پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 212826 تاریخ : 1395/05/10-13:15:38
,17,
قیمت شکر برای مصرف کنندگان 27 هزارریال/پیش بینی تولید یک میلیون 650هزارتن درسالجاری

معاون بازرگانی شرکت دولتی ایران:

قیمت شکر برای مصرف کنندگان 27 هزارریال/پیش بینی تولید یک میلیون 650هزارتن درسالجاری

عضو هیات مدیره شرکت بازرگانی دولتی ایران از کاهش قیمت شکر در روزهای آتی خبر داد و گفت: براساس مصوبه سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان قیمت نهایی هرکیلوگرم شکر برای مصرف کنندگان حداکثر بین27 تا 28هزار ریال است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، حسن عباسی معروفان روز یکشنبه افزود: براساس پیگیری های صورت گرفته در جلسات ستاد تنظیم بازار و کارگروه های مختلف، نرخ مصوب هر کیلوگرم شکر توسط سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان در محل کارخانجات 25هزار و 200 ریال تعیین شد که با توجه به هزینه های بسته بندی و حمل و نقل باید این محصول در خرده فروشی ها حداکثر بین 27 تا 28 هزار ریال بدست مصرف کنندگان برسد.

وی اظهار داشت: با توجه به نرخ مصوب، حداکثر سود برای عمده فروشی ها سه درصد و برای خرده فروشی 10 درصد به اضافه هزینه حمل و نقل محاسبه می شود.

محتکران شکر را به بازار عرضه کنند
عباسی معروفان گفت: با اعلام قیمت مصوب شکر به طور حتم بازار این محصول متعادل می شود و افرادی که اقدام به احتکار کرده بودند ناچارند محصولات انباری را روانه بازار کنند، زیرا انگیزه احتکار برخی افراد سودجو افزایش نرخ شکر بود که با تعیین نرخ مصوب دیگر استدلالی برای احتکار این محصول نخواهند داشت.
وی افزود: هر ساله بازار شکر همانند دیگر محصولات کشاورزی در فصل های مختلف از جمله فصل تابستان و ماه مبارک رمضان دستخوش تغییر قیمت است ، به طوری که با افزایش تقاضا قیمت ها دچار نوسان می شود.
به گفته وی، براساس قانون هر ساله قیمت برخی محصولات کشاورزی از جمله شکر بر اساس نرخ تورم و افزایش هزینه های تولید محاسبه و اعلام می شود. امسال محصول شکر تا ابتدای مرداد ماه هیچ تغییر قیمتی نداشت و تولیدکنندگان و واردکنندگان، این محصول را با قیمت سال گذشته به بازار عرضه می کردند که همین امر باعث اعتراض انجمن شکر، تولیدکنندگان چغندرقند و نیشکر و کارخانجات شد که چرا قیمت ها برحسب قانون تغییر نیافته است. 
وی افزود: امسال نرخ هر کیلوگرم چغندرقند نسبت به سال گذشته حدود 9 درصد افزایش یافت و به طبع آن کارخانجاتی که به علاوه مواد اولیه (چغندرقند) هزینه های دستمزد کارگری، آب، برق ، انرژی و حمل و نقل را دارند باید محصول نهایی شان اندکی افزایش پیدا کند.
وی یادآور شد: دولت سال گذشته قیمت هر کیلوگرم شکر را 25 هزار و 150 رسال تعیین کرده بود که برای هرکیلوگرم شکر دو هزار ریال یارانه به تولیدکنندگان چغندرقند و کارخانجات می داد که در نهایت با قیمت23  هزار ریال به فروش می رسید.
معاون بازرگانی شرکت دولتی ایران تصریح کرد: امسال نیز یارانه دو هزار ریالی برای هر کیلوگرم شکر به تولیدکنندگان چغندرقند و کارخانجات پرداخت می شود.

پیش بینی تولید یک میلیون 650 هزارتن شکر درسالجاری 
عضو هیات مدیره شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به این که تولید شکر از شهریور ماه آغاز می شود، گفت: در حال حاضر نیاز مصرفی کشور به شکر سالیانه بین دو میلیون و 160 تا دو میلیون و 180هزارتن است که پیش بینی می شود امسال یک میلیون و650 هزارتن آن از تولیدات داخل و مابقی از طریق واردات تامین شود.
وی با بیان این که دولت اجازه واردات 560 هزار تن شکر را داده است، گفت: وارد کنندگان و تصفیه کنندگان براین باورند که نیاز مصرفی کشور 2 میلیون و 400 هزارتن است تا بتوانند حدود یک میلیون تن شکر تامین و وارد کنند.
عباسی معروفی تاکید کرد، بازار شکر اشباح است و کمبودی در این زمینه نداریم.
به گفته وی سال گذشته یک میلیون و 520 هزارتن شکر مورد نیاز کشور از تولیدات داخلی تامین شده بود.

 دستیابی به تولید بیش از دو میلیون تن در برنامه سه ساله 
عباسی معروفان افزود: براساس برنامه ریزی وزارت جهادکشاورزی در سه سال آینده باید به حجم تولید 2 میلیون و 160 هزارتن شکر برسیم تا دیگر نیازی به واردات نداشته باشیم.

 تولید 10 میلیون تن چغندرقند در برنامه دو ساله 
این مقام مسوول تصریح کرد: همچنین وزارت جهادکشاورزی در نظر دارد با اصلاح الگوی کشت و ترویج جایگزینی کشت پاییزه چغندرقند به جای کشت بهاره در یک برنامه دو ساله با کاهش مصرف آب تولید این محصول را به 10 میلیون تن در سال برساند. 
در یک تا دو ماه گذشته با کاهش عرضه شکر در بازار قیمت این محصول به 32 تا 35 هزار ریال در هر کیلوگرم رسید.
بنابراین وزارت جهاد کشاورزی و شرکت بازرگانی دولتی ایران برای کاهش نوسان و کنترل قیمت شکر در بازار اقدام به عرضه این محصول در بورس کالا کردند تا قیمت ها متعادل شود. 
در تیرماه امسال بیش از 88 هزار تن شکر سفید به ارزش بیش از دو هزار و 77 میلیارد ریال در تالار بورس محصولات کشاورزی معامله شد که در مقایسه با خرداد ماه از نظر حجم و ارزش به ترتیب 102 و104درصد رشد داشته است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 205
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران