پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 447622 تاریخ : 1397/11/10-16:19:24
,17,5,
پاسخ  برخی مسائل مطرح شده به افکار عمومی و نامه 72 نماینده مجلس

وزیرنفت:

پاسخ برخی مسائل مطرح شده به افکار عمومی و نامه 72 نماینده مجلس

وزیر نفت گفت: نامه 72 نفر از نمایندگان این فرصت را ایجاد کرد تا با حفظ مراودات صادرات نفت کشور، پاسخ برخی مسائل مطرح شده را به افکار عمومی بدهیم.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، بیژن زنگنه امروز(چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره جواب نامه 72 نفر از نمایندگان به سران قوا درباره ناکارآمدی وزیر نفت، گفت: «اینکار فرصتی به ما داد تا برخی موارد را به مردم توضیح دهیم و برخی چیزها که پچ پچ می شد به طور منظم جواب داده شود.»

وی با بیان اینکه هر کسی چیزی بیان می کند باید با سند و مدرک باشد، ادامه داد: «هر چند این صحبت ها با سند و مدرک نیست اما جواب لازم را می دهیم و تا آنجایی که بتوانیم سعی می کنیم به زبانی که مشکلی برای مراودات صادرات نفت پیش نیاید، بگوییم که واقعیت چیست. همه این موارد اتهام است و جواب افکار عمومی را می دهیم.»

زنگنه با تاکید دوباره بر اینکه هیچ نامه ای در خصوص لوایح پالرمو و سی.اف.تی(CFT) امضا نکرده، تاکید کرد: «این دروغی است که عده ای گفته اند و جالب اینکه پس از راه انداختن دروغ، بدون هیچ دلیلی بر آن اصرار می کنند.»

«اصلا نامه را برای امضا پیش من نیاورده اند که بگویم امضا می کنم یا نمی کنم؛ حتی بعضی ها گفته اند این نامه 72 نماینده هم به همین دلیل بوده است اما من نامه ای امضا نکرده ام.»

وزیر نفت در پاسخ به پرسشی در مورد چرایی این فضا سازی‌ها گفت: دلیل اینکارها را خودتان بهتر از من می دانید. 

 انتشار اوراق منفعت برای نگه‌ داشت تولید

زنگنه درباره انتشار یک هزار میلیارد تومان «اوراق منفعت» نیز گفت: مجوزی از شورای اقتصاد برای طرح های سرمایه گذاری در نگه‌داشت تولید در میادین تحت بهره‌برداری با اتکا به درآمدهای آتی حاصل از افزایش تولید همین میادین داشتیم که براساس ماده 12 قانون رفع موانع تولید، 6.2 میلیارد دلار است. 

وی گفت: با اجرای این طرح ها، درآمدی بالای 20 میلیارد دلار بوجود می آید که از این مقدار با در نظر گرفتن هزینه های مالی، بالای 7 میلیارد دلار بازپرداخت خواهد داشت.

به گفته زنگنه، نخستین دسته از این قراردادها هفته گذشته به ارزش 1.2 میلیارد دلار امضا شد و انتشار هزار میلیارد تومان اوراق منفعت از این جهت است که پول لازم برای اجرای قرارداد را جمع کرده تا در آینده از محل درآمده حاصله، اصل و فرع آن را پرداخت کنیم.

وی با بیان اینکه این قراردادها با پیمانکاران ایرانی بسته شده، ادامه داد: سطح ساخت داخل در این قراردادها بسیار بالاست؛ یکی از اهدافمان در کنار تولید نفت، ایجاد اشتغال و کار برای صنایع و پیمانکاران داخلی بوده است.

وزیر نفت در ادامه تاکید کرد: اکنون نه فقط در بنزین خودکفاییم بلکه به دلیل فصل زمستان، تولید از مصرف بیشتر شده است. از همین رو مدام بر ذخایر بنزین کشور اضافه می شود. در حال حاضر با وجود آنکه فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس به طور کامل راه اندازی نشده، اما روزانه 30 میلیون لیتر بنزین از این پالایشگاه دریافت می کنیم. 

 پاکستان حاضر به تکمیل خط لوله صلح نیست

زنگنه در ادامه به خط لوله صلح 2 نیز اشاره کرد و گفت: «این هم یکی از مطالبی است که در نامه 72 نماینده به سران قوا آمده است؛ قرارداد خط لوله صلح 2 خیلی وقت است که امضا شده؛ خط لوله از سمت ایران به مرز رسیده اما مشکل این است که پاکستان به صراحت می گوید به دلیل فشارهای خارجی آمادگی انجام کار را ندارد بنابراین هر شخص دیگری هم بیاید نمی تواند کاری کند.»

وزیر نفت ادامه داد: برخی این موضوع را مطرح می کنند که روس ها می خواستند ادامه کار را انجام دهند اما ایران اجازه نداد و این در شرایطی است که روس ها هیچ وقت اظهارنظر رسمی در این مورد نکرده‌اند.

 عقبگرد چینی ها برای همکاری نفتی

وی گفت: «در فاز2 «یادآوران» با چینی ها در حال مذاکره بودیم اما آنها اکنون حاضر نیستند هیچ مذاکره ای با ایران را به قرارداد برسانند.»
زنگنه درخصوص سرنوشت توسعه میدان فرزاد بی نیز گفت: «کارهایی در حال انجام است و اینکار طولانی شده اما پدر عروس موافقت نمی کند.»

مخالف سهمیه‌بندی نیستم

وی همچنین درباره احتمال سهمیه بندی بنزین گفت: هیچگاه رویکرد مخالفت با سهمیه بندی بنزین نداشتم اما در جلسه روز یکشنبه کمیسیون تلفیق با وجود آنکه چندین سناریو برای سهمیه بندی بنزین مطرح بود اما هیچکدام رای نیاورد. 

زنگنه با بیان اینکه سرنوشت سهمیه بندی بنزین مشخص نیست، افزود: راهی جز سهمیه بندی یا افزایش قیمت بنزین نداریم؛ البته افزایش قیمت تا جایی منطقی است که مردم بتوانند تحمل کنند. 

وی تاکید کرد: افزایش قیمت بنزین به طور قطع اثر تورمی دارد اما اینکه این اثر تا چه میزان است در دو بخش قابل بررسی است؛ نخست آنکه در عدد و رقم و محاسبات نرخ تورم چه تاثیری دارد و دیگر اینکه آثار روانی در بقیه قسمت چیست.
«این امر به نظر بسیاری تابع مسائل اجتماعی، افکار عمومی، رسانه ها و فضای مجازی است. تصمیم گیری سخت است زیرا اکنون در شرایطی هستیم که باید با دقت تصمیم بگیریم.»

 جذابیت 170 میلیاردی نفت و گاز برای ظهور فساد

وزیر نفت در مورد خبر نقش کنسرسیوم اروپایی در قراردادهای نفتی ایران نیز گفت: نام شرکت و افرادی که در این مورد از سوی رسانه های خارجی مطرح می شود را نشنیده ام؛ در این زمینه وظیفه دستگاه های اطلاعاتی است که پیگیری کنند. 

«معنی آن، این نیست که اگر بینیم در معاملات خلاف قانون رفتار می شود هیچ کاری نکنیم؛ ارزش تولید سالانه نفت و گاز کشور 170 میلیارد دلار است بنابراین، جایی که این همه پول وجود دارد فساد نیز در هیمنجا می چرخد.»



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 199
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران