پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 624097 تاریخ : 1401/12/06-22:08:30
,10025,
موضوعاتی در باب مقررات گذاری و نظارت بر تکافل خرد

گزارش موردی شماره هفتادوسه منتشر شد

موضوعاتی در باب مقررات گذاری و نظارت بر تکافل خرد

هفتادوسومین شماره دوماهنامه آموزشی، پژوهشی و تحلیلی گزارش موردی، ویژه آذر و دی 1401 ترجمه دکتر محمدمهدی عزیزاللهی عضو کارگروه تکافل پژوهشکده بیمه، به «موضوعاتی در باب مقررات گذاری و نظارت بر تکافل خرد» اختصاص یافته است.

به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل پژوهشکده بیمه، هیئت خدمات مالی اسلامی (IFSB) یک سازمان بین المللی تدوین استاندارد است که در 3 نوامبر 2002 به طور رسمی تشکیل شد و در 10 مارس 2003 شروع به فعالیت کرد. این سازمان پایداری و ثبات صنعت خدمات مالی اسلامی را که در تعریفی وسیع شامل بانکداری، بازارهای سرمایه و بیمه می شود با صدور استانداردهای احتیاطی کلی و ارائه رهنمود ارتقا می دهد. از سوی دیگر انجمن بین المللی ناظران بیمه (IAIS) یک سازمان متشکل از ناظران و تنظیمکنندگان مقررات بیمه ای از بیش از 200 حوزه قضایی حدود 140 کشور می باشد که ماموریت ،آن ارتقاء نظارت موثر و منسجم بر صنعت بیمه به منظور توسعه و حفظ بازارهای بیمه ای مناسب، سالم و باثبات برای حمایت از منافع بیمه گذاران و کمک به ثبات مالی جهانی است.

هیئت خدمات مالی اسلامی و انجمن بین المللی ناظران بیمه برای ارتقاء اصول تنظیمی مالی، مجموعه «موضوعاتی در باب تنظیم و نظارت بر تکافل خُرد» را به صورت مشترک منتشر می کنند. این سازمان ها، با ارسال پرسشنامه های ارزیابی به مراجع نظارتی و تنظیمیِ مربوطه و شرکت های تکافل خُرد، اطلاعات عملکرد ارائه کنندگان تکافل خرد را جمع آوری کرده اند. همچنین برای غنای این مجموعه و به منظور بهره مندی کشورها، مروری بر نمونه های موفق از کشورهای مختلف در زمینه مقررات گذاری و نظارت تکافل خرد صورت گرفته است. هدف این مجموعه فراهم سازی دیدگاههایی برای مراجع تنظیمی و نظارتی و بازیگران این صنعت در باب مسائل مختلف ناشی از اجرای تکافل خُرد می باشد.
در این راستا هفتادوسومین شماره گزارش موردی به این موضوع اختصاص یافته است. گزارش حاضر الگوهای مختلف تکافل خرد، چارچوب نظارتی و موضوعات غالب مورد مواجهه ارائه کنندگان و مراجع نظارتی و تنظیمی را مورد مطالعه قرار می دهد. به علاوه برای بهره برداری کشورهایی که به تازگی با تکافل خُرد مواجه شده اند مثال های عملیاتی ارائه شده است. در مجموع، هدف این گزارش ارائه رهنمودها و درکی برای مراجع نظارتی و تنظیمی پیرامون چگونگی اجرای نظارت موثر مخصوصاً بر بخش تکافل خُرد می باشد و امید می رود نقش موثری در پیشبرد و توسعه صنعت خدمات مالی اسلامی شفاف و باثبات در کشور داشته باشد.
علاقه مندان با مراجعه به بخش نشریات و کتاب وب سایت پژوهشکده بیمه و یا نشانی https://www.irc.ac.ir/fa-IR/Irc/5369/Articles/view/17477/1611/ می توانند فایل کامل گزارش موردی شماره 73 را مشاهده و دریافت نمایند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 196
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران