به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان خصوصی سازی، اکبر بهنامجو، استاندار اردبیل با بیان اینکه واگذاری کشت و صنعت مغان بر اساس اصل 44 واگذار شده و لازم الاجرا می باشد، گفت: واگذاری این بنگاه بزرگ اقتصادی به بخش خصوصی یکی از راهکارهای اساسی نجات، احیا و رونق آن می باشد و با این هدف مدیریت استان موافق این واگذاری بود هر چند که عملیات مربوط به این واگذاری از چند سال پیش مطرح بوده است.
وی با اشاره به روند واگذاری کشت و صنعت مغان بیان کرد: توافق مدیریت استان با این واگذاری به این معنی نیست که در استان به موضوع بی تفاوتی وجود داشته باشد، مسئولان استان در این باره بسیار حساس هستند و مطمئنا در واگذاری آن احیا و رونق اقتصادی منطقه را مد نظر داشته و بر امور نظارت دارند.
مالک جدید کشت و صنعت توانایی اقتصادی و اهلیت لازم را دارد
استاندار اردبیل درباره مالک جدید شرکت کشت و صنعت مغان گفت: مالک جدید این شرکت یونس ژائله صاحب شرکت معتبر شیرین عسل می باشد، وی از جمله کارخانه داران و صادرکنندگان موفق کشور بوده و در ده ها کشور خارجی نیز به فعالیت اقتصادی مشغول است.
بهنامجو اضافه کرد: این فرد همچنین دارای تجربه در زمینه راه اندازی و اداره کشت و صنعت بوده و تصورم این است که می تواند موجب تحرک و پویایی مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان باشد.
او اضافه کرد: ژائله نفر دوم مزایده برگزار شده توسط شرکت خصوصی سازی برای واگذاری کشت و صنعت مغان بوده و پس از انصراف نفر اول به طور قانونی کشت و صنعت به او که نفر دوم مزایده می باشد، واگذار شده است.
استاندار اردبیل گفت: علاوه بر انجام تحقیقات دقیق و کافی در زمینه اهلیت ژائله، با وی دیدار و در جریان چند و چون طرح های توسعه ای وی در مورد کشت و صنعت مغان قرار گرفته ام.
بهنامجو با بیان اینکه اهلیت و شایستگی اقتصادی این فرد امری ثابت شده ،افزود: طرح های توسعه ای مورد نظر این فرد دورنمای خوشی برای کشت و صنعت مغان در پی خواهد داشت.
به گفته وی، عملکرد مجموعه تولیدی شیرین عسل در مجموع عملکرد موفقی بوده که 160 نوع کالا در هفت کشور تولید می کند و به 62 کشور هم محصولات خود را صادر می کند و هم اکنون صادر کننده نمونه کشور نیز می باشد.
بهنامجو بیان کرد: این سرمایه گذار می تواند در صنایع تبدلی لبنیات ، دامپروری ، کشاورزی و دیگر زمینه ها سرمایه گذاری کند تا اشتغال بیشتری هم در منطقه با اولویت جوانان مغان ایجاد شود.
استاندار اردبیل همچنین افزایش میزان تولیدات دامی، باغی ، بازسازی ، ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی و صادرات محور کردن این مجموعه را از جمله شروط واگذاری کشت و صنعت مغان عنوان کرد.
قیمت واگذاری کشت و صنعت مغان بر اساس پیشنهاد برنده اول می باشد
بهنامجو با اشاره به برخی مطالب و ادعاها در باره واگذاری ارزان کشت و صنعت مغان بیان کرد: با اینکه مالک جدید نفر دوم پیشنهاد دهنده بوده، اما واگذاری بر اساس همان قیمت پیشنهادی نفر اول می باشد.
وی بیان کرد: بر خلاف برخی مطالب مطرح شده در باره ارزان فروشی، باید گفت که اینگونه نیز نیست، مبلغ پیشنهادی برنده مزایده رقم قابل توجهی است که اگر به استان تزریق شود می تواند موجب کمک به توسعه زیرساخت های استان و منطقه شود.
بهنامجو بیان کرد: مردم هیچ نگرانی از این واگذاری نداشته باشند چرا که سرمایه گذار اشتغال زایی و رونق و توسعه این شرکت را متعهد شده است.
تعدیل نیرو در کار نیست، مالک جدید بدنبال افزایش کارگران کشت و صنعت است
استاندار اردبیل با رد برخی ادعاها در باره احتمال تعدیل نیرو و یا تزریق نیروهای غیر بومی به مجموعه کشت و صنعت گفت: مالک کشت و صنعت نه تنها بدنبال تعدیل و اخراج کارگران و کارکنان مجموعه کشت و صنعت مغان نیست بلکه وعده افزایش هزار و 500 کارگر به تعداد کارکنان فعلی این بنگاه اقتصادی را نیز داده است.
وی بیان کرد: با پیاده سازی ایده های توسعه ای مالک جدید کشت و صنعت مغان ، بی شک فرصت های شغلی جدید در این شرکت ایجاد خواهد شد ضمن اینکه وی وعده داده که اولویتش در بکارگیری نیروها افراد و ساکنان بومی منطقه باشد.
او اظهار داشت: این سرمایه گذار متعهد شده ضمن حفظ پرسنل موجود، مجموعه باغات، گاوداری و دیگر واحدهای راکد کشت و صنعت را احیا و با ایجاد صنایع تبدیلی زمینه فرصت های جدید شغلی را در شرکت فراهم سازد.
بهنامجو گفت: ما نه تنها به دنبال حفظ اشتغال موجود هستیم بلکه با ارتقای بهره وری و حرکت به سمت صادرات شاهد افزایش تعداد شاغلان و تولید در این شرکت خواهیم بود.
زمین های کشت و صنعت قابل واگذرای و تغییر نیست
استاندار اردبیل در باره برخی دغدغه ها در باره احتمال فروش و یا خرد سازی زمین های متعلق به شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان گفت: به هیچ وجه در این زمینه نگرانی وجود ندارد.
بر اساس قانون دست کم تا 10 سال آینده مالک حق ایجاد تغییر، خردسازی و فروش زمین و اموال شرکت کشت و صنعت را ندارد، ضمن اینکه نمی تواند اقدام به واگذاری سهام شرکت کند و از این بابت نگرانی وجود ندارد.
به گفته وی، تا پایان پرداخت اقساط و تسویه حساب هیچگونه تغییر جدی در این شرکت به جز طرح های توسعه ای و رونق اقتصادی آن قابل انجام نیست و بر این امر نیز نظارت لازم انجام خواهد شد.
او افزود: با توجه به شرایط واگذاری و نیز توانمندی اقتصادی مالک جدید شرکت کشت و صنعت مغان انتظار می رود که در این مدت روند توسعه ای آن بگونه ای باشد که نه تنها این مجتمع تضعیف نشود بلکه رونق گرفته و نیاز به طرح های جدید توسعه برای آن باشد.