پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 189472 تاریخ : 1395/02/21-11:07:33
,17,
لزوم تشکیل کمیته سیاست گذاران بازار مالی

رییس شورای هماهنگی مدیران عامل بانک‌های دولتی تاکید کرد:

لزوم تشکیل کمیته سیاست گذاران بازار مالی

رییس شورای هماهنگی مدیران عامل بانک‌های دولتی با تأکید بر لزوم تشکیل کمیته سیاست‌گذاران بازار مالی در کشور ، گفت: ترکیب وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس‌کل بانک مرکزی، رئیس‌کل بیمه مرکزی و رئیس سازمان بورس اوراق بهادار برای اعضای کمیته سیاست‌گذاری بازار مالی کشور پیشنهاد می‌شود . این کمیته به‌طور حتم برای ثبات مالی و به کار گرفتن منابع در توسعه اقتصادی می‌تواند مفید باشد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی ، عبدالناصر همتی بابیان اینکه یکپارچه‌سازی بازارهای مالی یکی از محورهای بیست و ششمین همایش سیاست‌های پولی و ارزی است، افزود: درباره بازارهای مالی و نقش آن در توسعه مالی بسیار صحبت شده و شکی وجود ندارد که توسعه مالی پیش‌نیاز توسعه اقتصادی و رشد کشورها است.

وی گفت: کشورهایی که توانسته‌اند به رشد و توسعه اقتصادی بالایی برسند توانسته‌اند بازارهای مالی خود را یکپارچه کنند و با توسعه بازار خود در خدمت اقتصادشان باشند.

مدیرعامل بانک ملی ادامه داد: آنچه که در کشور ما باید موردتوجه قرار گیرد این است که سه بازار تشکیل‌دهنده بازارهای مالی شامل صنعت بیمه ، بازار سرمایه و بازار پول هم‌اکنون کاملاً مجزا و به‌صورت جداگانه اداره می‌شوند.

همتی با  اشاره به اینکه در حال حاضر به علت بانک محور بودن کشور تقریباً 88 درصد بازار مالی در اختیار سیستم بانکی است، تصریح کرد: بخشی در اختیار بازار سرمایه و حجم کمی نیز در اختیار صنعت بیمه یا صندوق‌های بیمه‌ای است.

رئیس شورای هماهنگی مدیران عامل بانک‌های دولتی با تأکید بر ضرورت حرکت به‌سوی اصلاح ساختار مالی و یکپارچه‌سازی بازارهای مالی، گفت: اصلاح مالی در دنیا بر این اساس است که سیاست‌گذاری و هدایت این بازارها از یک مرکز رسمی انجام  و بازارها به هم نزدیک شده‌اند.

وی ادامه داد: اگر مدیریت بازارها یکی نشود ممکن است اثر سیاست‌گذاری یک بازار با سیاست اجرایی توسط بازار دیگر خنثی شود. کما اینکه  هم‌اکنون در کشورمان بعضاً تناقضاتی بین سیاست‌های بازار پول ، سرمایه و بیمه مشاهده می‌کنیم.

 همتی یکپارچه‌سازی بازار پولی را یک ضرورت جدی برشمرد و افزود: اما معنای آن این نیست که با شرایط فعلی کشورمان بتوانیم نظارت و یکپارچه‌سازی بازارها را به‌صورت واحد مشاهده کنیم.

مدیرعامل بانک ملی گفت: معتقدم در کوتاه‌مدت از طریق ایجاد هماهنگی بین بازارها و تشکیل کمیته یا شورایی که سیاست‌گذاری این بازار را به عهده گیرند، به‌نحوی‌که مسئولان سیاست‌گذاری این بازارها بتوانند در یک قالب هماهنگ برای ایجاد توازن  و ثبات بازار مالی به تصمیم درستی برسند می‌توان درزمینه? یکپارچه‌سازی اقدام کرد.

وی بابیان اینکه ثبات بازار مالی از اهمیت بسیار بالایی برای تصمیم گیران اقتصادی برخوردار است، تصریح کرد:  باید منابع کشور توسط سرمایه‌گذاران به سمت سرمایه‌گذاری با کمترین هزینه و ریسک به تولید تبدیل شود.

به گفته همتی، برای اینکه این هدف محقق و سرمایه‌گذاری‌ها به تولید هدایت شود به‌طور حتم باید سیاست‌گذاری جامعی در این زمینه داشته باشیم.

بیست و ششمین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی امسال 4 و 5 خردادماه در سالن اجلاس سران با حضور مدیران، کارشناسان اقتصادی و شبکه بانکی کشور برگزار می‌شود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 208
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران