اشرف افخمی در نشست خبری امروز با اشاره به تدوین سند راهبردی بانک صنعت و معدن اظهار داشت: برنامه 3 ساله برای بانک تدوین شده که بر مبنای سند راهبردی است.
وی افزود: در 9 ماه گذشته بانک صنعت و معدن 36 طرح را تأمین مالی کرده که اشتغال مستقیم آن 4100 نفر است. این طرحها در استانهای مختلف قرار دارند که در آینده به بهرهبرداری میرسند و از جمله میتوان به واحد شمش فلز رویال اشاره کرد که البته به مرحله تولید رسیده و سرمایهگذاری آن 16 میلیون یورو بوده است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن تصریح کرد: 22 طرح دیگر تا پایان سال به مرحله تولید خواهد رسید که میزان سرمایهگذاری ارزی آن 620 میلیون دلار است.
وی گفت: در مجموع 58 طرح از طریق منابع تخصیص یافته از محل صندوق توسعه ملی به بانک صنعت و معدن تأمین مالی شده که 6700 شغل مستقیم و سرمایهگذاری 4500 میلیارد تومانی برای آن است.
افخمی با بیان اینکه 2 قرارداد 6 میلیارد دلاری و 3.9 میلیارد دلاری در 2 مرحله با بانک صنعت و معدن منعقد کردهایم، افزود: در مجموع 10 میلیارد دلار با صندوق قرارداد منعقد شده که 4.8 میلیارد دلار آن به قرارداد با متقاضیان رسیده و 3 میلیارد دلار آن گشایش اعتبار شده است.
به گفته وی مجموع طرحهایی که با عاملیت بانک صنعت و معدن سرمایهگذاری شدهاند 220 طرح بوده است.
وی گفت: در یک سال و نیم گذشته هزار میلیارد تومان تسهیلات ریالی از محل منابع صندوق توسعه ملی به 380 شرکت یا طرح پرداخت شده و همچنین 2700 میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک در 9 ماهه اخیر برای 3 هزار بنگاه کوچک و متوسط در قالب سرمایه در گردش اختصاص یافته است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن با اشاره به استفاده از خط اعتباری چین اظهار داشت: این خط اعتباری از خرداد ماه امسال تا یک ماه پیش با وقفه مواجه شده بود که به تازگی بخشهایی از آن در مذاکرات به نتیجه رسید و از محل آن یکی از اقداماتی که بانک صنعت و معدن انجام خواهد داد تأمین مالی 7 طرح معروف فولادی است.
وی ادامه داد: یک طرح سیمانی، پتروشیمی مسجدسلیمان و 3- 2 طرح پتروشیمی که طرحهای اتانول هستند از محل خط اعتباری چین تأمین اعتبار میشود.
افخمی همچنین از تأمین مالی خط آهن راهآهن تهران، قم و اصفهان خبر داد و گفت: یکی از برنامههای ما سرمایهگذاری در حوزه زیرساخت است و این طرح ریلی از جمله این برنامههاست اما هنوز گشایش اعتبار نشده و به زودی این کار انجام خواهد شد.
وی تصریح کرد: طرح برقی کردن قطار تهران - مشهد با سرمایهگذاری 2 میلیارد دلار و عاملیت بانک صنعت و معدن در حال مطالعه است که امیدواریم تا 4-3 ماه آینده نهایی شود. سالهای متمادی این طرح در دستور کار دولت بود اما به دلیل مشکلات تأمین اعتبار امکان اجرای آن فراهم نشد.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن با اشاره به توافقنامه دولت ایران و هند و بانک مرکزی ایران با بانک مرکزی هندوستان گفت: قرار است یک خط اعتباری میان بانک صنعت و معدن با اگزیمبانک (بانک توسعه) هند برقرار شود که ارزش آن 150 میلیون دلار است و برای خرید تجهیزات راهآهن هزینه خواهد شد.
وی با اشاره به حجم تسهیلات پرداختی بانک در 9 ماهه اول امسال گفت: در مجموع بانک صنعت و معدن در بخش ریالی 3700 میلیارد تومان تسهیلات برای بخشهای مختلف از جمله سرمایه در گردش پرداخت کرده است.
افخمی با اشاره به سرمایه کم بانک صنعت و معدن اظهار داشت: اگر سرمایه بانک را با بانکهای توسعهای دیگر مقایسه کنیم نشان میدهد که سرمایه بانک بسیار پایین است؛ هم اکنون سرمایه بانک توسعه مالزی 19 میلیارد دلار و بانک توسعه کویت 14 میلیارد دلار است.
وی ادامه داد: دولت پذیرفته است که باید سرمایه بانکهای دولتی افزایش یابد به همین دلیل در لایحه بودجه و لایحه رفع موانع تولید پیشنهاداتی ارائه گردید که بخشی از آن مورد توجه مجلس هم قرار گرفته است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن در خصوص مطالبات معوق این بانک گفت: نسبت مطالبات معوق به منابع از 12 درصد به 8.9 درصد در پایان سال گذشته رسید که از نظر ریالی زیر 2هزار میلیارد تومان است.
وی اضافه کرد: پیشبینی میکنیم تا پایان امسال نسبت مطالبات معوق به 8.8 تا 8.7 درصد کاهش یابد.
افخمی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه با توجه به اینکه نرخ تورم به حدود 16 درصد رسیده است و پیشبینیها حکایت از عدم افزایش نرخ تورم تا یک سال آینده دارد به نظر شما نرخ سود 22 درصد تولید را با مشکل مواجه نمیکند، گفت: بانک صنعت و معدن نسبت به بانکهای دیگر نرخ سود تسهیلات کمتری دارد.
وی افزود: چون ما سپرده چندانی جمع نمیکنیم و بیشتر منابع بانک از محل منابع داخلی و خطوط اعتباری است نرخ سود تسهیلات حدود 20 درصد است و برای سرمایه در گردش 22 درصد دریافت میشود.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن تصریح کرد: اگر تورم به همین نحو پایین آمد و افزایش نیافت باید در این خصوص تجدید نظر شود.