به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، احمد اصغری ضمن اشاره به اینکه عرصه گردشگری در کشورمان بهعنوان یک صنعت از پتانسیلهای بسیار زیادی برای توسعه برخوردار است، گفت: توسعه زیرساختهای گردشگری همراه با سرمایه گذاری بخش خصوصی یکی از راهکارهای ایجاد رونق در صنعت گردشگری کشورمان است.
وی افزود: خوشبختانه رتبه دهم جاذبههای باستانی و تاریخی و رتبه پنجم جاذبههای طبیعی در جهان متعلق به ایران اسلامی است و این مزیت موجب شده تا کشورمان نسبت به سایر کشورهای دنیا از موقعیت خوبی برای بهرهمندی از این صنعت داشته باشد.
وی توسعه زیرساختهای گردشگری را یکی از عوامل مهم برای رشد این صنعت دانست و اظهار کرد: در سالهای گذشته تلاشهای بسیاری برای تأمین زیرساختهای گردشگری از سوی بخش دولتی و خصوصی انجام شده و میتوان آثار مثبت آن را مشاهده کرد اما هنوز تا دستیابی به نقطه مطلوب راه بسیاری مانده است.
رونق گردشگری یکی از مسائل محوری برنامه ششم توسعه
اصغری با بیان اینکه خوشبختانه رونق گردشگری بهعنوان یکی از مسائل محوری برنامه ششم توسعه قرار دارد، افزود: باید اذعان کرد که بهطور کلی نسبت به این موضوع پرداخته شده و در سایر بندها بهطور اختصاصی به برنامههای این حوزه اشارهای نشده است از این رو مسئولان و تصمیمگیران حوزه گردشگری باید جایگاه مناسبی برای این رونق این صنعت در برنامه ششم توسعه در نظر بگیرند.
رییس کمیسیون گردشگری اقتصاد هنر و اقتصاد ورزش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اینکه امروزه ضرورت جایگزین شدن صنعت گردشگری بهجای نفت در بودجه جاری کشور احساس میشود، تصریح کرد: شاید یکی از دلایل عدم تحقق این مهم عدم تأمین بستر اقتصادی مناسب برای سرمایه گذاری بخش خصوصی و توسعه صنایع وابسته باشد.
وی ضمن تأکید بر اینکه بخش خصوصی امکان جذب سرمایهگذار برای رفع برخی از مشکلات این حوزه را دارد، ادامه داد: متأسفانه برخی بهجای اینکه از سرمایهگذاران گردشگری حمایت کنند، آنها را درگیر روند پیچیده امور اداری میکنند؛ نباید فراموش کرد که بر اساس نامگذاری امسال از سوی رهبر انقلاب معظم انقلاب اسلامی مبنی بر «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» باید برای سرمایهگذاران فرش قرمز پهن کرد؛ نه اینکه مانعتراشی کرد.
اصغری با تأکید بر اینکه امروزه سرمایهگذاران کشورهای خارجی برای سرمایهگذاری در صنعت گردشگری کشورمان علاقه زیادی دارند و این امر یکی از دلایل افزایش تقاضای سفر به ایران اسلامی است، افزود: رونق در این بخش اشتغالزایی مناسبی بههمراه دارد لذا مسئولان باید توجه به این امر را در دستور کار قرار دهند.
ضرورت تشکیل کمیسیون ویژه برای حوزه گردشگری در مجلس شورای اسلامی
رییس کمیسیون گردشگری اتاق ایران تشکیل کمیسیون ویژه برای حوزه گردشگری در مجلس شورای اسلامی را امری ضروری بهمنظور پیگیری مشکلات این عرصه دانست و گفت: در این میان کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران بهعنوان بزرگترین پارلمان بخش خصوصی در چنین حوزهای از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.
اصغری اظهار کرد: برای رشد صنعت گردشگری باید تسهیلات مالی و قانونی ارائه شود تا سرمایه گذاران بخش خصوصی داخلی و خارجی نسبت به این امر سوق یابند؛ در این میان میتوان از تجربه کشورهای موفق در این عرصه نیز بهره برد.
رییس کمیسیون گردشگری اتاق ایران ضمن یادآوری اینکه بر اساس سند بیستساله چشمانداز ایران در افق 1404 باید 20 میلیون گردشگر به سرزمین کهن ایران وارد شوند، خاطرنشان کرد: برای تحقق چشمانداز در نظر گرفته شده باید از هماکنون تلاش شود و با برنامهریزی مدون و طولانیمدت نسبت به امر اقدام کرد.