پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 249182 تاریخ : 1395/08/26-15:49:38
,17,
لزوم توجه به توسعه بازارهای مالی در افزایش نیافتن نرخ تورم

لزوم توجه به توسعه بازارهای مالی در افزایش نیافتن نرخ تورم

عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی پیش بینی کرد که اگر در آینده کشور بار دیگر دوره تورمی راتجربه کند، این تورم نمی تواند بالاتر از 15 درصد باشد زیرا باید به توسعه بازارهای مالی در تحلیل های اقتصادی توجه شود.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ,رامین مجاب ،گفت: یکی از پدیده هایی که در کشور با آن مواجه هستیم افزایش رشد نقدینگی و کاهش نرخ تورم است اما این موضوع از آن جهت پدیده است که تغییر متناسبی در رشد تولید یا قیمت ها نداشته ایم.

وی با بیان اینکه پدیده مشابهی در اواسط دهه 80 در کشور رخ داد، افزود: در آن زمان برخی از اقتصاددانان تاکید می کردند ارتباط بین قیمت ها و نقدینگی که در اقتصادهای متعارف دنیا مطرح است، در ایران وجود ندارد؛ همزمان برخی دیگر پیش بینی می کردند که در نهایت افزایش نقدینگی روی سطح قیمت ها نشسته و ایران دوره پرتورمی را تجربه خواهد کرد.

این اقتصاددان ادامه داد: زمانی که داده های آماری سال 1392 را می بینیم، متوجه می شویم که حق با گروه دوم بوده است و افزایش نقدینگی در دهه 80، در اوایل دهه 90 روی سطح قیمت ها نشست و رابطه نقدینگی با جمع تورم و رشد تولید برقرار شد.

مجاب با پیش بینی اینکه رشد نقدینگی موجود در نهایت باعث ایجاد یک دوره پرتورم خواهد شد، گفت: یکی از مهم ترین مسایلی که در این خصوص باید به آن توجه داشته باشیم، شوک های خیلی کمیاب و عجیب در اقتصاد ایران در اوایل دهه 90 بود که باعث واکنش بیش از حد قیمت ها شد.

عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی تصریح کرد: همه با رشد قیمت های دارایی های مالی و کل دارایی ها مانند افزایش قیمت ها در بازار مسکن و ارز آشنا هستند اما باید توجه داشته باشیم که قیمت کالا و خدمات در اوایل دهه 90 بیش از آنچه که باید رشد یافت.

وی به معرفی بانک ها و بیمه های خصوصی و توسعه بازار بورس اشاره کرد و افزود: معرفی بانک ها و بیمه های خصوصی بهخ همراه توسعه بورس و پیشرفت های الکترونیکی در بلند مدت و به شکل ساختاری سرعت گردش پول را کاهش می دهد.

این اقتصاددان درصدی از اختلاف موجود بین نرخ رشد نقدینگی با جمع تورم و رشد تولید را به دلیل افزایش بیش از اندازه قیمت کالا و خدمات در ابتدای دهه 90 دانست و افزود: پیش بینی می شود کشور در آینده دوره تورمی را تجربه خواهد کرد و نرخ تورم در سطح کنونی باقی نخواهد ماند؛ اما افزایش نرخ تورم نمی تواند خیلی بالاتر از 10 درصد برود و در نهایت بیش از 15 درصد نخواهد بود زیرا باید به توسعه بازارهای مالی در تحلیل های اقتصادی توجه کرد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 202
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران