پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 305669 تاریخ : 1396/07/18-10:29:23
,17,23,
نقش صندوق های فروش در برخورداری از تسهیلات مالیاتی

یادداشت

نقش صندوق های فروش در برخورداری از تسهیلات مالیاتی

هدف از به کارگیری سامانه فروش این است که مدیریت خرید، فروش، هزینه، موجودی کالا، ارائه انواع گزارشات جهت تصمیم گیری بهتر یا تهیه یک آمار مشخص، تسریع و بهبود روند فروش و در نهایت صدور الکترونیکی فاکتور فروش می باشد.

بانک و صنعت؛ بی شک مالیات از سالم ترین منابع تامین هزینه های دولت بشمار می آید، بر همین اساس در سالهای اخیر دولتمردان جایگاه خاصی را برای مالیات پیش بینی نموده و همواره در تلاشند که به توسعه و گسترش پایه های جدید مالیاتی دست یابند.

نظام مالیات بر ارزش افزوده یکی از پایه های جدید مالیاتی است که اجرای آن از نیمه دوم سال 1387 با مشمول قرار دادن بخش محدودی از فعالان اقتصادی در مرحله نخست آغاز گردید. نظر به اینکه اجرای صحیح نظام مالیات بر ارزش افزوده مستلزم یک سری ملزومات و مقدمات از جمله استقرار صندوق فروش می باشد، به همین دلیل مسئولان و دست اندرکاران این نظام تاکید خاصی به استفاده و بهره مندی فعالان اقتصادی از این ابزار کارآمد (صندوق فروش) مبذول داشته اند.
صندوق فروشگاهی به رایانه کوچکی گفته می شود که دارای نرم افزار فروشگاهی بوده و به منظور ثبت اطلاعات خرید و فروش روزانه، نگهداری هزینه و موجودی کالا در یک واحد صنفی مورد استفاده قرار می گیرد. در بعضی از واحد های شغلی نیز در کنار صندوق فروشگاهی از یک بارکد خوان، کشوی پول و چاپگر فیش جهت تسریع امور کاری خود و همچنین مدیریت بهتر استفاده می شود.
هدف از به کارگیری سامانه فروش این است که مدیریت خرید، فروش، هزینه، موجودی کالا، ارائه انواع گزارشات جهت تصمیم گیری بهتر یا تهیه یک آمار مشخص، تسریع و بهبود روند فروش و در نهایت صدور الکترونیکی فاکتور فروش می باشد.


حال به برخی از مزایا و قابلیت های دیگر یک صندوق فروشگاهی یا سامانه فروش اشاره می کنیم؛ سرعت در پردازش محاسبات، صرفه جویی در زمان، ارائه انواع گزارشات مدیریتی، صرفه جویی در هزینه ها، امکان شناسایی اقلام خاص، افزایش دقت و نظم در امور کاری، کاهش درصد اشتباه به پایین ترین حد.
بر همین اساس هر سال با توجه به اولویتهای در نظر گرفته شده از سوی سازمان مالیاتی تعدادی از صنوف ملزم به نصب اینگونه صندوق ها گردیده اند که بالطبع دستاوردهایی برای آنها به همراه خواهد داشت که در ذیل به برخی از آنها اشاره می شود: شفافیت در مبادلات تجاری اعم از درآمدها و هزینه ها، استفاده از مشوق ها و تسهیلات مالیاتی،کاهش اختلاف مودیان با ادارات امور مالیاتی، کاهش فرایند قطعیت مالیات.


اهمیت این موضوع تا به آنجاست که قانونگذار حتی در بازنگری قانون مالیاتها مصوب 94/4/31 بدین موضوع تاکید نموده است که در ذیل به آن اشاره می شود؛ مودیان مالیاتی موضوع این ماده موظفند از سامانه صندوق فروش و تجهیزات مشابه استفاده کنند. معادل هزینه های انجام شده بابت خرید، نصب و راه اندازی تجهیزات فوق اعم از نرم افزاری و سخت افزاری از مالیات قطعی شده مودیان مزبور در اولین سال استفاده و یا سالهای بعد آن قابل کسر است.
سازمان امور مالیاتی موظف است به تدریج و براساس اولویت، اشخاص مشمول حکم این تبصره را تعیین کند و تا شهریور ماه هر سال از طریق درج در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار و روزنامه رسمی کشور اعلام و از ابتدای فروردین ماه سال بعد از آن اعمال نماید.
معادل ده درصد( 10%) از مالیات ابرازی عملکرد مودیانی که توسط سازمان امور مالیاتی ملزم به استفاده از سامانه صندوق فروش و تجهیزات مشابه شده اند مشروط به رعایت آیین نامه اجرائی مربوط، برای مدت دو سال اول بخشوده می شود. عدم اجرای حکم این تبصره موجب تعلق جریمه ای به میزان دودرصد( 2%) فروش می باشد.


در خاتمه یادآور می شود فعالان اقتصادی که ملزم به استفاده از سامانه صندوق فروش می باشند در صورت عدم استفاده از سامانه های مذکور نمی توانند از تسهیلات و معافیتهای مالیاتی مقرر در قانون بهره مند گردند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 201
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران