به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از وزارت نیرو، وزیر نیرو به عنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی و تجاری ایران و فدراسیون روسیه در جریان بررسی یک فوریت این لایحه گفت: با توجه به اینکه از مهرماه سال جاری با پیشنهاد وزارت امور خارجه و پیشنهاد هیات وزیران بنده به عنوان مسئول ایرانی کمیته مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه مشغول به کار شدهام، در این ارتباط به عنوان نماینده دولت اطلاعاتی را در ارتباط با این لایحه و فوریتش اعلام و امیدوارم با تصویب این فوریت هر چه زودتر این لایحه به تصویب مجلس برسد.
وی با اشاره به اینکه پیمان اوراسیا هشتم خرداد سال 93 بین پنج کشور روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، بلاروس و ارمنستان تصویب شده است، گفت: اهداف این پیمان آزادسازی و تسهیل تجارت کالا بین کشورها از طریق کاهش یا حذف موانع تعرفهای یا غیرتعرفهای، ایجاد بستری برای منطقه آزاد تجاری برای حذف عوارض و سایر مقررات محدودکننده بین طرفین و البته حمایت از همکاری اقتصادی و تجاری است.
اردکانیان ادامه داد: هم اکنون یک بازار 190 میلیون نفری در منطقه وجود دارد که این اتحادیه اقتصادی را تشکیل دادهاند. البته اتحادیه اروپا مدل بزرگتری از این اتحادیه است و با کشورهای بیشتر، ولی در منطقه ما این مهمترین و فعالترین اتحادیه اقتصادی است.
رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی و تجاری ایران و فدراسیون روسیه تاکید کرد: روسیه به تنهایی واردکننده 250 میلیارد دلار کالا، محصولات صنعتی، کشاورزی، غذایی و دارویی از دیگر کشورهای جهان است. در حال حاضر 40 کشور دنیا درصدد پیوستن به این اتحادیه هستند که ما نیز درصددیم تا پیش از تشکیل اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه در آینده نزدیک بتوانیم به این اتحادیه ملحق شویم.
وزیر نیرو از رقابتپذیری بالای کالاهای ایرانی، اشتغال قابل توجهی برای نیروی کار کشور، جذب سرمایه قابل ملاحظه ای در مناطق شمالی و جنوبی کشور، برخورداری از معافیت کامل برای تولید کالا و صدور به بازار اوراسیا و بهرهمندی از تعرفه ترجیحی برای ایجاد بازارهای هدف به عنوان فواید این اقدام یاد کرد و افزود: طبیعی است که متقابلا فوایدی هم برای کشورهای اوراسیا دارد، از جمله استفاده از مسیر ترانزیتی شمال- جنوب برای صدور غلات به کشورهای روسیه و قزاقستان که از این حیث آنها هم به بازارهای شبه قاره هند و سایر کشورها دسترسی راحتتری پیدا خواهند کرد.
وی ادامه داد: حداکثر پس از 60 روز از نهایی شدن موافقتنامه که آن را لازم الاجرا میکند، سعی خواهیم کرد آن را عملیاتی کنیم بدین صورت که طرفها نسبت به کاهش و حذف عوارض گمرکی و هرگونه مالیات و هزینه کالاها اقدام می کنند و ظرف سه سال این موافقتنامه موقت تبدیل به یک موافقتنامه دائمی برای تشکیل منطقه آزاد تجاری میشود.