به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازشانا,مهدی عسلی درباره تنشهای اخیر میان ایران و عربستان و تاثیر آن بر بازار نفت گفت: تاثیر این گونه تنش سیاسی بر بازار نفت کوتاه مدت خواهد بود و به محض این که بازار نسبت به عرضه نفت مطمئن شود دیگر واکنشی نشان نخواهد داد.
وی با اشاره به این که این اختلافها بارها میان اعضای سازمان کشوهای صادرکننده نفت (اوپک) به وجود آمده و حتی در برخی موارد منجر به جنگ نیزشده است، تاثیر اتفاق اخیر میان ایران و عربستان را یک موضوعی سیاسی دانست و تصریح کرد: این موضوع تاثیر کوتاه مدت در بازار نفت خواهد شد.
عسلی با بیان این که مازاد عرضه بیش از 2 میلیون و 500 هزار بشکه ای هم اکنون بزرگترین تهدید برای بازار نفت است، به تفاوت نگاه ایران و عربستان درباره نفت اشاره کرد و گفت: در حالی که ایران از نفت به عنوان ابزار توسعه استفاده می کند، عربستان با نفت هویت پیدا می کند بنابراین سعی می کند با هر قیمتی هویتش را نگه دارد.
وی درباره این که آیا تنش اخیر سبب اختلاف نظر بیشتر ایران و عربستان در نشست آینده اعضای اوپک و مقابله عربستان با ایران برای افزایش تولید نخواهد شد، تصریح کرد: ایران بارها اعلام کرده که بلافاصله پس از لغو تحریمها 500 هزار بشکه به تولید نفت خود می افزاید و در فاصله کمتری این میزان را به یک میلیون بشکه در روز خواهد رساند.
به گفته عسلی، با توجه به کاهش یک میلیون و 500 هزار بشکه ای تولید نفت ایران ضرورتی به کاهش تولید نفت ایران وجود ندارد و برخی اعضای اوپک که در دوران تحریم اقدام به افزایش تولید باید برای ثابت در بازار نفت تولید خود را کاهش دهند.
به گزارش شانا، عربستان در سال گذشته میلادی تولید خود را به بالاترین حد در تاریخ صنعت نفت خود رساند و دیگر اعضا را نیز تشویق به این کار کرد در حالی که این سیاست در تقابل با سیاستهای پیشین این کشور بود که هر گاه قیمت با افت روبرو می شد، تولید و عرضه را کاهش می داد تا بازار متوازن شود.