به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، جواد حسین زاده در نشست خبری گفت: تاکنون شاخصهای کلان در سطح منطقهای محاسبه و منتشر نمیشد و نرخ تورم در سطرح شهری و روستایی بود در حالی که برای بدست آوردن نمودارهای اقتصادی قابل اعتماد، باید به شاخصهای کلان در سطح منطقه دست یافت و تورم را در سطح ملی محاسبه و منتشر کرد.
معاون اقتصادی و محاسبات ملی مرکز آمار ایران اظهار کرد: با توجه به اینکه نیازهای توسعه پایدار داشتن آمارها با تفضیل و جزئیات جغرافیایی است و برای حرکت به سمت سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و تمرکززدایی به آمارهایی منطقهای به تفکیک شهری و روستایی نیاز است، طرحهای آماری متعدد و متنوعی که از خانوارهای شهری و روستایی گرفته میشود از این
پس هم به صورت تفکیک شده و هم به صورت ملی ارائه میشود.
حسین زاده گفت: بر اساس نتایج سرشماری سال 95، بیست میلیون نفر در مناطق روستایی زندگی میکنند که معادل 26 درصد جمعیت ایران است و به همین دلیل ما تفاوتهای معناداری بین سطح قیمت مصرف در روستا و شهر داریم و برای افزایش و محاسبه درآمد روستاییان لازم است شاخص مصرف در روستا جداگانه محاسبه شود.
وی اظهار داشت: همچنین مطابق طرح هزینه - درآمد مرکز آمار ساختار الگوی مصرف در روستا و شهر بسیار متفاوت است و برای مثال مسکن در شهرها 30 درصد هزینه خانوارهای شهری را تشکیل میدهد در حالی که در روستاها 11 درصد است و همین مثالها نشان میدهد که تفاوت بین دو منطقه؛ استفاده از شاخص هایی متفاوت لازم است.
حسین زاده افزود: مرکز آمار ایران قبل از این یکم هر ماه شاخص قیمت مصرف کننده شهری و تورم شهری و هفتم هر ماه شاخص و تورم روستایی را منتشر میکرد که بعد از این هر دو شاخص اول هر ماه منتشر میشود.
وی گفت: مطابق آمارهای مرکز آمار ایران که بعد از این اول هر ماه منتشر میشود از ماه آینده هر سه شاخص تورم یعنی تورم شهری، روستایی و ملی جداگانه منتشر خواهد شد.
در مرداد ماه نرخ تورم روستایی 8. 8 و تورم شهری 7. 7 و تورم ملی 9 .7 بوده است.
معاون اقتصادی و محاسبات ملی مرکز آمار ایران در مورد علت تفاوت عدد تورم مرکزآمار ایران با عدد تورمی که بانک مرکزی اعلام میکند، گفت: مرکز آمار ایران برای گرفتن آمارها به بیش از 83 هزار کارگاه مراجعه و 350 هزار قیمت را جمع آوری میکند.
همچنین سبد کالایی مرکز آمار ایران برای براورد نرخ تورم 451 قلم کالای شهری و 279 قلم کالای روستایی است، کارمندان مرکز آمار به 229 شهرستان و 290 منطقه شهری و همچنین 517 آبادی برای جمع آوری آمارها مراجعه میکنند.
حسین زاده اضافه کرد: همین آمار نشان دهنده گستردگی میدانی فعالیت مرکز آمار ایران است
و از سازوکار جمع آوری اطلاعات برای آمار گیری بانک مرکزی اطلاعی ندارم، اما نرخی
مرکز آمار ایران ارائه میکند قابل اطمینان است.
وی اضافه کرد: مهر 96 سال پایه آماری از سال 90 به 95 تغییر خواهد کرد که به همین دلیل بعد از آن اقلام پایه از 451 به 455 عدد افزایش مییابد و جمع آوری قیمت از 350 هزار به حدود 450 هزار قیمت کالایی خواهد رسید.