به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از ایسنا، حجتالاسلام احمد مازنی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در اختتامیه نخستین جشنواره عکس احیا که در سازمان میراث فرهنگی برگزار شد، یکی از مهمترین ضعفهای سازمان میراث فرهنگی را تغییر مدیریتهای دائم در این سازمان دانست و خطاب به علی اصغر مونسان اظهار کرد: لطفا در این سازمان بمان و اگر جای بهتری برای استفاده از حضورت پیشنهاد شد، نرو.
او با تأکید بر اینکه بخش میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیازمند ثبات مدیریتی و سواد است، ادامه داد: همیشه زمان زیادی نیاز است تا هر انسانی که به این سازمان وارد میشود، میراث فرهنگی را بشناسد و با مرمت و استانداردهای موزههای آشنا شود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر ممکن است مدیران وارد شده به سازمان میراث فرهنگی از ابتدا متخصص نباشند اما تا زمانیکه آنها به استانداردهای لازم برسند، زمان زیادی نیاز است. بنابراین در این سازمان باید فرصت کافی برای درک روسای سازمانی از این دستگاه باشد.
مازنی همچنین در ادامه به تاریخ غنی ایران اشاره کرد و گفت: این کشور از ویژگیهایی برخوردار است که یکی از آن ویژگیها، تاریخ مصور است. ایران در یک نگاه در تمام مناطق از شمال و جنوب و شرق و غرب آن تاریخی مصور است و کمتر کشوری را میتوان یافت که بتوان به این صورت آن کشور را معرفی کرد.
او گفت: نقشبرجستههایی مانند بیستون و آثاری مانند تختجمشید و دیوارنگارههایی که در مساجد و بناهای تاریخی ما مشاهده میشود، همه نمونههایی از تاریخ مصور ایران عزیز است.
مازنی با بیان اینکه مهمترین دلیل تجمیع سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری این است که این آثار و این تاریخ مصور به دنیا معرفی شود، افزود: البته بهعنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی فکر میکنم یکی از دلایل این اشکال که نتوانستیم این تاریخ مصور را در طول سالهای مختلف بشناسانیم، تجربه تغییرات مدیریتی در این سازمان است؛ به گونهای که در طول دو سال گذشته شاهد تغییر سه مدیر در این سازمان هستیم اما درخواست من از آقای مونسان این است که اگر حتی مسئولیت دیگری نیز به شما پیشنهاد شد، از این سازمان نروید.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: انتقال مفاهیم تاریخی و فرهنگی به هیأت دولت و رئیسجمهوری و نیز انتقال آنها به مردم و گردشگران داخلی و خارجی یکی از مهمترین مسئولیتهایی است که بر عهده رئیس این سازمان نهاده شده است.
او افزود: کشوری مانند پرتغال 10میلیون نفر جمعیت دارد و به همین تعداد نیز گردشگر دارد اما زمانی که سخن از گردشگری میشود، آثار ارزشمندی که ما داریم کمتر دیده میشود.
این نماینده مجلس سپس از نگاههای منفی به حوزه گردشگری انتقاد کرد و افزود: تصور اشتباه از تأثیر حضور گردشگران خارجی به کشور باعث شده است تا نتوانیم این ارزشها را بهخوبی معرفی کنیم؛ درحالیکه گردشگران اروپایی عاشق دیدن روستاهای تاریخی و آثار فرهنگی و ارزشمند ما هستند.
او خطاب به عکاسان حاضر در این جشنواره نیز گفت: قدرت تصویر را نباید دستکم گرفت، برای کار عکاسان نباید قیمت گذاشت. عکسهایی که شما خلق کردهاید هرکدام بهخوبی توانسته است زیباییهای تاریخی ایران را به تصویر بکشد و پیشنهاد من این است که این عکسها به رایزنهای فرهنگی در سفارتهای مختلف ارائه شود تا زمینه آشنایی هرچه بیشتر با آثار فرهنگی و تاریخی ارزشمند کشورمان فراهم شود.