به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ,چندهفته پس از افشای فیش حقوقی مدیران ارشد بیمه مرکزی که به کنارهگیری رئیس این نهاد حاکمیتی انجامید، در روزهای اخیر اسنادی از پرداخت حقوق و مزایای کلان به مدیران ارشد بانک رفاه کارگران در رسانهها منتشر شده که با واکنش هایی مواجه شده است. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور و علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی دستور بررسی این موضوع را به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزیر امور اقتصادی و دارایی ، دیوان محاسبات کشور و نهادهای زیربط ابلاغ کرده اند تا به پرونده حقوق های نجومی مدیران رسیدگی شود.
اسحاق جهانگیری در واکنش به این خبر در نامهای خطاب به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستور داده تا دقیقا بررسی شود که آیا این ارقام صحیح است. اگر صحیح است به چه عنوان پرداخت شده و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نتیجه را گزارش دهد.
همچنین دستور ویژه علی لاریجانی به دیوان محاسبات کشور جهت بررسی حقوقهای نجومی برخی مدیران منتسب به دولت ابلاغ شده و رئیسکل دیوان محاسبات در این باره گفته است که این گزارش بهزودی به قوه مقننه ارائه میشود.
امینحسین رحیمی با اشاره به اینکه پرداخت حقوقهای بالا علل مختلف دارد، افزود: مطابق قوانین و مقررات، نظام پرداخت حقوق کشور برای دستگاههای مختلف متفاوت است؛ برخی دستگاهها مشمول قانون خدمات کشوری هستند و برخی مشمول این قانون نیستند.
وی افزود: دستگاههایی که مشمول قانون خدمات کشوری نیستند، هرکدام با استفاده از قوانین و مقررات مختلف، مجوزی برای نظام پرداخت خود گرفته و افزایشهایی اعمال کردهاند؛ لذا یکی از دلایل حقوقهای متفاوت، ایراد در نظام پرداخت حقوقهای کشور است که حتما باید اصلاح شود.
رئیس دیوان محاسبات کشور با ابراز اینکه یکی از علل دیگر پرداخت حقوقهای بالا مشخص نبودن حداقل و حداکثر دریافتی است، ادامه داد: در قانون مدیریت خدمات کشوری حداقل و حداکثر حقوق و مزایا مشخص شده، اما حداکثر دریافتی مشخص نشده، لذا حقوق و مزایا و دریافتی با یکدیگر متفاوت است.
رئیس دیوان محاسبات کشور تصریح کرد: در برخی نهادها مانند بانکها، بیمهها و شرکتها بهلحاظ مقررات خاص خود، پرداختهایی که خارج از حکم حقوقی آنهاست، آنچنان بالا بوده که چند برابر حکم حقوقی آنها پرداخت میشود.
وی در پایان افزود: اعضای هیات مدیره برخی از بانک های دولتی نیز مشابه بیمه مرکزی دریافت های غیرقانونی در پایان سال قبل داشته اند که هر دو موضوع در حال رسیدگی است.
همچنین محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به پرداخت حقوقهای چند ده میلیونی به برخی مدیران، گفت: علیرغم تذکراتی که پیش از این در مورد پرداخت حقوقهای بالا به مدیران دولتی داده شده و شکلی از انجام کار برای این پرداختها تعریف شده اما متأسفانه شاهد پرداخت حقوقهای بالا به مدیران دولتی و مدیران شرکتهای وابسته به دولت هستیم.
وی افزود: پرداخت این حقوقهای کلان به مدیران، بیاعتمادی در سطح جامعه و مردم را در پی دارد و آسیب و ضرر این بیاعتمادی بسیار بیشتر از آن است که به فرض مدیری حقوق مازاد گرفته باشد یا منابعی را برای خود به ناحق برداشت کرده باشد.
سخنان زیادی درباره برخورد با چنین موضوعی مطرح می شود و تمام این مسائل به دلیل نبود شفافیت در سیستم اداری و بانکی می باشد. علی ایحال برای روشن شدن پرداختی حقوق و مزایای کلان مدیران ارشد بانک رفاه کارگران با روابط عمومی بانک تماس گرفتیم و جویای واقعیت مطلب شدیم.
در خبرها آمده که در اسفند ماه سال گذشته علی صدقی به عنوان مدیر عامل و برخی اعضای هیات مدیره این بانک هر کدام بالغ بر دویست میلیون تومان با عناوین مختلف و مبالغ قابل توجه در سایر ماه ها دریافتی داشته اند. اسناد دریافتی نشان می دهد که مدیرعامل بانک رفاه در طول نزدیک به ?? روز پایان سال ?? بالغ بر ??? میلیون تومان دریافتی تحت عناوین مختلف داشته است.
از سوی دیگر نیز طبق اسناد دریافتی که متعلق به حقوق مهر ماه ?? صدقی مدیر عامل بانک رفاه است، وی رقمی بالغ بر ??? میلیون تومان به عنوان مجموع دریافتی های مهر ماه در حساب خود ذخیره کرده است.
در همین رابطه حبیب پور مدیر روابط عمومی بانک رفاه توضیحاتی را به عنوان یکی از مسئولان این بانک ارائه کرده است.
حبیبی در خصوص ماجرای حقوق چند صد میلیونی مدیرعامل این بانک به خبرنگار شبکه اطلاع رسانی دانا گفت: حقوق مدیر عامل و اعضای هیات مدیره توسط مجمع بانک مشخص می شود و مجمع بانک رفاه نیز از سازمان تامین اجتماعی انتخاب می شوند. این مجمع است که میزان افزایش حقوق مدیران را در سال های مختلف مشخص می کند و ممکن است ? درصد و یا حتی ?? درصد افزایش حقوق اعمال کنند.
وی در ادامه در خصوص مبلغ ??? میلیون تومان واریز شده به حساب رئیس اداره وصول مطالبات می گوید: وصول مطالبات زمانی که از سراسر کشور دریافت می شود کارمزدی دارد که این رقم در اداره مربوطه جمع و به حساب مدیریتی وارد می شود. بدین صورت هم ما بین مدیران و مسئولان و ادارات مختلف در سراسر کشور تقسیم می شود.
مدیر روابط عمومی بانک رفاه افزود: هم سازمان بازرسی در بانک رفاه مستقر است و هم سیستم های حسابرسی داخلی فعال است. اداره پولشویی هم در مجموعه ما مستقر است و این اداره پول های واریزی به حساب مدیران را زیر نظر دارد.
حبیب پور در خصوص حقوق ??? میلیونی اسفند ماه مدیر عامل نیز گفت: از زمانی که مدیر عامل کار خود را در مجموعه بانک رفاه آغاز کرد حقوقی برای وی تعیین نشده و در طول سال برای مدیر عامل طی ? برهه فقط پول واریز شده است. آقای صدقی نیز از زمانی که وارد مجموعه شدند با مجمع بر سر میزان حقوق مدیر عامل بحث هایی داشتند. مجمع هم به دلیل کش و قوس ها به یکباره در اسفند ماه واریز داشته است. مجمع در اسفند ماه افزایش حقوق مدیر عامل و هیئت مدیره را تصویب کرده و اجرای این افزایش حقوق نیز به ابتدای سال ?? مربوط بود. یعنی می بایست مابه التفاوت تمام پرداختی ها از ابتدای سال محاسبه شده و به حساب مدیران واریز شود.
با این وجود خبرنگار اخبار بانک "رویکرد" با روابط عمومی بانک رفاه کارگران تماس گرفته و از یکی از مسئولان روابط عمومی در خصوص حقوق و مزایای مدیرعامل و هیات مدیره سوال کرده و وی در پاسخ گفته است که سخنان آقای حبیب پور کامل و جامع بوده و مدیرعامل در طول یکسال با توجه به شرایط بانک حقوقی برایشان واریز نشده و به صورت یکجا واریز شده است.
وی افزود: تمام فرآیند پرداخت حقوق و مزایا به صورت قانونی بوده و اگر از راه قانونی و حقوقی بررسی کنیم می بینیم که هیچ مشکلی وجود ندارد.