به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، داریوش توکلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، افزود: توسعه سفرهای دریایی در بنادر شمالی و جنوبی نیازمند زیرساخت های مناسب دریایی و همکاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و سازمان بنادر و دریانوردی است، اما محدویت های موجود سبب شده بزرگترین کشتی مسافری در اسکله غربی بندر انزلی بدون استفاده بماند.
وی بالابودن قیمت سوخت، پروسه طولانی اخذ مجوزهای قانونی برای تردد کشتی ها از سازمان بنادر، نبود پایانه و اسکله مناسب را از موانع بزرگ فعالیت گردشگری دریایی در این منطقه عنوان کرد و گفت: در حالی که هزینه نگهداری و تعمیراتی کشتی میرزا کوچک خان ماهانه یک میلیارد و 500 میلیون ریال(150 میلیون تومان) برای ما هزینه دارد و 20 نفر نیز به صورت مستقیم در این کشتی مشغول کار هستند، فعالیت های دریایی این کشتی با وجود دریافت استانداردهای بین المللی متوقف شده است.
وی یادآورشد: پیش از این 264 گردشگر دریایی می توانستند با استفاده از این کشتی مسافری در اطراف آب های بندرانزلی به سفرهای دریایی بروند، اما با وجود دریافت گواهینامه های بین المللی از موسسه رده بندی ایرانیان، بیش از یک ماه است به طور عملی و به دلایل پیش گفته فعالیت این کشتی متوقف شده است.
این فعال حوزه سفرهای دریایی در شمال کشور اظهار داشت: قرار بود از محل وجوه اداره شده سازمان بنادر و دریانوردی تسهیلاتی برای خرید دو یا سه شناور دریایی در اختیار ما قرار گیرد، اما با وجود پیگیری های زیاد این مساله نیز اتفاق نیافتاد و ما از دریافت این تسهیلات نیز از سازمان بنادر منصرف شدیم.
مدیرعامل شرک کاسپین داریوش معتقد است: برای توسعه سفرهای دریایی اگر اسکله غربی بندر انزلی لایروبی و اختیار شناورهای مسافری قرار گیرد، شاهد توسعه سفرهای دریایی در بنادر شمالی خواهیم بود، اما تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه توسط سازمان بنادر و دریانوردی انجام نشده است.
این فعال صنعت سفرهای دریایی اظهارداشت: در حالی این کشتی در بندر انزلی بدون فعالیت مانده است که دو شرکت گردشگری از کشورهای عمان و جمهوری آذربایجان از ما خواسته اند کشتی میرزاکوچک خان در اختیار این شرکت ها قرار گیرد تا در سفرهای دریایی در این کشورها مورد استفاده قرار گیرد.