پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 583559 تاریخ : 1400/04/08-09:11:48
,17,
مشکل پوشاک کشور، قاچاق نیست؛ دستگاه های متولی موانع تولید را رفع نمایند

مؤیدی خرم آبادی با قاطعیت گفت:

مشکل پوشاک کشور، قاچاق نیست؛ دستگاه های متولی موانع تولید را رفع نمایند

رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حاشیه جلسه اعضای این ستاد گفت: با قاطعیت می گوییم از این پس دیگر مشکل پوشاک کشور، قاچاق نیست؛ دستگاه های متولی موانع تولید را رفع نمایند.

به گزارش بانک و صنعت، علی مؤیدی خرم آبادی، رییس ستاد مرکزی مبارزه باقاچاق کالا و ارز پیش از ظهر امروز(دوشنبه) در حاشیه یکصدو سی و دومین جلسه اعضای این ستاد به تشریح اهم اقدامات و دستاوردهای ستاد و دستگاه های عضو پرداخت و گفت: تقدم و تمرکز بر امر پیشگیری از قاچاق، مقابله موثر و بازدارنده و نیز کاهش آسیب های ناشی از مبارزه مبنای تدوین رویکرد جامع نگر در سیاست گذاری و مدیریت کلان مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دولت دوازدهم بوده است.

وی اقدامات و الزامات قانونی در مدیریت کلان مبارزه با قاچاق کالا و ارز را نیز مورد توجه قرار داد و با اشاره به تصویب قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال 1392 و مراحل اصلاح آن در سال های 1394 و 1397 اظهار داشت: در حال حاضر این قانون در نوبت رفع ایرادات شورای نگهبان در مجلس شورای اسلامی قرار دارد.

مؤیدی در معرفی اهم اقدامات پیشگیرانه از قاچاق از استقرار و بهره برداری از سامانه های الکترونیکی و هوشمند با هدف شفاف سازی گردش کالا از پیش از ورود تا سطح عرضه و بازار و نیز شناسایی سیستمی تخلفات و قاچاق کالا و ارز خبر داد.

وی با اعلام پیشرفت 72 درصدی سامانه ها در خصوص وضعیت اجرای تکالیف دستگاه ها برای تکمیل سامانه ها تا پایان سه ماهه اول سال 1400 گفت: تعزیرات حکومتی و سازمان غذا و دارو به ترتیب با 20 و 31 درصد کمترین و قوه قضاییه و نیروی انتظامی با 100 درصد، بیشترین میزان پیشرفت در عمل به تکالیف ابلاغی را داشته اند.

رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین به پیشگیری از قاچاق موبایل و موبایل واره ها اشاره کرد و گفت: با اجرای طرح رجیستری زمینه های سوء استفاده از ورود این کالا از طریق مسافری و قاچاق حذف و با حمایت از تجارت قانونی زمینه افزایش اشتغال ناشی از تجارت قانونی فراهم شد.

وی کاهش 6/ 5 میلیارد دلاری قاچاق گوشی تلفن همراه، تحقق 10 هزار میلیارد تومان درآمد، تامین کامل بازار از مسیر رسمی، بهبود سلامت فضای کسب و کار و مدیریت عرضه و تقاضا و رصد زنجیره تجاری آن را از مهم ترین دستاوردهای این طرح برشمرد.

مؤیدی همچنین طرح مقابله با برندهای محرز پوشاک قاچاق را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: با قاطعیت می گوییم از این پس دیگر مشکل پوشاک کشور، قاچاق نیست؛ دستگاه های متولی موانع تولید را رفع نمایند.
وی گفت: اکنون شاهد کاهش 60 درصدی قاچاق پوشاک هستیم و با اقدامات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز قاچاق پوشاک از رتبه اول با رقم 3 میلیارد دلار در سال های 96 و 97 به قریب 500 میلیون دلار رسیده است.

مؤیدی ادامه داد: نصب مارک و برند خارجی روی پوشاک، دلیل بر قاچاق آن نیست، گرایش و تغییر ذائقه مردم به مصرف پوشاک ایرانی همت دستگاه های متولی را می طلبد.

رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اجرای طرح های ویژه برای پیشگیری از قاچاق دام، لوازم خانگی، کالاهای سلامت محور، فرآورده های دخانی، فرآورده ها و مشتقات نفتی، ارز، پیشگیری از خروج غیر قانونی کالاهای اساسی و یارانه ای، اصلاح و بهبود فرآیند انبارش کالا، رفع معضل کارت بازرگانی یکبارمصرف، کاهش معافیت های مرزنشینی و ترویج مصرف کالای ایرانی را از دیگر اقدامات و دستاوردهای پیشگیری از قاچاق در دولت دوازدهم برشمرد.

وی در ادامه این بخش از سخنان خود در رابطه با کاهش آسیب پذیری مبادی رسمی ورود و خروج کالا از کنترل مبادی رسمی و تجهیز گمرکات به دستگاه های ایکس خبر داد و گفت: تا اواخر سال 92 صرفا 6 دستگاه در مبادی رسمی کشور نصب شده بود که همزمان با روی کار آمدن دولت یازدهم و تصویب قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز این تعداد به 17 دستگاه افزایش یافت و اخیرا با همت و پیگیری های متعدد ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز 13 دستگاه دیگر از طریق مشارکت بخش خصوصی در دست اجرا قرار گرفته که 1 دستگاه از آن هم اکنون در درب واردات گمرک بندر شهید رجایی به بهره برداری رسیده است.

رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در بخش دیگری از سخنان خود در بیان اهم اقدامات مقابله ای، اصلاح قوانین و مقررات، ارتقای توان کشف کالای قاچاق (قطعی و سیستمی)، مقابله با کالای قاچاق در فضای مجازی، مقابله با قاچاق در پیش از مبادی، مدیریت اموال مکشوفه قاچاق و کنترل موثر مرزها را از مهم ترین دستاوردها و توفیقات دولت در مقابله با قاچاق معرفی کرد.

وی در خصوص بهبود و ارتقای کیفیت تشکیل و رسیدگی به پرونده های قاچاق و اجرای احکام گفت: در سال 1399 بیش از 570 پرونده ی ملی و مهم با ارزشی بالغ بر 200 هزار میلیارد ریال تحت رصد و پیگیری در کارگروه موضوعه در ستاد قرار گرفت.

مؤیدی در رابطه با پیگیری پرونده های ملی و مهم نیز اظهار داشت: با تلاش های انجام شده محکومیت 162 پرونده ملی، مهم وکلان قاچاق با جزای نقدی بالغ بر 63 هزار میلیارد ریال قطعی شد.

یکصد و سی و دومین جلسه اعضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در آستانه 12 تیرماه، سالروز صدور فرمان رهبر معظم انقلاب در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز در محل وزارت کشور برگزار شد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 194
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران