به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، صادق عباسی شاهکوه امروز در نشست خبری در نمایشگاه تلکام با اشاره به مشکلاتی که در سایتها ایجاد و موجب اختلال در ارتباطات آنها میشود، گفت: اینکه اشکالاتی در دسترسی به سایتها پیش بیاید، معمول است و برخی از کارها خارج از حیطه اختیارات ما اتفاق میافتد. طبیعتا هر سرویسگیرنده باید این مشکلات را به سرویسدهنده انعکاس دهد.
وی افزود: ما به طور مستقیم به کاربران سرویس نمیدهیم. ما به اپراتورها سرویس میدهیم و آنها باید به سرویسدهنده مشکلات را بگویند و سرویسدهنده هم این مشکل را به ما منتقل میکند و درصورتی که مشکلی در شبکه باشد، ما آن را رفع میکنیم.
رییس شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به قطعی چندساعته اینترنت در شب گذشته اظهار کرد: دیشب در جاهایی قطعی اینترنت داشتیم که البته مشکل خاصی پیش نیامد. این قطعی از خارج از ایران در یکی از خطوط ما بود، اما مشکل حادی نبود و ظرف چند ساعت حل شد. چنین قطعیهایی در هر شبکهای ممکن است اتفاق بیفتد.
صادقی شاهکوه در پاسخ به مشکلاتی که در زمان فیلتر تلگرام برای برخی از سرویسها ایجاد شده بود، بیان کرد: با فیلتر تلگرام بسیاری از IPها دچار مشکل شدند که ما اعلام کردیم مشکلات را به ما انعکاس دهند. البته برخی از مشکلات هم در عهده اختیارات زیرساخت نیست. ما به تمامی اپراتورها سرویس میدهیم و اگر مشکلی باشد باید در همه سایتها ایجاد شود. اگر یک اپراتور یا سایت دچار مشکل است، مشکل از زیرساخت نیست.
پرداخت وام به دو پیامرسان داخلی
وی با اشاره به حمایت شرکت زیرساخت از پیامرسانهای داخلی بیان کرد: در یک بخش کار ما موظف بودیم به پیامرسانهایی که توسط مرکز ملی فضای مجازی اعلام شدند، امکانات ارائه دهیم. این امکانات شامل مکان استقرار، پهنای باند برای اینکه از خارج دسترسی پیدا کنند و انتقال به IXP زیرساخت بود و همچنین به دو پیامرسام هم وام پرداخت کردیم، اما در نهایت نظارت بر فعالیت پیامرسانها بر عهده مرکز ملی فضای مجازی است.
رییس شرکت ارتباطات زیرساخت درباره کاهش تعرفه پهنای باند توضیح داد: شرکت زیرساخت از ابتدای آذر سال گذشته 25 درصد کاهش تعرفه در پهنای باند اینترنت داشت و اعلام کرد که این کاهش اعمال شود. اخیرا و از ابتدای شهریور نیز در رابطه با پهنای باند با اصلاح روش محاسبه، 20 درصد کاهش تعرفه داشتیم.
صادقی شاهکوه ادامه داد: ما دو تغییر در اصلاح تعرفهها داشتیم. قبلا پیک مصرف را برای اپراتورها حساب میکردیم و الان پنج درصد پیک را در نظر میگیریم که 14 درصد هزینه را برای اپراتورها کاهش میدهد. در راستای شبکه ملی اطلاعات هم در شش شهری که پهنای باند ارائه میدهیم، جداگانه محاسبه میشد که الان به طور کلی محاسبه میشود و دیگر لازم نیست پهنای باند در تهران تجمیع شود و این اقدام هم موجب کاهش هزینه شده است.
وی درباره تفکیک ترافیک داخل از بینالملل توضیح داد: تفکیک ترافیک وظیفه سرویسدهنده است و نه زیرساخت؛ نظارت هم بر عهده رگولاتوری است. سایتهای داخلی باید IP خود را اعلام کنند و برای سایتهای مهم و پرمصرف هم حتما جداسازی اتفاق افتاده است، مگر اینکه IP خود را تغییر داده و IP جدید را ثبت نکرده باشند.
رییس شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به نسبت ترافیک داخلی به خارجی بیان کرد: ترافیک داخلی به طور دقیق مشخص نیست. البته IXP زیرساخت مشخص است و از سال گذشته سه برابر شده، اما بخش زیادی از ترافیک داخلی از سمت زیرساخت نیست و ممکن است خود اپراتورها ترافیک را نگهداری کنند. مطابق آخرین برآوردها نسبت ترافیک داخل به خارج 40 به 60 است، که چون آمار دقیق ترافیک داخلی مشتی نیست، حدس میزنیم سهم بیشتری داشته باشد.
گزارش رسمی درباره عدم انجام وظیفه در فیلترینگ دریافت نکردیم
عباسی شاهکوه در پاسخ به سوالی مبنی بر نقش شرکت زیرساخت در فیلتر سایتها و نارضایتی مرکز ملی فضای مجازی از انجام وظیفه در این زمینه اظهار کرد: تخصص فنی در این زمینه ندارم اما زیرساخت یکی از حلقههای زنجیر است. ما هم وظایفی داریم و سعی میکنیم به بهترین نحو آن را انجام دهیم. وظیفه مرکز ملی فضای مجازی نظارت بر حلقههای این زنجیر است، ولی ما هنوز گزارش رسمی از اینکه وظیفه خود را به درستی انجام نمیدهیم دریافت نکردیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر علت عدم اعلام تعرفه اینترنت توسط شرکت زیرساخت، اظهار کرد: سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات تعریف شده و نمایندهای از زیرساخت هم به این سوالات جواب میدهد. اما در مورد تعرفه اینترنت، گاهی در خریدها نمیتوان قیمت را اعلام کرد، چون با طرف خارجی است که ممکن است قیمت قرارداد پایینتر باشد و افشای قیمت موجب شود دیگر با ما قراردادی نبندند.
رییس شرکت ارتباطات زیرساخت ادامه داد: البته قیمتهای جهانی اینترنت مشخص است و ما داریم روی این موضوع کار میکنیم که این قیمتها را به صورت صادقانه اعلام کنیم. البته از طرفی گاهی قیمتی که ما در زمانی خریداری کردیم ممکن است کم بوده باشد اما اکنون گران در نظر گرفته شود. ما باید این قیمت را طوری اعلام کنیم که اطلاعات مفید باشد.
عباسی شاهکوه درباره ظرفیت ترانزیت اظهار کرد: تکلیفی در برنامه ششم توسعه بر عهده ما گذاشته شد که به 30 ترابیت بر ثانیه ظرفیت ترانزیت برسیم. دستیابی به این هدف سخت است و ما در رقابت با کشورهای همسایه هستیم اما تلاش میکنیم به این هدف برسیم. در برنامه ششم به شرکت زیرساخت اجازه داده شده برای رسیدن به این هدف شرکت ترانزیت ایجاد کند. ما اساسنامهای را تهیه کرده و در هیات مدیره زیرساخت تصویب کردیم و برای تصویب به هیات دولت فرستادیم.
وی با بیان اینکه شرکت زیرساخت به صورت انحصاری وظیفه اصلی تامین ظرفیت بینالملل اینترنت و تلفن را بر عهده دارد، افزود: همچنین ارتباطات بین استانی اپراتورها از نظر انتقال و ترافیک تلفنی هم بر عهده این شرکت است. شرکت زیرساخت تمام تلاشش را کرده که جلوتر از نیاز اپراتورها باشد و ما تلاش کردیم توسعه شبکه به حدی باشد که دچار مشکل نشوند.
رییس شرکت ارتباطات زیرساخت ادامه داد: در این راستا 64 هزار کیلومتر فیبر نوری از ابتدای دولت دوازدهم اکنون به 68 هزار کیلومتر رسیده است. 305 شهر توسط زیرساخت فیبرکشی شده و ما نیز اعلام کردیم امکانات فیبری را به صورت فیبر تاریک در اختیار اپراتورها قرار میدهیم. شبکه انتقال در 150 شهر به اپراتورها متصل شدند و ظرفیت شبکه انتقال هم که 10 ترابیت بر ثانیه بوده به 22 هزار ترابیت بر ثانیه رسیده است. در 150 نقطه هم میتوانیم ظرفیت IP سرویس دهیم که تقریبا سه برابر شده است.
عباسی شاهکوه با بیان اینکه آنچه از ارتباطات بینالملل مورد نیاز اپراتورهاست را فراهم میکنیم، اظهار کرد: بحث آزادسازی ارائه خدمات مکالمات بینالملل را نیز در دستور کار داریم که در مراحل تصویب در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات است. به این ترتیب، زیرساختها را برای اپراتورها تامین کرده اما قصد داریم اپراتورها را وارد عرضه خدمات مکالمات بینالملل کنیم.
وی با بیان اینکه هماکنون هشت درصد درآمد اپراتورها صرف زیرساخت میشود افزود: یکی از برنامههای مدنظر ما، کاهش هزینه اپراتورها در لایه زیرساخت است و در این زمینه سیاستمان این است که ظرف پنج سال آینده هزینهها را طوری کنترل کنیم که تنها پنج درصد درآمد اپراتورها به ارتباطات زیرساخت شامل ارتباطات بینالملل و بین استانی مربوط شود.