به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، نشست خبری ناصر حکیمی، معاون فناوری های نوین این بانک با موضوع تشریح سیاست های بانک مرکزی در عرصه فناوری مالی با حضور اصحاب رسانه صبح امروز در ساختمان میرداماد بانک مرکزی برگزار شد.
حکیمی در این نشست خبری با اشاره به اهمیت موضوع فناوری مالی در عرصه خدمات بانکی گفت: با توجه به گسترش روزافزون کاربرد فینتکها در خدمات بانکی با استفاده از کسب نظرات متخصصان در داخل کشور و همچنین بررسی و مطالعه تجربیات بین المللی در این زمینه، برنامه ای به عنوان مسیر راه و سیاست کلی بانک مرکزی در شش مرحله در عرصه فناوران مالی تا پایان سال 1397 تدوین و اجرایی خواهد شد. سند اول و دوم این برنامه تدوین و منتشر شده است و سند سوم نیز تا اوایل آذر و سند چهارم تا اواخر دی ماه سال جاری اطلاع رسانی خواهد شد؛ دو سند دیگر مجموعه سیاستی فناوری مالی در سال آتی منشر می شود.
معاون فناوری های نوین بانک مرکزی «پرداخت ساز» را سند اول این مجموعه سیاست ها خواند و گفت: پرداختساز به فینتکهایی اطلاق می شود که اطلاعات مربوط به فرآیند پرداخت را توسعه می دهند. این سند در تیرماه امسال تدوین و در سایت بانک مرکزی اطلاع رسانی شده است.
حکیمی با معرفی پرداختیار به عنوان دومین سند این مجموعه بیان کرد: ضوابط پرداختیار امکان استفاده از خدمات پذیرش کارت توسط فینتک ها را فراهم می کند، این ضوابط در مهرماه سال جاری تدوین و منتشر شده است.
وی از پرداختبان به عنوان سومین سند از مجموعه سیاستهای فناوری مالی بانک مرکزی نام برد و افزود: پرداختبان امکان پرداختهای خرد غیر از آنچه که تاکنون از طریق شبکه آنلاین انجام می داد را امکان پذیر میسازد. کیف پول خرد نمونه ای از این فناوری مالی است که چارچوب این ضوابط تا اوایل دی ماه تدوین و منتشر خواهد شد.
معاون فناوریهای نوین از حسابیار به عنوان چهارمین سند که تا اواخر دی ماه سال جاری کار تدوین آن به پایان میرسد نام برد و گفت: چارچوب مقرراتی حسابیار به فینتکهایی مربوط می شود که امکان کنترل و مدیریت حسابهای چندین بانک را به طور همزمان برای بانک های کاربر فراهم می سازد.
ارزهای رمزینه یا رمزینه پول، پنجمین سند مجموعه سیاستی فناوری مالی را شامل میشود که حکیمی در تشریح آن عنوان کرد: بحث ارزهای رمزینه در دنیا با فراز و نشیبهای بسیاری همراه بوده است و در بازار پول کشور نیز به موضوعی جذاب برای بازیگران عرصه پول مبدل شده است و بانک مرکزی به عنوان سیاستگذار تا پایان نیمه اول سال 1397 مجموعه مقررات مرتبط با پول رمزینه را منتشر خواهد کرد. در این زمینه به دو مقوله ضوابط و مقررات استفاده از ارزهای رمزینه توجه خواهد شد و همچنین مسئله ایجاد پول رمزینه به صورت بومی و محلی در داخل کشور بررسی و سیاستگذاری می شود.