پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 177631 تاریخ : 1394/11/20-12:35:30
,15,
نسخه 6 پروتکل اینترنت تا 2 سال آینده

معاون وزیر ارتباطات خبر داد:

نسخه 6 پروتکل اینترنت تا 2 سال آینده

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: نسخه 6 پروتکل اینترنت (Internet Protocol version 6) تا دو سال آینده راه اندازی می شود.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از ایرنا، نسخه ششم پروتکل اینترنت IPV6 جدیدترین نسخه پروتکل اینترنت است که ارتباط های اینترنتی بر پایه آن شکل می گیرد. این نسخه قرار است جایگزین نسخه IPV4 شود. 

IP مخفف عبارت Internet Protocol و یا همان آدرسی اینترنتی است که مانند پلاک رایانه کاربر عمل می کند و توسط آن هویت و مکان یک رایانه در شبکه اینترنت معین می شود؛ هنگامی که شخص از رایانه خود برای رفتن به اینترنت استفاده می کند، رایانه اش از آدرسIP برای اتصال به رایانه و سرورهای دیگر استفاده می کند.
پروتکل IPV4 از آدرس های jQuery152031781706233675366_1456257786623 بیتی تشکیل شده است، بدین معنا که این فضا اجازه آدرس دهی به دو به توان ?? دستگاه را می دهد. در حالی که IPV6 از آدرس وب ??? بیتی استفاده می کند که ظرفیت میلیاردها آدرس جدید را دارد.
با افزایش شمار دستگاه هائی که به اینترنت متصل می شوند، اعم ازموبایل، لپ تاپ رایانه های شخصی و لوازم خانگی، آدرس های IPV4 به سرعت رو به پایان هستند و کارشناسان این صنعت نسبت به این مساله هشدار داده اند.
IPV6 علاوه بر ظرفیت بسیار بالاتر، از امنیت بیشتری نسبت به IPV4 برخوردار است و همین امر ضرورت تجهیز کردن دستگاه ها وسیستم ها به این نسخه را دو چندان می کند. 
IPv4 که هم اکنون در حال استفاده است از فضای آدرسی 32 بایتی استفاده می کند. این فضای اجازه آدرس دهی حدود 4 میلیارد آدرس در اینترنت را می دهد. با توجه به اینکه امروزه بسیاری از دستگاه ها افزون بر کامپیوترها مانند گوشی های همراه، دوربین ها و حتی لوازم خانگی به اینترنت متصل می شوند، این فضا رو به اتمام است و تاکنون با تمهیداتی سعی در جبران این کمبود شده است. 
IPv6 اما از فضای آدرس دهی 128 بیتی استفاده می کند و می تواند مشکل فضای آدرسی که هم اکنون با آن روبرو هستیم را رفع کند. 
دکتر امیرحسین دوایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: راه اندازی این سیستم نیازمند اصلاح زیرساخت اعم از سخت افزار و نرم افزار است که دست اندرکاران این حوزه در تلاش هستند تا آن را محقق کنند.
آی پی ورژن ? به دلیل طول رشته کددهی که دارد، تعداد دستگاه های بسیار زیادی را در برمی گیرد، لذا تفاوت در این نوع کددهی باعث شده از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری تفاوت هایی با ورژن ? وجود داشته باشد. به همین دلیل سفر به آی پی ورژن ? نیازمند تغییر زیرساخت ها است و در نتیجه این تغییر زیرساخت ها هزینه هائی را در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه پروژه ای در شرکت ارتباطات زیرساخت در این زمینه در دست اجرا است، تصریح کرد: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به شدت پیگیر این موضوع می باشند که این نسخه تا دو سال آینده اجرایی شود. 
دوایی یکی از مهمترین کاربردهای IPV6 را در حوزه اینترنت اشیاء اعلام کرد و گفت: این فناوری یکی از موضوعات اصلی برای استفاده همه گیر از اینترنت اشیاء است و به همین دلیل تلاش می شود تا در آینده نزدیک راه اندازی شود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با راه اندازی اینترنت اشیا، هر شی باید یک آدرس اینترنتی داشته باشد. با توجه به اینکه پیش بینی می شود تا سال 2020 حدود 50 میلیارد شی به هم متصل شوند نیاز به تعداد فراوانی آدرس است که باید این ظرفیت در دنیا فراهم شود. 
وی در ادامه سخنانش به کاربردهای فراوان اینترنت اشیا اشاره کرد و گفت:خانه های هوشمند یکی از کاربردهای IOT است که با استفاده از این فناوری موضوعاتی مانند مدیریت انرژی، نور، صوت در منازل را انجام داد.
اینترنت اشیا (Internet of Things) فناوری پیشرفته ای است که در آن برای هر موجود قابلیت ارسال داده از طریق شبکه های ارتباطی اعم از اینترنت و یا اینترانت فراهم می شود. مهمترین مزیت همه گیر شدن اینترنت اشیا، قابلیت اتصال انواع اشیا و وسایل به دنیای مجازی است. 



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 210
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران