به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت, محمدامین سازگار نژاد عصر جمعه در نخستین جلسه شورای هماهنگی رفاه و تعاون دستگاه های تابعه این وزارتخانه در خراسان جنوبی افزود: باید برای استفاده بهتر از آموزش های مهارتی در کشور از تجربه جهانی استفاده کرد.
وی تاکید کرد: با توجه به تحولات اجتماعی و اقتصادی در بازار کار، رویکرد آموزش های فنی و حرفه ای در کشور باید تغییر کند و بازار، صاحبان صنایع، معادن، بنگاه های اقتصادی و آنهایی که ذینفع واقعی هستند باید متولی این کار باشند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از اهداف این وزارتخانه در برنامه ششم توسعه را ارائه آموزش های جدید به افراد جویای کار و متقاضیان بیان کرد.
وی یادآور شد: حفظ اشتغال پایدار در بازار منوط به تفاهم، تعامل و درک متقابل است و از نظر این وزارتخانه حفظ نیرو در بازار کار مهم و نیاز به همت جمعی دارد.
به گفته رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای اگر برای بازار کار سیاستگذاری نشود امکان ریزش نیرو وجود دارد.
سازگار نژاد تاکید کرد: کاری که مردم می توانند انجام دهند، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از انجام آن پرهیز می کند چون هدف جدی این سازمان پرهیز از موازی کاری است.
وی با بیان اینکه عملی کردن تعهدات دولت به مردم و جامعه کار ساده ای نیست،اظهار کرد: این وزارتخانه برای انجام ماموریت و تعهدات خود با موانعی مواجه است.
به گفته رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای، عده ای موفقیت دولت را موفقیت نظام نمی دانند که این موضوع در نوع خود یک چالش است.
وی بدون ذکر نام گروه یا افرادی گفت: برای انجام ماموریت های تعریف شده به هم افزایی و انسجام نیاز است.
سازگار نژاد یکی از دغدغه های اصلی سازمان خود را حفظ اشتغال موجود در بازار کار و ایجاد اشتغال جدید بیان کرد و گفت: باید این دغدغه ملی به فرصت تبدیل شود .
معاون وزیر تعاون تاکید کرد: خروج افراد از بازار کار یک دغدغه است و ضرورت دارد برای پایداری شغل تلاش کنیم.
در این نشست مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با اشاره به خلاء موجود در عرصه مهارت آموزی و کار آفرینی گفت: برای اشتغال ضروری است هر فردی حداقل با یک مهارت آشنا باشد و ساز و کار این مساله در سطح ملی تعریف شود.
به اعتقاد محمد سنجری می توان با احیا مجدد فرهنگ استاد، شاگردی در جامعه به ایجاد اشتغال کمک کرد.
به گفته وی در صورت احیای این فرهنگ و با توجه به فعالیت 25هزار واحد صنفی در خراسان جنوبی، هر واحد می تواند حداقل یک نفر را جذب بازار کار کند.
سنجری جمعیت جویای کار استان خراسان جنوبی را 18هزار نفر و نرخ بیکاری را 8.5درصد ذکر کرد.