پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 279669 تاریخ : 1396/02/25-14:36:47
,17,
میانگین رشد اقتصادی برنامه ششم 4 تا 5 درصد خواهد بود

میانگین رشد اقتصادی برنامه ششم 4 تا 5 درصد خواهد بود

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت:با توجه به شرایط اقتصادی کشور، در طول برنامه ششم هرگز به رشد 8 درصد نخواهیم رسید اما این رشد به صورت میانگین 4 تا 5 درصد خواهد بود.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، بهروز هادی زنوز در میزگرد اقتصاد ایران ، تحلیل آخرین وضعیت و چشم انداز سیاست های اقتصادی که با حضور حمید زمان زاده عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی، کامران ندری مدیر گروه بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی و تیمور رحمانی عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: زمانی رشد اقتصادی را از منظر نوسانات اقتصاد بررسی می کنیم بر همین اساس اقتصاد ایران در سال های 91 ،‌92 و 94 رشد منفی داشته بنابراین می توان گفت پتانسیل استفاده نشده ای وجود داشت که در سال گذشته از بخشی از آن بهره گیری شد.

این کارشناس مسایل اقتصادی اظهارداشت: رشد سال گذشته عمدتا از بخش نفت بود و از سویی نیز کارکرد پتروشیمی ها و خودروسازی ها و .. کمتر از ظرفیتشان بود. بنابراین انتظار تداوم این رشد را نباید داشته باشیم. در طول برنامه ششم هرگز به رشد 8 درصد نخواهیم رسید و به صورت میانگین رشد 4 تا 5 درصد خواهیم داشت.

 زنوز افزود:‌ اگر رشد را از منظر درازمدت بررسی کنیم، موانع زیادی وجود دارد که باید با سیاست گذاری های درست برطرف شود. یک بخش کار سیاست های خارجی است که اگر این بخش را حل نکنیم با کشورهای همسایه نمی توان همکاری داشت و بخش نفت و گاز نیز قابل احیاء نخواهد بود.

 وی با بیان اینکه، هیچ کشوری بعد از جنگ جهانی دوم نتوانسته در انزوا رشد کند، اظهارداشت: حفظ ثبات اقتصاد کلان در ایران بسیار حائز اهمیت است ولی حفظ تورم تک رقمی در سال 96 بعید است و اگر دولت به همین منوال بر سیاست های مالی خود تاکید کند به مسئله بعدی برای نظام مالی کشور تبدیل می شود البته هیچ کشوری در طول تاریخ رشد نکرده مگر اینکه به یک نظام مالی مناسبی تجهیز شود ولی نظام مالی ایران بانک محور است و بانک ها نیز در بحران مالی شدید است.

 به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، با نرخ بهره بالای 20 درصد رشد اقتصادی متصور نیست. از سویی هیچ کشوری نمی تواند رشد پایدار داشته باشد مگر اینکه سیاست رفاهی و حمایت اجتماعی مناسبی را طراحی کند که مشروعیت نظام سیاسی را تضمین می کند و امنیت داخلی به خطر می افتد.

 زنوز با تاکید بر کمبود منابع مالی در برنامه ششم توسعه افزود:‌ بنابراین باید به رشدهای متوسط قانع باشیم.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه این نشست درباره وضعیت رشد نقدینگی، گفت: ‌تحلیل کلی این است که در ایران سیاست پولی مستقل نداریم و سیاست ها در این بخش تحت تاثیر سیاست های مالی و شوک های نفتی است. منابع رشد نقدینگی وقتی بررسی می شود نشان می دهد که در سال گذشته بدهی دولت به بانک مرکزی افزایش پیدا کرد و از سویی نیز دولت تلاش کرد از طریق تفاوت نرخ تسعیر بدهی های خود به نظام بانکی را پرداخت و سرمایه بانک ها را افزایش دهد.


این کارشناس اقتصادی اظهارداشت:‌ در جلسه ای به رییس کل بانک مرکزی گفتیم مشکل مالی مربوط به ترازنامه موسسات مالی، منابع و مصارف دولت است. وظیفه بانک مرکزی حفظ پایداری مالی و ثبات است ولی بانک مرکزی با بانک های مشکل دار مواجه بود و در گذشته دریچه ای باز شد که بانک ها بتوانند از بانک مرکزی استقراض کنند.

 زنوز افزود: در عین حال رقابت بانک ها برای جذب سپرده افزایش یافت و مشکل رشد نقدینگی تحریک شد. البته موضوعی که کمک کرد این بود که سرعت گردش پول بالا نبود و رشد نقدینگی بالا رفت. درباره تورم باید بگویم که تورم های دورقمی پدیده ای پولی است و این موضوع گریبان ما را در سال جاری خواهد گرفت.

 عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی درباره وضعیت نرخ تورم گفت: در 41 سال اخیر تنها در 5 سال تورم تک رقمی بوده و جزو 10 کشور با نرخ تورم بالا در جهان هستیم و این پدیده در ایران نوسانات زیادی دارد. جایی که نوسانات تورم بالا است یعنی اینکه سیاست پولی ناموفق بوده است.

 این کارشناس اقتصادی اظهارداشت: برای اینکه بدانیم در چه وضعیتی هستیم اگر نسبت نقدینگی را به شاخص قیمت در نظر بگیریم در طول یک دوره 58 تا 78 یعنی 20 سال نسبتا ثابت بوده و این یعنی اینکه رابطه خوبی بین این دو بخش وجود داشته است.

 وی تصریح کرد:‌ در دولت گذشته بین تورم و نقدینگی گسیختی ایجاد شد ضمن اینکه نرخ تورم به اندازه نقدینگی رشد نمی کند به دلیل واردات بالا بوده و عرضه افزایش یافته است. پس پول های نفتی در دوره رونق نفتی معجزه گر بود ولی حباب مسکن ایجاد شد.

 این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد:‌ در دوره فعلی سرعت گردش پول و رکود اقتصادی باید مورد توجه قرار گیرد یعنی به موازات رشد اقتصادی تقاضای مصرفی خانوارها خیلی رشد نکرد و تقاضای سرمایه گذاری نیز کاهش پیدا کرد و مردم بازاری را پربازده تر از سپرده گذاری در بانک ها پیدا نکردند.

  زنوز درباره پیش بینی تورم سال 96 بیان داشت:‌ در سال گذشته و سال آینده کسری بودجه بالا خواهد بود و تورم در سال آینده دورقمی خواهد شد ولی خوب است که در حد تا 12 درصد باشد تا سیاست گذار بتواند موفق باشد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 199
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران