط اعضای کابینه به مطالبات مردمی