پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 576348 تاریخ : 1400/01/16-12:08:44
,17,
نقدینگی از کانال بورس به سمت تولید و کاهش تورم می رود

استاد دانشگاه شهید چمران اهواز تاکید کرد:

نقدینگی از کانال بورس به سمت تولید و کاهش تورم می رود

مرتضی افقه معتقد است هدایت نقدینگی به سمت بورس به افزایش تولید و کاهش تورم منجر می شود.

به گزارش بانک و صنعت: اقتصاددان و استاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت و گو با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، بخشی از مشکلات اقتصادی کشور را ناشی از تشخیص های اشتباه برخی از اقتصاددانان دانست و گفت: در نظر داشته باشید که تشخیص اشتباه مسایل و مشکلات به راه حل های اشتباه منجر می شوند. یکی از موضوعات مهم در خصوص مشکلات اقتصادی «تورم» است. در همین رابطه به نظر من همه دلایلی که به ایجاد تورم می انجامد به درستی بررسی و تشخیص داده نمی شود. به طوریکه معمولا تشخیص در خصوص علل تورم، به طور مکانیکی انجام می شود به این معنی که بیشتر رابطه پولی در این خصوص در نظر گرفته می شود.

وی آینده بازارسرمایه را مرتبط با ایجاد رونق اقتصادی عنوان کرد و افزود: با این فرض که بورس کانالی برای هدایت نقدینگی و پس اندازها به سمت تولید است، وقتی مورد اقبال مردم قرار می گیرد که آنها نسبت به رونق اقتصادی خوش بین باشند. براین اساس، به نظر من تا زمان انتخابات نمی توان پیش بینی دقیقی از این موضوع داشت.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: تا زمانی که موانع تولید کاهش پیدا نکند، نقدینگی به سمت این مهم جذب نمی شود. در این میان، گزینش مدیران اقتصادی بر اساس شایستگی و کارآمدی یکی از کلیدهای مهم برای رسیدن به این موضوع است.

استاد دانشگاه شهیدچمران اهواز با اشاره به نبود هماهنگی بین سیاست های پولی، مالی و زیرمجموعه های اقتصادی اظهار کرد: برای جذب سپرده می توان گفت که به دلیل بالا بودن نرخ تورم لازم است نرخ سود سپرده های بانکی افزایش پیدا کند، از طرفی دیگر افزایش نرخ سود بانکی کاملا ضد تولید است و بر این اساس تولیدکننده با توجه به هزینه ناشی از افزایش نرخ سود، توان تولید ندارد.

وی در ادامه افزود: ضمن اینکه افزایش نرخ سود بانکی سبب می شود که نقدینگی به سمت بورس و فعالیت های تولیدی حرکت نکند؛ البته در نظر داشته باشید اگر بانک از سپرده ها در جهت تولید استفاده کند، می تواند اقدام مثبتی باشد، اما شواهد حاکی از این است که اغلب بانک ها به ویژه بانک های خصوصی بیشتر به دنبال فعالیت های دلالی سودآور و زود بازده هستند، بنابراین سپرده هایی را که از طریق افزایش نرخ سود بانکی جذب می کنند، الزاما به سمت تولید نمی برند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 198
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران