به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بیمه ملت ، عبدالناصر همتی روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران گفت: این ایده در مجمع عمومی بیمه مرکزی مطرح شد تا بیمه مرکزی نقش تنظیم کننده و ناظر (رگولاتوری) را برای صندوق های بازنشستگی ایفا کند.
وی با بیان اینکه اکنون نظارتی بر صندوق های بازنشستگی وجود ندارد و این موضوع آینده انها را با مخاطره روبرو می کند، افزود: می توان از صندوق های بازنشستگی اختیاری در قالب بیمه زندگی آغاز کرد و این نظارت را تسری داد.
همتی با بیان اینکه این کار باید با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت امور اقتصادی و دارایی انجام شود، افزود: اگر نیاز به قانون داشته باشد، لایحه ای برای آن تهیه می شود وگرنه در قالب مصوبه دولت پیگیری خواهد شد.
رئیس کل بیمه مرکزی ایران ضریب نفوذ بیمه در کشور را 2.2 درصد برآورد و پیش بینی کرد این شاخص با توجه به رشد مناسب حق بیمه های تولیدی در چهار ماهه امسال، از این رقم فراتر رود.
همتی افزود: میزان ضریب نفوذ بیمه در ایران با میانگین جهانی فاصله دارد زیرا در سایر کشورها بیمه های بازرگانی سهم بیشتر نسبت به تامین اجتماعی دارند ، اما در ایران بیمه تامین اجتماعی قوی تر است.
وی با یادآوری اینکه صنعت بیمه با حوادث خسارت باری چون پلاسکو، معدن یورت، قطار سمنان، پتروشیمی بوعلی و ... رو به رو بود، اظهار داشت: با وجود این خسارت ها شرکت های بیمه عملکرد قابل قبولی داشتند.
وی گفت: پارسال دغدعه ذخیره گیری شرکت های بیمه وجود داشت، اما با تعامل شرکت ها و نظارت بیمه مرکزی، این مشکل حل شد.
همتی از برگزاری مجامع عمومی شرکت های بیمه خبر داد و گفت: هرچند برخی شرکت ها سود ندادند یا سودها کم بوده اما شرکت های بیمه روند خوبی داشته اند که فکر می کنم امسال و سال آینده وضع آنها بهتر شود.
رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه بحران در بیمه شخص ثالث رفع شده است، گفت: دو رشته بیمه درمان و مسئولیت به دلیل رقابت های ناسالم و تخفیف ها این مشکل را دارند که باید با برنامه ریزی آن را بهبود داد.
وی مشکل رشته بیمه درمان را مربوط به افزایش سنگین تعرفه های درمان در سال های 1393 و 1394 عنوان کرد و افزود: در رشته مسئولیت رقابت ها ناسالم بوده و نرخ ها غیرفنی شده است.
همتی میزان رشد حق بیمه در سال جاری را تاکنون 22 درصد اعلام کرد و افزود: در سه ماهه نخست امسال شاهد رشد 18 درصدی حق بیمه عمر بودیم که مطلوب بوده است.
وی ادامه داد: در رشته آتش سوزی نیز امسال رشد خوبی داشتیم که ناشی از حساسیت مردم پس از حادثه پلاسکو و حوادث نظیر آن است.
وی گفت: تفکیک حساب های بیمه عمر و غیرعمر مورد تاکید بیمه مرکزی بود که در صورت های مالی شرکت های بیمه در سال گذشته رعایت شد، اما چون در بخش سرمایه گذاری ها همپوشانی وجود دارد، برخی شرکت ها که پرتفوی قوی دارند، پیشنهاد تفکیک رشته عمر و غیر عمر که در دو شرکت مجزا شوند در شورای عالی بیمه پیگیری می شود.
همتی مدیریت ریسک را از موضوع های اساسی در صنعت بیمه دانست و گفت : همایش سالیانه صنعت بیمه به موضوع مدیریت ریسک اختصاص دارد تا بیمه نامه ها متناسب با ریسک ها باشد.
رئیس کل بیمه مرکزی ایران درباره اینکه چرا این ریسک با بیمه اتکایی به خارج واگذار نمی شود، گفت: نمی توان همه ریسک ها را با اتکایی به شرکت های خارجی واگذار کرد.
وی یادآور شد، خسارت پتروشیمی بوعلی30 درصد از محل حساب ویژه اتکایی بیمه مرکزی پرداخت شد که 19 درصد سهم بیمه ایران و 10 درصد سهم بیمه آسیا بود و بقیه شرکت ها زیر 10 درصد بودند.
همتی درباره اینکه چرا صورت های مالی بیمه مرکزی منتشر نمی شود، گفت: به دلیل انکه در صورت های مالی حساب های اتکایی ویژه مربوط به دوران تحریم هم وجود دارد که محرمانه است، منتشر نمی کنیم. اگر این حساب ها تفکیک شوند امکان انتشار آن وجود دارد.
وی درباره اعمال استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی در صنعت بیمه گفت: استانداردهای آی اف ار اس(IFRS) برای صنعت بانکداری نوشته شده و هنوز نسخه قطعی آن برای صنعت بیمه تهیه نشده است، اما در حال حرکت به سمت رعایت این استانداردها هستیم.
رئیس کل بیمه مرکزی درباره اجازه بازاریابی به دفاتر پیشخوان توضیح داد: هرچند شرکت های بیمه باید به سمت استفاده از فناوری های نوین حرکت کنند، اما این به معنی بی نیاز بودن به داشتن مجوز نمایندگی و کارگزاری نیست.
همتی تاکید کرد: شرکت های بیمه باید بر فناوری اطلاعات مسلط شوند و از حالت سمتی خارج شوند.
وی گفت: بازاریابی در فضای مجازی به معنی بی نیاز بودن از دریافت مجوز نمایندگی نیست .
همتی درباره حجم بالای بدهی بیمه ایران نیز توضیح داد : بیشتر این مطالبات به نهادهای دولتی باز می گردد که مذاکرات برای تسویه آن از طریق اوراق بدهی انجام شده است.
وی گفت: تا پایان سال به برخی شرکت های بیمه فرصت داده شده تا سرمایه خود را افزایش دهند وگرنه درباره ادغام یا شرایط دیگر آنها تصمیم گیری می شود.
رئیس کل بیمه مرکزی افزود: البته مصارف این شرکت ها تحت کنترل است و مشکلی از این بابت وجود ندارد.