به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی شرکت آب، وی با بیان اینکه در بخش آب های سطحی در سال های اخیر اتفاقات خوبی در زمینه مهار و تنظیم آب افتاده که باید توسعه یابد و سدهای در دست اجرای دیگر نیز هرچه سریع تر انجام و به مدار بهره برداری برسد گفت: با توجه به محدودیت های ذخیره آب در تاسیسات آبی و کاهش بارش و رواناب در دو ماه اخیر، امیدواریم با نزول رحمت الهی این نگرانی ها برطرف شود.
معاون عمرانی استانداری مازندران با اشاره به تسهیلات دولت در بخش آبیاری تحت فشار و ارتقاء راندمان آبیاری، نصب تجهیزات اندازه گیری آب را به موازات آبیاری تحت فشار و قطره ای بخصوص در اراضی بزرگ را ضروری برشمرد و تاکید کرد: باید بستر مشارکت مردم را فراهم نمائیم.
دکتر یخکشی دبیر شورای حفاظت منابع آب استان و مدیرعامل آب منطقه ای مازندران و مهندس رضوی مدیرکل هواشناسی مازندران از کاهش 50 درصدی ذخیره آب در سدها در مقایسه با سال گذشته و کاهش رواناب به میزان 39 درصد در مقایسه با دوره شاخص و کاهش 70 درصدی بارش در آبان ماه سال جاری خبر دادند و افزودند: از لحاظ کاهش بارش، استان مازندران درمقایسه با دیگر استان های کشور در رتبه دوم قرار دارد. از سویی در سال های اخیر از جمله سال گذشته شاهد حداکثر کاهش دما و حداکثر افزایش دما در مقایسه با دوره های شاخص بودیم که کاهش دما سبب خسارت هزار میلیارد تومانی به محصولات زراعی و باغی استان شده است. همچنین دمای بالای 42 درجه را برای اولین بار تجربه کردیم که برای عبور از این بحران ها راهی جز سازگاری با اقلیم نداریم.
در ادامه مهندس حیدرپور رئیس سازمان جهاد کشاورزی با تشریح برنامه های این سازمان برای ارتقاء راندمان آب ازجمله تجهیز و نوسازی اراضی، پوشش انهار و ایجاد آبیاری قطره ای و تحت فشار گفت: در تلاش هستیم با بهره گیری از روش نوین راندمان آب از 43 درصد به 90 درصد برسانیم.
آقای حیدرپور افزود: اقداماتی که برای افزایش راندمان آب از سال 92 تا 95 انجام دادیم موجب صرفه جویی حدود 310 میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی شده است.