به گزارش خبرنگار بانک و صنعت، سردار دکتر غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در مراسم افتتاحیه این همایش، گفت: اکنون ایران درگیر یک جنگ اقتصادی است و نظام بانکی در خط مقدم این جنگ قرار دارد.
وی به فواید و تهدیدهای دیجیتالی شدن بانکداری و شکلگیری ارزهای رمزگذاری اشاره کرد و افزود: مهمترین فرصت این مفاهیم برای کشور، امکان دور زدن تحریمهاست. ایران میتواند در سطح حاکمیتی از این فرصت استفاده کند اما در سمت داراییهای شخصی، باید احتیاط زیادی صورت بگیرد.
مهندس ناصر حکیمی، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود.
وی ریسک عملیاتی را مفوم مهمی در استاندارهای جهانی بانکداری دانست و گفت: این مفهوم، دارای سه مولفه زیرساخت، نیروی انسانی و فرایندهاست؛ در ایران مولفه اول بیشتر مورد توجه قرار دارد.
وی ادامه داد: پایداری کسب و کار نیز از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که به خطر افتادن امنیت و افشا شدن اطلاعات در یک بانک، اعتماد به شبکه بانکی را مخدوش میکند.
در بخش دیگری از این همایش، دکتر محمدمراد بیات، مدیرعامل مرکز آموزش و فرهنگسازی بانکداری الکترونیک (فابا) با اشاره به رشد نامتوازن بانکداری الکترونیک در ایران، گفت: شبکه بانکی کشور در مسائل کمی، هم از نظر سختافزاری و هم از نظر تعداد تراکنش، رشد زیادی داشته است اما توسعه متوازن ندارد.
این کارشناس شبکه بانکی، دلیل این مشکل را نحوه نگرش به موضوع فناوری اطلاعات، کمتوجهی به استانداردهای جهانی بانکداری، تاخیر در همراهی با روندهای موثر فناوری در جهان، استراتژی نامشخص و غلبه فناوری و کندی تحول در فرایندهای مدیریتی دانست.
در بخشهای دیگری از نوبت صبح این همایش، دکتر مرتضی تبریزی، مدیر امور فناوری اطلاعات بانک ملت و دبیر علمی همایش، دکتر علی عباسنژاد و دکتر شهریار پورآذین، سخنرانی داشتند.
نوبت بعد از ظهر این همایش به سخنرانی دکتر فانیان، دکتر محمدرضا جمالی، دکتر مجتبی عزیزیان و مهندس مهدی سهرابلو اختصاص دارد.