پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 226178 تاریخ : 1395/07/11-16:09:27
,5,
محصولات پتروشیمی و فرآورده های نفتی در بورس کالا آینده روشنی دارند

مدیرعامل بورس کالا:

محصولات پتروشیمی و فرآورده های نفتی در بورس کالا آینده روشنی دارند

مدیرعامل بورس کالا با روشن دانستن آینده عرضه محصولات پتروشیمی و فرآورده های نفتی در بورس کالا گفت: روند معاملات مثبت است و در نیمه نخست سال 95 بورس کالا میزبان معامله نزدیک به 2 میلیون محصول بوده است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، حامد سلطانی نژاد صبح امروز (یکشنبه، 11 مهرماه) در یک نشست خبری گفت: معاملات محصولات پتروشیمی و فرآورده های نفتی در بورس کالا روند مثبتی دارد و در 6 ماه نخست امسال این شرکت میزبان معامله یک میلیون و 724 هزار تن محصول بوده است که 32 درصد افزایش را نشان می دهد.

وی همچنین از افزایش 23 درصدی ارزش معاملات محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی در بورس کالا خبر داد.

مدیرعامل بورس کالا تصریح کرد: برای برآورده کردن نیازهای عرضه کنندگان محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی در ارتباط هستیم، همچنین رشد عرضه محصولات در 6 ماه گذشته نشان می دهد تصمیم شورای عالی رقابت مبنی بر عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا به نفع آنهاست.

سلطانی نژاد در پاسخ به پرسشی درباره مقاومت برخی پتروشیمی‌ها برای خروج از بورس کالا گفت: تصمیم شورای رقابت به عنوان یک نهاد قانونی نتیجه رایزنی های گسترده میان همه بخش هاست.

وی افزود: همه درخواست های پتروشیمی ها از جمله درخواست های آنها در حوزه عرضه‌های خاص پاسخ داده شد.

مدیر عامل بورس کالا به انحصاری بودن سمت عرضه در برخی محصولات پتروشیمی اشاره کرد و گفت: آنچه شورای رقابت تصویب کرده، یک قانون است و همه باید از آن تبعیت کنند و آنهایی که تبعیت نکنند هزینه تبعیت نکردن از قانون را می پردازند.

سلطانی نژاد، عرضه 300 نوع محصول پتروشیمی در گریدهای مختلف در بورس کالا را یادآور شد و گفت: تعداد انگشت شماری از پتروشیمی‌ها در بورس حضور ندارند.

وی افزود: به شرکت‌های پتروشیمی که در بورس کالا حضور ندارند یک ماه فرصت داده شد تا محصولات خود را در این فضای شفاف و رقابتی عرضه کنند.

وی ادامه داد: به منظور تحقق خواست پتروشیمی‌ها، انجام قراردادهای بلندمدت تسهیل شد؛ سازوکارهای عرضه‌های خاص در بورس کالا فراهم و درباره ابهام‌های مطرح شده شفاف سازی شد.

مدیرعامل بورس کالای ایران از متنوع شدن عرضه های پتروشیمی‌ها در بورس کالا در نتیجه تعامل میان دو طرف خبر داد و گفت: برای تامین مالی پتروشیمی ها افزون بر قراردادهای سلف، تلاش داریم تا از طریق قرارداد پیمان آتی به آنها برای جذب منابع کمک کنیم.

این مقام بورس کالا همکاری با شرکت‌های پتروشیمی در جهت ارائه برنامه عرضه، افزایش عرضه، ایجاد زیرساخت‌های قراردادهای بلندمدت، پالایش متقاضیان خرید، تسهیل تامین مالی شرکت‌ها از طریق قراردادهای سلف و سلف موازی استاندارد را در دستور کار عنوان کرد.

وی در پاسخ به ابهامات مطرح شده از سوی وزیر صنعت و معدن و حمایت وی از خروج پتروشیمی‌ها از بورس کالا نیز گفت: شورای رقابت یک نهاد فرازقوه‌ای است و از همه قوا از جمله قوه قضائیه، دولت و دیگر نهادها در آن نمایندگانی حضور دارند و تصمیم این نهاد قانون است و باید معیار عمل همه قرار گیرد.

سلطانی نژاد از قانع شدن محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت از بیشتر توضیحات بورس کالا درباره اهمیت حضور پتروشیمی ها خبر داد.

وی با اشاره به کاهش 33 درصدی ارزش معاملات فرآورده های نفتی در بورس کالا در 6 ماه نخست سال 95 گفت: معامله فرآورده های نفتی از لحاظ مقدار کاهش خیره کننده ای نداشته است و تنها 2 درصد کاهش داشت و کاهش شدید ارزش معاملات تحت تاثیر  کاهش قیمت نفت اتفاق افتاد.

مدیرعامل بورس کالا روند معاملات بورس کالا را در سال 95 مثبت ارزیابی کرد و تصریح کرد: ارزش معاملات انجام شده در بورس کالا در 6 ماه نخست امسال، 35 هزار و 300 میلیارد تومان بوده که این مقدار 40 درصد کل سهم معاملات بورسی است.

وی، بورس کالا را از جهت میزان معاملات شش ماه گذشته دارای رتبه اول در میان بورس های ایران دانست و افزود: 46 درصد معاملات انجام شده به صورت سلف بوده که نشان‌دهنده نقش مثبت این بازار در حوزه تامین مالی بنگاه‌های تولیدی است.

سلطانی نژاد درباره خودداری برخی شرکت‌ها از حضور در بورس هم گفت: باید معاملات خارج از بورس هزینه بر باشد تا حتی واسطه‌ها هم سراغ بورس بیایند.

وی درباره افزایش تعاملات بورس کالای ایران با دیگر بورس های منطقه و جهان هم گفت: باوجود برخی مشکلات بانکی، رایزنی هایی برای استفاده از قراردادهای بلندمدت، عرضه های سلف و عرضه کالاها در انبارهای کشورهای مقصد در جهت گسترش تعاملات بین المللی بورس کالا صورت گرفته است.

مدیرعامل بورس کالا به ناآرامی‌ها در برخی کشورهای همسایه نیز اشاره کرد و تصریح کرد: گرچه تحولات جاری در کشورهای همسایه مانع توسعه همکاری های بورسی است اما مذاکره با همسایگان برای عرضه بدون واسطه کالاهای صادراتی ادامه دارد.

وی همچنین عضویت بورس کالا در فدراسیون جهانی بورس ها را برای تقویت بعد بین المللی بورس کالای ایران موثر دانست.

سلطانی نژاد، راه اندازی معاملات قراردادهای آتی ارز و پی وی سی و معاملات گواهی سپرده کالایی محصولات صنعتی و پتروشیمی را در دستور کار بورس کالا اعلام کرد.

این مقام مسئول گفت: معاملات قراردادهای آتی و برخط روندی صعودی داشته و قصد داریم گواهی سپرده کالایی برای محصولات جو دامی، ذرت دانه ای و سکه را به دیگر محصولات مثل پی وی سی و محصولات آهنی توسعه دهیم.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 201
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران