به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان بنادر و دریانوردی، جلسه مشترک مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر و مدیرعامل شرکت پخش فراورده های نفتی منطقه ابادان با حضور صاحبان شناورهای فعال در بندر خرمشهر با موضوع رفع موانع و مشکلات سوخت رسانی به شناورها برگزار شد.
در این جلسه صاحبان شناورها مشکلات و معضلات خود را در خصوص تامین سوخت مورد نیاز خود را مطرح کردند.
در این جلسه محمد محسنی؛ مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر از مدیر عامل پخش فراورده های نفتی منطقه آبادان خواست از تمام ظرفیت ها برای رفع مشکلات و تامین سوخت مورد نیاز صاحبان شناورها استفاده کند.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری جلسه مشترک صاحبان شناورها با مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر و همچنین مدیرعامل شرکت پخش فراورده های نفتی منطقه آبادان برای نخستین بار و بمنظور رفع دغدغه همیشگی صاحبان شناورها در خصوص سهمیه سوخت مورد نیاز و روند تامین آن برگزار شده است.
وی یکی از نتایج این جلسه تسهیل فرایند تخصیص سوخت در سامانه «تجارت آسان» با توجه به موارد مطرح شده توسط اداره کل بندر و شرکت های نمایندگی کشتیرانی برشمرد و گفت: بررسی مشکلات به وجود آمده اخیر درپی افزایش قیمت سوخت و نرخ های اعلامی در راستای جلوگیری از تاخیر در عملیات ورود و خروج شناوران از دیگران مسایل مطرح شده بود که خوشبختانه در این خصوص تصمیم گیری شد و دغدغه صاحبان شناورها رفع شد.
مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر پیگیری تخصیص سوخت یارانه ای به شناوران متردد تجاری را از دیگر مصوبات این جلسه عنوان کرد و اظهار داشت: شفاف سازی فرایندها و پاسخ به سوالات مطروحه نمایندگان کشتیرانی همچنین پیگیری موارد و شکایات مطروحه که بایستی از مراجع دیگر پیگیری شود نیز در دستور کار قرار گرفت.
محسنی ابراز امیدواری کرد: با رفع مشکلات تامین سوخت شاهد کاهش دغدغه صاحبان شناور برای فعالیت های تجاری خود در مجتمع بندر خرمشهر باشیم.
لزوم افزایش اطلاعرسانی برای معرفی ظرفیتهای گردشگری
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر همچنین در جلسه کمیته گردشگری با اعلام اینکه بندر خرمشهر جزو اولین بنادر در زمینه احیای موضوع گردشگری بوده است گفت: ظرفیتهای گردشگری منطقه باید به شکل بهتری در سطح شهرستان اطلاعرسانی عمومی شود.
وی اظهار کرد: یکی از ظرفیتهای مورد غفلت واقع شده در منطقه خوزستان به ویژه خرمشهر، بحث گردشگری است که در این خصوص تلاشهای زیادی شد تا زمینه نهادینه شدن و توجه بیشتر به این صنعت در منطقه فراهم شود.
وی ادامه داد: متاسفانه با وجود اینکه اساسا پرداختن به حوزه گردشگری جزو وظایف ذاتی فعالیت بنادر نیست اما بواسطه لزوم توجه به مسئولیتهای اجتماعی، این اداره کل تلاشهای جدی در زمینههای مختلف در سطح منطقه انجام داد که برخی از موارد به دلیل عدم حمایت در سطح شهرستان تاکنون به سرانجام نرسیده است اما همچنان به شکل جدی بدنبال تحقق برنامههای تدوین شده برای احیای این صنعت در شهرستان هستیم.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر خاطرنشان کرد: بندر خرمشهر در واقع احیاگر موضوع گردشگری دریایی است و در این خصوص آماده ارایه هرگونه خدمات و تسهیلات به فعالان و علاقهمندان این حرفه پردرآمد است.
وی تصریح کرد: برای رونق گردشگری دریایی باید احیای سواحل رودخانه های اروند و کارون، ایجاد و توسعه اقامتگاه های محلی و بومی، شناسایی توانمندی های گردشگری منطقه و جاذبه های بوم گردی در روستاهای زیبای اطراف شهرستان خرمشهر، راه اندازی تورهای تفریحی، برگزاری مسابقات ورزشی آبی و ... صورت گیرد.
محسنی در خصوص اهمیت توسعه گردشگری دریایی و نقش آن در رشد اقتصادی گفت: این صنعت نوظهور و پولساز می تواند باعث رفع مشکلات و ناهنجاری های اجتماعی، ایجاد اشتغال و درآمد زایی بالا شود.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر گفت: بندر خرمشهر با بررسی دقیق و شناسایی توانمندی های گردشگری، راهکارهای مختلفی از جمله ایجاد8 پست اسکله تفریحی و گردشگری در رودخانه کارون را در دست اقدام دارد.
وی در ادامه به پیشنهاد راه اندازی مرکز آموزش ویژه دریانوردان عراقی در این شهراشاره کرد و اظهار داشت: راه اندازی این مرکز در منطقه آزاد اروند می تواند منجر به افزایش تعاملات آموزشی و علمی میان دو کشور ایران و عراق شود.
وی خواستار راهاندازی نمایشگاه گردشگری برای معرفی ظرفیتهای و توانمندیهای این صنعت در سطح شهرستان خرمشهر با محوریت بندر خرمشهر شد.