به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بیمه معلم، متن این گفت و گو که در ویژه نامه سراسری بیمه های بازرگانی روزنامه دنیای اقتصاد در تاریخ دوشنبه jQuery15209467106435913593_1453985254605 آذرماه منتشر شده به این شرح است:
- نظرجنابعالی درخصوص آیین نامه توانگری مالی شرکتهای بیمه چیست؟
اصولا وجود این آیین نامه بهتر از نبود آن است، اما به این آیین نامه هم می تواند انتقادهایی وارد کرد. توانگری مالی مجموعه ای از فرمول هاست که پس از ورود صدها داده، یک عدد نهایی را به عنوان حاشیه توانگری مالی ارائه می دهد. حال اگر داده های اولیه واقعی و یا درست نباشند، در نتیجه عدد نهایی اشتباه خواهد بود. درست است که آیین نامه فعلی نواقصی دارد، ولی می تواند با استفاده از داده های معتبر (ذخایر فنی صحیح) تا حدود خوبی بازتاب توانگری شرکت های بیمه باشد.
- شرکت تحت مدیریت شما دارای چه نسبت توانگری است و شما برای ارتقای آن چه برنامهای دارید؟
در حال حاضر رتبه توانگری شرکت مطلوب است و با کنترل ریسک، افزایش سرمایه و صدور بیمهنامههای خرد به دنبال تثبیت آن هستیم.
مهمترین عامل موفقیت هر شرکت خدماتی و به خصوص شرکت های بیمه سرمایه انسانی آن است. لذا سعی ما در بیمه معلم بر این بوده که با ترسیم شفاف مسیر حرکت شرکت، آموزش، حمایت و تفویض اختیارات لازم به کارکنان، شرایط مناسب برای به کارگیری موثر کارکنان و دستیابی به اهداف سازمان را فراهم کنیم. در یک کلام الگوی مدیریتی اینجانب، مدیریت مبتنی بر مشارکت سازمانی است. به این معنی که خود کارکنان در فرایند مدیریت نقش ایفا کنند و خود را عضو موثری از شرکت بدانند. بر این اساس هریک از کارکنان از کمترین تا بیشترین مسئولیت، در برنامه ریزی و اجرای برنامه های کاری شرکت ایفای نقش می کنند.
یکی از مهمترین موضوعاتی که به عنوان مدیر ارشد شرکت بر عهده دارم، ایجاد فرصت رشد برای کارکنان است. همواره به همکارانم در بیمه معلم عرض کرده ام، من از برنامه ای هرچند صددرصد کامل نباشد ولی از ذهن بدنه شرکت بیرون آمده باشد، حمایت می کنم و منابع لازم جهت اجرایی شدن آن برنامه را تأمین مینمایم.
یکی از موضوعات کلیدی طرح جانشین پروری در شرکت است. ما از اکنون به دنبال تربیت مدیران شایسته برای آینده شرکت هستیم که سبک صحیح مدیریت می تواند نقش اساسی در این خصوص داشته باشد. فراهم کردن مسیر رشد و پیشرفت این سرمایه های جوان، یکی از اهداف شرکت است. برآنیم که مدیریت در بیمه معلم درون زا باشد و همین نیرو ها در آینده تبدیل به راهبران آتی شرکت شوند.
نکته دیگری که اینجانب در خصوص استقرار مدیریت مشارکتی در بیمه معلم به آن رسیده ام این است که به مدیران شرکت همواره توصیه می نمایم که از روش های دستوری و یک طرفه پرهیز نمایند، چرا که این مساله سبب می شود کارکنان امکان طرح موضوعات خود را نداشته باشند و احساس کنند در شرکت نقش تعیین کننده ای ندارند که این امر خطر بزرگی برای شرکت تلقی می شود.
- دستاوردهای این مدل در شرکت تحت مدیریت شما چیست؟
در یک نگاه دستاوردهای عملی شرکت در دوره مدیریت اینجانب ظرف سالهای ?? تا کنون شامل موارد زیر است:
- افزایش سه برابری سرانه حق بیمه تولیدی کارکنان شرکت
- کاهش قابل توجه خروج کارکنان
- افزایش قابل ملاحظه نفر-ساعت آموزشی کارکنان
- رشد سه برابری فروش شرکت
- رشد دو برابری سهم بازار شرکت در صنعت بیمه
- افزایش دو برابری سهم بیمه های زندگی از پرتفوی شرکت
- رشد قابل توجه سودآوری شرکت
- تجربه شما از این مدل مدیریتی چیست؟
تجربه بنده در بیمه معلم نشان داده است که هر زمان شرکت به کارکنان اعتماد کرده، متضرر نشده و همکاران با تلاش مطلوب خود از دل و جان، پاسخ اعتماد شرکت را داده اند. به همین دلیل تلاش ما بر آن است که محیطی را برای ایشان فراهم کنیم که بتوانند به بهترین نحوه ممکن کار کنند تا بیشترین بهره وری را داشته و از کارشان لذت ببرند.
بنده با بیش از ?? سال سابقه در عرصه مدیریت، بسیار خرسندم که در مجموعه بیمه معلم مشغول به خدمت می باشم و افتخار می کنم که در حال حاضر بیمه معلم در مسیر دستیابی به چشم انداز خود که همان “قرار گرفتن در بین ? شرکت برتر صنعت بیمه” میباشد، حرکت رو به رشدی را طی می کند.
- نقش سهامداران در مدیریت یک شرکت بیمه چیست؟
سهامداران در مدیریت شرکت سهیماند. این گونه نیست که آنها فقط سرمایه خود را در شرکت گذاشته باشند و بدون دخالت در اداره شرکت، به سود یا زیان رضایت بدهند. سهامداران هستند که شرکت را رهبری میکنند و هر گونه تغییر و تحول در شرکت باید با نظر آنها باشد.
- الزامات مدیریت درست یک شرکت بیمه چیست؟ نقش نهاد ناظر در این خصوص چیست ؟
مهمترین الزام مدیریت یک شرکت بیمه، تسلط بر قوانین بیمهای و رعایت آیین نامههای ابلاغی بیمه مرکزی است. از سوی دیگر یک بیمهگر باید با اصول بیمه آشنا باشد، مدیریت ریسک را بشناسد و به بازارهای نو توجه جدی داشته باشد.
- به نظرشما برای مدیریت یک شرکت بیمه باید بیمهگر بود یا مدیر؟
این دو لازم و ملزوم یکدیگرند. یک مدیر بدون شناخت به صنعت بیمه و مقتضیات آن نمیتواند در یک شرکت بیمه عمل کند. به هر حال شرکت بیمه یک شرکت چند وجهی است که مراجعه کننده مستقیم دارد،دارای صورتهای مالی است و با طیف وسیعی از مشتریان رو به روست. به همین دلیل باید یک مدیر با نگاههای همه جانبه در راس یک شرکت بیمه می بایست فعالیت کند.