به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، رسول دیناروند روز دوشنبه در حاشیه بازدید از نمایشگاه جانبی اولین همایش سلامت اداری و مقابله با فساد کالای سلامت در جمع خبرنگاران افزود: آسیبی که از محل قاچاق به اقتصاد کشور وارد می شود بسیار بالا ارزیابی شده است و عمدتا نیز در حوزه اشتغال است که این مساله به تولید ملی آسیب می زند.
وی خاطرنشان کرد: هزینه های ایجاد فرصت شغلی حوزه سلامت نیز نسبت به سایر حوزه ها ، گران تر است و طبق برآوردها به ازای هر 50 هزار دلار قاچاق در حوزه سلامت، یک شغل آسیب می بیند و از بین می رود؛ ضمن اینکه شمار فرصت های شغلی غیرمستقیم نیز از این رقم بیشتر خواهد بود.
دیناروند درباره ورود سالانه 15 میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور گفت: 10 درصد از این میزان به کالاهای سلامت اختصاص دارد؛ بطورکلی بازار کالاهای سلامت در کشور 10 و نیم میلیارد دلار است که البته این رقم بدون در نظر گرفتن سهم غذا محاسبه شده است که اگر آن هم، افزوده شود، این رقم بسیار بیشتر خواهد شد.
50 درصد بازار کالاهای آرایشی ، قاچاق هستند
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: عمده قاچاق بازار سلامت در حوزه کالاهای بهداشتی و آرایشی است و متاسفانه حدود 50 درصد بازار کالاهای آرایشی، غیرقانونی، غیرمجاز و قاچاق است.
دیناروند افزود: کمتر از پنج درصد ارزش بازار دارویی کشور قاچاق است اما مساله اینجاست که اهمیت قاچاق در حوزه سلامت نسبت به سایر حوزه ها حداقل 2 برابر بیشتر است چون با جان مردم سر و کار دارد و آسیب آن فقط اقتصادی نیست به همین دلیل این مساله باید جدی تر گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: برای مقابله با قاچاق در حوزه سلامت نیاز به همکاری همه دستگاه ها از جمله سازمان تعزیرات حکومتی، قوه قضائیه و نیروی انتظامی است.
وی ادامه داد: اکنون شرایط کشور برای برخورد جدی تر با پدیده قاچاق، مساعدتر شده است چراکه قبلا تحریم ها جدی بود و شرایط عادی بر کشور حاکم نبود و حتی گاهی تامین رسمی کالاها از مسیرهای غیررسمی انجام می شد اما اکنون این شرایط وجود ندارد.
رئیس سازمان غذا و دارو اظهار کرد:انتظار داریم که واردات ، فقط از مسیر رسمی انجام و با قاچاق بطور جدی تری برخورد شود به آن معنا که کالاهای قاچاق، امکان ورود به کشور را نداشته باشند، دسترسی به کالای سالم راحت باشد و از سوی دیگر مرزها کنترل شوند.
این مقام مسئول سازمان غذا و دارو همچنین کنترل واردات کالاها در گمرک و مرزها را کار سختی دانست و اظهار کرد: برای کنترل واردات کالاها، سامانه رهگیری و کنترل اصالت کالا را راه اندازی کردیم تا با کمک خود مردم، امکان شناسایی کالای قاچاق و غیراصلی در بازار فراهم شود.
نخستین همایش ارتقای سلامت اداری و مقابله با فساد، همزمان با روز جهانی مقابله با فساد (9دسامبر) با حضور مسئولان و متولیان مقابله با فساد، معاونین غذا و دارو، مدیران بازرسی و حقوقی دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات درمانی مناطق کشور در آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو برگزار شد.